26 - 11 - 2019
افزایش صادرات محصولات دامی در سال ۹۶
برخی کشورها برای رسیدن به اهداف خود در نقاط مختلف دنیا، دست به اقداماتی میزنند که سرنوشت مردم آن کشور را به شدت تحت تاثیر قرار میدهند. استفاده از عوامل بیولوژیکی، اعم از باکتریها، حیوانات و فرآوردههای آنها به منظور اهداف خصمانه و قتلعام که از آن به عنوان جنگ بیولوژیکی نام برده میشود نیز یکی از این اقدامات است. این در حالی است که رییس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به احتمال وجود حمله بیولوژیکی در حوزه دامپزشکی کشور خواستار ایجاد یگان حفاظتی برای سازمان دامپزشکی کشور شد.
احتمال حمله بیولوژیکی
علیرضا رفیعیپور در نشست خبری با اشاره به احتمال وجود حمله بیولوژیکی در حوزه دامپزشکی اظهار کرد: با مساعدت مجلس میتوان یگان حفاظتی برای سازمان دامپزشکی کشور ایجاد کرد و برای واکنش سریع حتی لازم است که این سازمان ضابط قضایی داشته باشد. وی افزود : ۶۲۶ کانون آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان در کشور شناسایی شده است که منجر به انهدام حدود ۲۵ میلیون قطعه طیور در ۲۲ استان کشور شده است.
رییس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: در سال جاری امیدواریم که وضعیت مرغداریهای غیر مجاز تعیین تکلیف شوند. ما بر این مراکز نظارت داریم اما لازم است که وضعیت آنها مشخص شود.
تعیین تکلیف مرغداریهای غیرمجاز
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم تعیین تکلیف جابهجایی کود مرغی و وجود کارگران بیهویت در مرغداریهای کشور گفت: با این تحقق این امر کمک مهمی برای جلوگیری از بیماریهای طیور از جمله آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان صورت میگیرد. وی همچنین به جامع بودن فعالیتهای دامپزشکی در مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان تاکید کرد و گفت: هر فرد یا نهادی ادعای خارج از فعالیتهای ستاد مقابله با آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان را دارد میتواند آن را به سازمان دامپزشکی اعلام کند تا برای وی حکم مجری برای کنترل آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در نظر بگیریم.
رییس سازمان دامپزشکی با اشاره به اینکه تا به امروز موردی از بیوتروریسم اثبات شده در بحث دامپزشکی در کشور نداریم گفت: در صورتی که این امر مشاهده شود آن را با عوامل امنیتی کشور در میان میگذاریم اما ما همیشه آمادگی لازم برای مقابله با اقدامات بیوتروریسمی در حوزه دامپزشکی داریم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه تعداد واحد مرغداری غیرمجاز در کشور وجود دارد و برای مقابله با آنها چه اقداماتی صورت گرفته است، گفت: در موضوع تعیین تکلیف مرغداریهای غیرمجاز همه دستگاهها همکاری داشتند و به دنبال آن هستیم که کلیه مرغداریهای غیرمجاز در کشور تعیین تکلیف شوند.
وی افزود: برخی از این واحدها در حال دریافت مجوزهای لازم هستند اما برای برخی از آنها حکم قضایی گرفته شده است و تعیین شدهاند یا در آستانه پلمپ شدن هستند.
رییس سازمان دامپزشکی اظهار کرد: در استان آذربایجان ۲۵۲ حکم پلمپ و مصادر شده است که تا به امروز ۱۱۰ واحد پلمپ شده است همچنین در گلپایگان نیز با گرفتن احکام قضایی از ارائه خدمات مانند آب و برق و گاز آنها جلوگیری به عمل آمده است. رفیعیپور تصریح کرد: پنج تا هفت هزار واحد غیرمجاز پرورش طیور در کشور وجود دارند که آنها دارای ظرفیت هزار تا ۱۰ هزار قطعهای هستند. وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری گفت: مرغداریهای سنتی که به طور معمول مرغهای رنگی و بومی را پرورش میدهند باید در سالجاری تحت نظارت قرار گیرند زیرا رها بودن آنها امکان انتقال بیماری به واحدهای صنعتی را به وجود میآورد.
افزایش صادرات
رییس سازمان دامپزشکی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به عملکرد سازمان در سال ۹۵ گفت: در سال ۹۶ به ۲۵ هزار تن میگو تحت نظارت سازمان دامپزشکی صادر شد که این رقم در سال ۹۵، ۱۵ هزار تن بوده است همچنین ۵۳ هزار تن ماهی منجمد خوراکی در سال قبل صادر شده که این رقم در سال ۹۵، ۴۲ هزار تن بوده است.
رفیعیپور با اشاره به افزایش صادرات چشمگیر خوراک دام، طیور و آبزیان گفت: در سال ۹۶، ۷۰۷ هزار تن انواع خوراک دام طیور و آبزیان صادر شده که این رقم در سال ۹۵، ۱۰۱ هزار تن بوده است. وی ادامه داد: در سالهای ۹۵ و ۹۶ حدود ۲۰ میلیون پوست دام و ۶ میلیون هنگ روده و ۳ میلیون روده صادر شده است همچنین در سال ۹۶، ۳ میلیون ماهی زنده صادر شده که این رقم در سال قبل آن یک میلیون و ۸۸۳ هزار تن بوده است. رییس سازمان دامپزشکی ادامه داد: ۷۰۵ میلیون قطعه مرغ در سال گذشته کشتار شده است که بیش از پنج میلیون قطعه به دلایل وجود بیماری معدوم شده است.
باز شدن پارک ملی بوجاق برای عموم
رییس سازمان دامپزشکی همچنین در ادامه اعلام کرد که سویه جدید آنفلوآنزای طیور که در پارک بوجاق کیاشهر مشاهده شد، در همان منطقه قرنطینه و کنترل شد و به هیچ وجه گزارش دیگری از آن سویه نداشتیم.
رفیعیپور این مساله را اینگونه توضیح داد که آنفلوآنزای جدید شایع شده تحت تیپ H۵N۶ که در پارک ملی حیات وحش بوجاق کیاشهر مشاهده و گزارش شد به هیچ وجه از این منطقه خارج نشد و برای اولینبار توانستیم در قالب مدلی کلاسیک یک سویه از آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان را به صورت کامل کنترل کرده و اجازه انتشار آن به دیگر مناطق را ندهیم.
وی با بیان این که پس از ۱۲ سال این ویروس H۵N۶ به عنوان سویه مشترک بین انسان و طیور به کشور وارد شد، ادامه داد: براساس این مدل کلاسیک ۱۵۰ نقطه از استان مازندران را به صورت هدفمند شناسایی کردیم و بیش از ۳۲ هزار نمونهگیری انجام شد اما هیچ اثری از شیوع این بیماری در دیگر مناطق مشاهده نکردیم.
رییس سازمان دامپزشکی گفت: دیگر استانهای مرتبط با مازندران که در مسیر جهانی پرواز اردکها قرار دارند مانند کرمانشاه، لرستان و ایلام را نیز رصد کردیم و اثری از این ویروس مشاهده نشد.
رفیعیپور اعلام کرد که با توجه به هماهنگیهای صورت گرفته طی هفتههای آتی خروج پرندگان وحش مهاجر که به پارک ملی حیات وحش بوجاق کیاشهر وارد شده بودند، آغاز شده و پس از خروج کامل آنها و انجام اقدامات قرنطینه و بهداشتی این پارک از قرنطینه خارج خواهد شد و مجددا برای بازدید عموم آزاد است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد