20 - 01 - 2025
افزایش رفتار خشونتآمیز در جامعه
ایلنا- معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: وقتی رفتار خشونتآمیز در جامعه بهسمت استفاده از اسلحه و قمه میرود، این مساله نشاندهنده آن است که در فضای عمومی جامعه باید روی نشاط، شادابی، کنترل خشم، رفاه، تامین اجتماعی و سرمایه اجتماعی کار کنیم.
سید حسن موسوی چلک، معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در خصوص دلایل تشکیل گروههای خلافکاری و گانگستری در تهران گفت: وقتی گروههای خارج از قواعد جاری کشور در جامعه تشکیل میشود، برای خود اهدافی را دنبال میکنند و برخی از این اهداف تقابل، ایجاد فضای رعب و وحشت در جامعه و قدرتنمایی است و طبیعتا بخشی از این گروهها در سایه این نوع رفتارها اقدام به سرقت و تخریب اموال نیز میکنند.
وی افزود: از طرفی گروههای خلافکار در زندگیشان نیز برای خود اهدافی را دنبال میکنند. بخشی از این افراد تحقق اهدافشان را در تشکیل چنین گروهها یا حضور در این گروهها میدانند. این واقعیت را باید بدانیم که خشونت در جامعه بیشتر شده و برخی از اینها خود مروج خشونت در بستر جامعه هستند.
معاون سازمان بهزیستی در پاسخ به این پرسش که پلیس در عملیات خود از کشف سلاحهای جنگی و شبهجنگی در گروههای خلافکار در تهران ابراز نگرانی کرده است، چرا شاهد این حد از خشونت در جامعه هستیم؟ گفت: وقتی استفاده از این نوع سلاحها در جامعه گسترش پیدا میکند؛ ناامنی، تعرض و بیاحترامی به قانون نیز بیشتر میشود و مردم و جامعه هزینههای بیشتری را متحمل میشوند.
وی بیان کرد: وقتی رفتار خشونتآمیز در جامعه بهسمت استفاده از اسلحه و قمه میرود، این نشاندهنده آن است که در فضای عمومی جامعه باید روی نشاط، شادابی، کنترل خشم، رفاه، تامین اجتماعی و سرمایه اجتماعی کار کنیم. در جامعهای که سرمایه اجتماعی پایین باشد، این نوع مصادیق ظهور و بروز بیشتری پیدا میکند و طبیعتا هزینهای که دولتو مردم باید بپردازند افزایش پیدا میکند.
موسوی چلک با تاکید بر اینکه نمیتوان مانع تشکیل باندهای خلافکاری شد، گفت: جامعهای که متکثر و متنوع میشود و مسائل خاص اقتصادی خود را دارد و جامعهای که فقر و خشونت در آن گسترش مییابد، تشکیل این گروههای خلافکاری غیرطبیعی نیست اما فراوانی و گسترش آن میتواند نگرانی در پی داشته باشد.
وی با بیان اینکه دسترسی راحت به سلاحهای سرد، احتمال ارتکاب جرم را افزایش میدهد، تاکید کرد: جامعه کنونی ما جامعه گانگستری نیست و فقط هر از چند گاهی اخباری از این گروهها منتشر میشود اما همچنان امنیت در کشور وجود دارد و از طرفی در این زمینه شواهدی وجود دارد که زورگیریها به سبک گانگستری تقریبا در جامعه وجود ندارد و چندان موضوعیتی هم ندارد اما گروههای خلافکاری در جامعه هستند که با خشونت با دیگران برخورد میکنند و هرازگاهی گزارشهایی از آنها منتشر میشود و زمانی که توسط پلیس شناسایی میشوند، برخورد انتظامی و قضایی با آنها صورت میگیرد.
وی در خصوص رویکرد برخورد با باندهای خلافکاری گفت: بسته به نوع رفتار باندهای خلافکار نوع برخوردی که با آنها صورت میگیرد، متفاوت خواهد بود. رویکرد کلان این است که هرچه موضوعات اجتماعی را انتظامی، قضایی، امنیتی و سیاسی نکنیم بهتر است اما در جایی که این باندهای خلافکاری در میان مردم رعب و وحشت ایجاد میکنند، قطعا برخوردهای انتظامی و قضایی غالبتر است. در نهایت رویکردهای کلی در مواجهه با موضوعات اجتماعی و فرهنگی این است که تا میتوانیم این حوزهها را سیاسی و امنیتی نکنیم.
موسوی چلک افزود: هیچچیزی سختتر و نگرانکنندهتر از این نیست که مردم احساس امنیت نکنند. احساس عدم امنیت خود آزار بیشتری را در روان مردم ایجاد میکند؛ در واقع ترس و وحشتی را ایجاد میکند که باید روی بعد ایجابی مولفههای اجتماعی سرمایهگذاری کنیم، از همین رو شعار سال را «توانمندسازی و سیاستگذاری توانمندانه» انتخاب کردیم که عمدتا سیاستگذاری در این حوزه وظیفه حاکمیت در مشارکت با بخشهای غیردولتی، نخبگان، پژوهشگاهها و دانشگاهها قرار دارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد