17 - 12 - 2019
افزایش قیمت نداریم
پس از نوسانات نرخ ارز و همچنین اقدام ناگهانی دولت در جهت تکنرخی کردن ارز، این نگرانی وجود دارد که از این پس افزایش قیمت کالاهای اساسی و اقلام مورد نیاز مردم با شیب تندتری پیش رود. این در حالی است که در شرایط فعلی نیز کالاهایی همچون گوشت، مرغ، برنج و … قیمتهای بالایی را به خود اختصاص دادهاند تا جایی که برخی از اقشار سطح جامعه توانایی خرید برخی از این محصولات را ندارند اما به تازگی مسوولان وزارت کشاورزی به مردم قول دادند که جای نگرانی وجود ندارد چرا که افزایش قیمتی به دلیل سیاست ارزی دولت در کار نخواهد بود. در همین رابطه وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که سیاستگذاری جدید ارزی دولت برای پرداخت مابهالتفاوت و اختصاص دلار ۴۲۰۰ تومانی به واردات کالاهای اساسی و نهادههای تولید، در راستای جلوگیری از نوسانات در بازار این محصولات اتخاذ شده است و جای هیچ نگرانیای نیست.
محمود حجتی اظهار کرد: برخی ابهامات در پی نوسانات ارزی اخیر برای تامین نهادههای اساسی بخش کشاورزی به وجود آمده است اما با توجه به اهمیت این موضوع و حساسیت مسوولان، دولت راهکاری برای آن اندیشیده شد تا این مساله مدیریت شود. وی با بیان اینکه افزایش قیمتی نخواهیم داشت و جای نگرانی نیست، افزود: در سیاستگذاری جدید صورتگرفته، اینگونه مقرر شد که افزایش نرخ ارز از ۳۸۰۰ تومان به ۴۲۰۰ تومانی که دولت اخیرا آن را اعلام کرد، روی بازار و قیمت کالاهای اساسی و نهادههای تولید تاثیر نگذارد چراکه میتواند باعث افزایش قیمت ناگهانی آنها و بروز نگرانی در بازار شود. بنابراین دولت تصمیم گرفت و رییسجمهور هم بر این سیاستگذاری اصرار داشت.وزیر جهاد کشاورزی گفت: اگر این سیاست اعمال نمیشد عوامل دیگری که باعث ایجاد نوسان میشوند، مانند افزایش قیمت جهانی کنجاله سویا، دانههای روغنی و ذرت باعث بروز مشکلات جدی در بازار میشدند. بر این اساس دولت تصمیم گرفت تا این سیاست را اتخاذ کند. حجتی اظهار کرد: هیچ واردکنندهای نمیتواند بگوید که محصولش را عرضه نمیکند تا تکلیف نرخ ارز مشخص شود و به این بهانه خللی در توزیع به وجود بیاورد، که البته در برخی موارد این اتفاق افتاده است که نباید تکرار شود.
گوشت و مرغ گران نمیشود
همچنین عبدالمهدی بخشنده معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: سیاست جدید ارزی و پرداخت آنی مابهالتفاوت ۴۰۰ تومانی برای جلوگیری از نوسانات در کالاهای اساسی است و در صورت اجرای درست، هیچ نگرانی برای افزایش قیمت گوشت و مرغ که نهادههای تولید آنها وارداتی است، نداریم. وی افزود: قرار بر این شد واردکنندههای بخش کشاورزی با همان دلار ۴٢٠٠ تومان وارد و تمهیداتی اتخاذ شود تا بلافاصله ۴٠٠ تومان مابهالتفاوت آن به واردکنندگان پرداخت شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه محصولاتی شامل یارانه صادراتی میشود، گفت: عمده محصولات وارداتی ما در بخش کشاورزی شامل ذرت بوده که در بخش دام و طیور مورد استفاده قرار میگیرد، کنجاله سویا، جو و کود و سم را نیز شامل میشود که واردات آنها با نرخ تمام شده ۳۸۰۰ تومان است. بخشنده در پاسخ به سوال دیگری در مورد اینکه آیا واردات برنج دیگر شامل ارز حمایتی دولت نمیشود، گفت: درباره برنج هنوز در حال مذاکره هستیم اما سایر محصولات با قیمت تکنرخی ارز وارد میشود. وی همچنین در ادامه با اشاره به تاخیر در اعلام قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی تصریح کرد: قیمت خرید تضمینی هر قیمتی باشد باید به تصویب شورای اقتصاد برسد ولو اینکه این قیمت اقتصادی هم نباشد. بنابراین قیمت خرید تضمینی هنوز نهایی نشده و ما پیگیر آن هستیم.
پرداخت یارانه به واردات محصولات اساسی
همچنین علیاکبر مهرفرد دیگر معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که با توجه به سیاستگذاری جدید ارزی در راستای تامین دلار ۴۲۰۰ تومانی و پرداخت مابهالتفاوت برای واردات کالاهای اساسی مشمول ارز مبادلهای، با گرانفروشان متخلف برخورد میشود. وی اظهار کرد: نرخ ارز برای واردات نهادههای کشاورزی به ویژه نهادههای دامی و کالاهای اساسی مانند ذرت، کنجاله سویا، دانههای روغنی و… تفاوتی با گذشته ندارد و بر اساس سیاستگذاری صورت گرفته از سوی دولت، روش پرداخت آن فرق کرده است. به این معناست که چون دلار به ۴۲۰۰ تومان رسیده، ۳۸۰۰ تومان از قیمت آن را واردکننده و ۴۰۰ تومان دیگر آن را دولت پرداخت میکند.
وی افزود: در حال حاضر دیگر ارزی به نام ارز مبادلهای نداریم و فقط دلار ۴۲۰۰ تومانی است که به کالاهای اساسی مشمول ارز مبادلهای و با مابهالتفاوت ۴۰۰ تومانی تعلق میگیرد یعنی دلار برای واردکنندگان با همان قیمتی که خرید میکردند، تامین میشود و جای هیچ مشکل و نگرانی در این زمینه نیست.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد