1 - 02 - 2017
افزایش ذخایر نفت با اکتشافات جدید
اولین گردهمایی بینالمللی تشکلهای صنعت نفت ایران با حضور هفت تشکل صنعت نفت و گاز و پتروشیمی در مرکز همایشهای صدا و سیما آغاز به کار کرد.
در این کنفرانس که برای اولین بار با هدف معرفی توانمندیهای بخشخصوصی، توسعه سرمایهگذاری و همکاریهای بینالمللی برگزار شده، رونق تجارت بینالمللی در پاییندستی و میاندستی صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ایران، آشنایی انجمنهای تخصصی فعال ایرانی و بینالمللی صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برای توسعه همکاریهای دوجانبه و چندجانبه در این کنفرانس مد نظر قرار گرفته است.
در همین حال معاون شرکت ملی نفت با اشاره به قطعی شدن کشف چندین میدان بزرگ نفت و گاز جدید در ایران گفت: با اکتشافات جدید، حجم ذخایر نفت و گاز ایران به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
غلامرضا منوچهری روز گذشته در کنفرانس نفت ایران ۲۰۱۷ با بیان اینکه در دوره تحریم ارتباط صنعت نفت ایران با بسیاری از شرکتهای بینالمللی محدود و در برخی مواقع قطع شده بود، گفت: ایران با اتکا به توانمندی خود توانست فعالیتهای توسعهای را به ویژه در حوزه گاز استمرار دهد و امروز حدود ۱۸ فاز پارسجنوبی در مدار تولید و بهرهبرداری قرار دارند.
به گزارش «جهانصنعت»، معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه در شرکت ملی نفت محدود به قراردادهای مدل جدید بالادستی نیستیم و در مواردی ممکن است همان مدل قبلی بای بک را به کار ببریم، بیان کرد: در حال حاضر قراردادهای EPCF تدوین شده و هیات مدیره شرکت نفت در حال مذاکره در این خصوص است.
این مقام مسوول با اشاره به مشارکت دانشگاهها در مراحل مطالعاتی به ویژه کارهای مخازن نفت و گاز کشور یادآور شد: براساس روشی که وزیر نفت ابلاغ کرده در صنایع نفت و گاز حدود ۱۰ دانشگاه را وارد کردهایم و در قراردادهای جدید هم حضور پیدا خواهند کرد که از جهت انتقال تکنولوژی کمک موثری میتوانند در کنار کارفرما به هدایت و راهبری داشته باشند.
به گفته منوچهری، در یک تعریف مفهومی و شناخت کافی از ظرفیتهای داخلی کشور میتوانیم دوره جدید فعالیت نفت و گاز کشور را دوره قوام، شکلگیری و رشد شرکتهای ایرانی در بخش نفت و گاز تلقی کنیم که از شرکای دست دوم به شرکای دست اول و همسطح تبدیل شوند و بتوانند عمق دانش مدیریت پروژه را برعهده گیرند.منوچهری یکی از ضعفهای صنعت نفت در دوره تحریم را توان تامین مالی یا فاینانس پروژهها عنوان کرد و گفت: حضور شرکای خارجی در این موضوع کمککننده خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه پیشبینی میشود با شکستن تحریم بتوانیم پای شرکتهای خصوصی خود را به بازارهای بینالمللی باز کنیم، تصریح کرد: در راستای بهرهبرداری از میادین نفت و گا تنها به یک قرارداد یک صفحهای بسنده نمیشود و شرکت ملی نفت به عنوان نماینده دولت و ملت از منافع ملی صیانت خواهد کرد.این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت با اشاره به قطعی شدن کشف چندین میدان بزرگ نفت و گاز جدید در ایران یادآور شد: این خبر به زودی توسط شرکت ملی نفت و وزارت نفت اعلام میشود و با اکتشافات جدید حجم ذخایر نفت و گاز ایران را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.
از سوی دیگر رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران میگوید بخشخصوصی ایران برای تجارت، ترانزیت و سوآپ (معاوضه) فرآوردههای نفتی با شرکتهای نفتی مشارکت میکند.
شافعی با بیان اینکه برخورداری ایران از ذخایر بزرگ گازی فرصت مناسبی را برای تامین خوراک و توسعه صنعت پتروشیمی فراهم کرده است، گفت: ظرفیت کنونی ۶۴ میلیون تنی تولید محصولات پتروشیمی تا پایان برنامه ششم توسعه به بیش از ۱۲۰ میلیون تن افزایش مییابد.وی اهمیت بخشخصوصی را در توسعه یادآور شد و افزود: برای گذار از خامفروشی به بخشخصوصی واقعی و هوشمند نیاز است.شافعی تاکید کرد: اجرای سیاستهای کلی اصل «۴۴»، راه را برای توسعه واقعی و رسیدن به اهداف پیشبینیشده محقق میکند.رییس اتاق ایران با بیان اینکه اقتصاد ایران در حال دوره گذار از یک اقتصاد خامفروش دولتمحور به اقتصاد محصول فروش بازارمدار است، گفت: تجربه نشان داده است که دولتها تاجران خوبی نیستند.شافعی به اقدامهای انجامشده برای جذب سرمایهگذاری و فناوری خارجی اشاره کرد و افزود: بخشخصوصی میتواند به عنوان مشاور نهادهای اجرایی و نظارتی به بهبود فضای کسبوکار کمک کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد