25 - 12 - 2022
افزایش قیمت اجتنابناپذیر است
گروه زیربنایی- مسکن یک کالای سرمایهای است، بخش قابل توجهی از ثروت بخشخصوصی به مسکن اختصاص مییابد، هنگام افزایش نقدینگی و جابهجایی آن مسکن حرف اول را میزند و افزایش قیمت مسکن در کشور به کشش قیمت و قدرت خرید مردم چندان وابسته نیست در ایران همواره تقاضای مسکن از عرضه آن بیشتر بوده است و….
میتوان به جرات گفت که اکثر کارشناسان و حتی مسوولان دولتی موارد یادشده را واقعیت بازار مسکن در کشور میدانند و همین عوامل سبب شده تا دولتمردان نتوانند قیمت این کالای پرارزش را کاهش داده یا حداقل کنترل کنند.
در حال حاضر که به پایان سال نزدیک میشویم نگرانی از افزایش چندباره مسکن بیشتر شده و این نگرانی در بازار در حال تبدیل شدن به واقعیت است زیرا با گشتی در دفاتر مشاوران املاک به راحتی میتوان افزایش آشکار قیمت را مشاهده کرد.
طبق گزارش مرکز آمار (منتشر شده در فروردینماه ۱۳۹۱) متوسط قیمت خرید و فروش هر مترمربع زیربنای مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی در شهر تهران در تابستان سال ۹۰ معادل دو میلیون و ۸۳ هزار تومان بوده است که با یک مقایسه ساده مشخص میشود میزان افزایش قیمت مسکن در شش سال گذشته بیش از ۳/۵ برابر بوده است زیرا بالاترین متوسط قیمت معامله شده در بهار ۱۳۸۴ مربوط به منطقه ۳ و با قیمت یک میلیون و ۷۴ هزار تومان بود. کمترین قیمت متوسط معامله شده نیز در منطقه ۲۰ با ۳۴۷ هزار تومان تعلق داشت.
روند تغییر قیمت در ماههای پایانی
یک کارشناس اقتصاد مسکن در این خصوص معتقد است: مادامی که جابهجایی در نقدینگی ایجاد نشود، رکود بر بازار مسکن حادث است چراکه در حال حاضر نقدینگی بازار طلا و ارز داغ بوده و تا تثبیت قیمتها این بازار را رها نمیکنند.
احمدرضا سرحدی پیشبینی کرد: تا پایان سال روند قیمت مسکن رو به افزایش خواهد بود تا زمانی که بازار ارز و دلار با همین روند پیش برود، شاهد افزایش قیمت مسکن خواهیم بود.
وی یکی از دلایل افزایش قیمت در بازار مسکن را حجم نقدینگی موجود در دست مردم عنوان و به ایسنا اظهار کرد: به دلیل اینکه در این مدت نقدینگی مردم کمتر شده و به سمت بازار سکه و طلا رفته، رونق بازار مسکن بعید به نظر میرسد و در ادامه تعداد معاملات کم و روند رکود کنونی ادامه مییابد.
سرحدی افزود: برای جذب نقدینگی به بازار باید حجم بیشتری از سرمایهها به این بازار آید تا شاهد رونق در بخش مسکن باشیم.
همچنین کمال اطهاری، کارشناس ارشد بخش مسکن درخصوص پیشبینی از قیمت مسکن تا پایان سال به خبر آنلاین گفت: قیمت مسکن در تهران و در کلانشهرها دیگر توسط قیمت زمین تعیین میشود، یعنی سهم قیمت زمین در واحد مسکونی به بالای ۵۰ درصد رسیده است در صورتی که متعارف آن ۲۰ درصد است.
بعد از اینکه هدفمندی یارانهها اجرایی شد، از آنجایی که مصالح ساختمانی انرژیبر هستند به شدت در بخش مسکن اثرگذار بود. هم خود مصالح انرژیبر هستند و هم حملونقل انرژیبر است، این است که قیمت مصالح ساختمانی به شدت اوج پیدا کرد. بر این اساس بهای تمام شده مسکن در شهرهایی مانند تهران به شدت بالا رفت. این رشد به مراتب بیشتر از درآمد است. شهری مانند تهران وقتی در پیرامون آن زمینی آمادهسازی شده با ارتباطات سریع و خدمات شهری شایسته آماده نباشد، قیمت زمین در شهر تهران مدام بالا میرود.
باز دلیلی دیگر این است که هزینه حملونقل بالا رفته است. هزینه حملونقل ۲۰ سال پیش حدود چهار درصد بوده اما در حال حاضر ۱۲ درصد میشود. این تحلیل قیمت بخش مسکن است. وارد رونق هم نخواهد شد چراکه بخشی از رونق مسکن ناشی از دارایی بودن آن محسوب میشده است، یعنی مسکن ارزش استفاده دارد.امابا توجه به آمار یادشده و اظهارنظر کارشناسان آخرین قیمت خرید مسکن که در مشرقنیوز آمده به شرح زیر است:
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد