17 - 12 - 2022
افزایش قیمت باید معقول باشد
|گروه صنعت| کمیسیون صنایع و معادن دلایل گرانی افسارگسیخته خودرو را بررسی میکند چه آنکه افزایش قیمتها نباید نامعقول و ناعادلانه باشد.
کمالالدین پیرموذن، عضو کمیسیون صنایع و معادن اعتقاد دارد که دولتمردان خیلی ناز خودروسازان را کشیدهاند ولی وقت آن رسیده که بر عملکرد صنعت خودروسازی کشور نظارت دقیقتر و جدیتر شود.
اگرچه نوسانات نرخ ارز، عدم پرداخت یارانه صنعت، پرواز نرخ تورم و گران شدن قطعات وارداتی از جمله دلایل گران شدن خودرو از سوی خودروسازان است اما افزایش قیمتها نباید ناعادلانه باشد؛ موضوعی که پیرموذن به آن اشاره میکند.
بیانصافی آشکار
وی آثار روانی قیمت خودروهای وارداتی بر افزایش قیمت خودروهای داخلی را مورد اشاره قرار داد و افزود: بر اساس اعتراف وزیر صنعت، معدن و تجارت ارز به نرخ ۱۲۲۶ تومان برای واردات خودروهای خارجی در اختیار برخی واردکنندگان قرار گرفته و این درحالی است که صنعت کشور به ویژه صنعت خودروسازی با مشکلات عدیده مالی روبهرو است به بیان دیگر اگر ارز مرجع در اختیار صنعتکاران و خودروسازان داخلی قرار میگرفت نرخ خودروهای لوکس داخلی و سایر کالاهای ارزبر وارداتی متاثر از خودروهای
وارداتی نمیشد.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تامین نقدینگی خودروسازان از طریق افزایش قیمت خودروهای داخلی را بیانصافی آشکار دانست و به ایسنا افزود: با وجودی که ۳۵ درصد صنعت خودروسازی کشور در اختیار بانک پارسیان است و این بانک میتواند نقدینگی مورد نیاز ایرانخودرو را تامین کند ولی مدیریت بازار خودروهای وارداتی به نحوی انجام میشود که گویی هیچ منبعی جز گران کردن خودروهای داخلی وجود ندارد به بیان دیگر گویی تنها راه رفع کسری بودجه صنعت خودروسازی کشور، جیب مردم است. پیرموذن افزود: دولتمردان خیلی ناز خودروسازان را کشیدهاند ولی وقت آن رسیده که بر عملکرد صنعت خودروسازی کشور نظارت دقیقتر و جدیتری شود در حقیقت افزایش قیمت خودروهای داخلی به نحوه مدیریت مدیران صنعت خودروسازی کشور بستگی دارد به بیان دیگر تحمیل هزینههای ناشی از بیکفایتی برخی از مدیران صنعت خودروسازی بر دوش مردم ناعادلانه و ظلم است.
فهرست تکمیل شده قیمت محصولات
در عین حال در حالی که هفته گذشته قیمت رسمی محصولات سایپا و پارسخودرو ابلاغ شده بود، فهرست تکمیل شده قیمتهای جدید محصولات این شرکتها منتشر شد.
به گزارش ایسنا، طبق اعلام جدید سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان فهرست کامل قیمتی این محصولات به شرح زیر است:
۱- تیبا SL رنگ غیرمتالیک
۱۴ میلیون و ۳۲۰ هزار تومان
۲- تیبا LX رنگ غیرمتالیک
۱۴ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان
۳- سایپا آپشن پایه گازسوز CNG با موتور ارتقایافته HP معادل ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان
۴- سایپا آپشن اسپورت خانواده X100 معادل ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان
۵- سایپا ۱۳۱ مدل SL معادل
۱۱ میلیون و ۵۴۰ هزار تومان
۶- سایپا ۱۳۲ مدل SL معادل
۱۱ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان
۷- سایپا ۱۱۱ مدل SL معادل
۱۱ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان
۸- سایپا ۱۴۱ مدل SL معادل
۱۰ میلیون و ۹۳۰ هزار تومان
۹- ریو ۱۷ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان
۱۰- تیبا ۱۵ میلیون و ۴۳۰ هزار تومان
۱۱- تندر۹۰ مدل E2LP دوگانهسوز ۲۳ میلیون و ۴۰ هزار تومان
۱۲- تندر ۹۰ مدل E2LP معادل
۲۱ میلیون و ۵۰ هزار تومان
۱۳- مگان اتوماتیک با موتور ۲۰۰۰ سیسی ۴۴ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان
۱۴- مگان لوکس با موتور ۱۶۰۰ سیسی ۳۸ میلیون و ۶۱۰ هزار تومان
۱۵- تیانا مدل mid معادل ۷۴ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان
۱۶- مگان معمولی با موتور ۱۶۰۰ سیسی ۳۵ میلیون و ۴۶۰ هزار تومان
۱۷- مگان دندهای با موتور ۲۰۰۰ سیسی ۴۰ میلیون و ۳۹۰ هزار تومان
۱۸- تندر ۹۰ مدل CP +ا E1 با ایربگ ۱۸ میلیون و ۱۱۰ هزار تومان
۱۹- قشقایی مدل Hight معادل ۶۵ میلیون و ۷۶۰ هزار تومان
۲۰- قشقایی مدل mid معادل ۶۲ میلیون و ۲۲۰ هزار تومان
۲۱- تیانا مدل hight معادل ۸۰ میلیون و ۴۱۰ هزار تومان
قیمت جدید لیفان و توجوی
همچنین سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان قیمت جدید محصولات شرکت کرمان موتور را ابلاغ کرد.
۱- لیفان i520 معادل ۱۸ میلیون و ۱۷۰ هزار تومان
۲- لیفان ۶۲۰ با موتور ۱۶۰۰ سیسی ۲۴ میلیون و ۱۶۵ هزار و ۷۵۵ تومان
۳- لیفان ۶۲۰ با موتور ۱۸۰۰ سیسی ۳۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان
۴- جک کلاس A (توجوی) هاچبک ۲۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان
۵- جک کلاس A (توجوی) صندوقدار ۲۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان
واردات ۱۹ هزار خودرو یا تولید
۳۰۰ هزار خودرو داخلی
از سوی دیگر عضو هیاتمدیره انجمن قطعهسازان ایران با بیان اینکه با ۴۲۵ میلیون دلاری که صرف واردات ۱۹ هزار دستگاه خودرو شده، میتوانستیم کاهش ۳۰۰ هزار دستگاهی تولید داخلی را جبران کنیم، گفت: تاکنون هیچ یک از سازندگان قطعات نتوانستهاند ارز مورد نیاز خود را از اتاق مبادلات ارزی تامین کنند.
فرهاد بهنیا اظهار کرد: طبق آمار گمرک در سالجاری حدود ۴۲۵ میلیارد دلار صرف واردات خودروهای لوکس شده که بخش عمده آن نیز از ارز مرجع ۱۲۲۶ تومانی بوده است.
وی با بیان اینکه با احتساب میانگین قیمت سه هزار تومانی نرخ دلار در بازار آزاد با ۴۲۵ میلیون دلار ارز خارج شده برای واردات خودرو، میشد حدود هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان نقدینگی مورد نیاز قطعهسازان را تامین کرد، خاطرنشان کرد: این مبلغ تقریبا معادل کل بدهی یک خودروساز بزرگ به قطعهسازان است که با تامین آن تولیدات فعلی صنعت خودرو در سالجاری حدود ۳۰۰ هزار دستگاه بیشتر از تعداد فعلی بود. در این شرایط آیا بهتر نبود به جای واردات ۱۹ هزار دستگاه خودرو لوکس، ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو داخلی تولید کنیم؟
عضو هیاتمدیره انجمن قطعهسازان ایران ادامه داد: سازندگان قطعات با وجود تمام تبلیغات صورت گرفته تاکنون موفق به تامین ارز مورد نیاز خود از اتاق مبادلات ارزی نشدهاند و ناچارند که ارز مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند.
بهنیا افزود: بانکها در شرایط فعلی معادل ۱۳۰ درصد وجه گشایش اعتبار را به عنوان تضمین آن طلب میکنند، علاوه بر آن ۲۸۰ درصد مبلغ گشایش اعتبار نیز چک تضمین از تولیدکننده اخذ میشود. از آن سو نیز امکان تامین ارز مورد نیاز واردات از اتاق مبادلات ارزی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه تمام این شرایط در حالی است که شرکتهایی چون فولاد مبارکه، شرکت ملی مس و تولیدکنندگان پتروشیمی که به نوعی تابع سیاستهای دولتی هستند، قیمت محصولاتشان را در چند ماه اخیر بعضا تا ۲۰۰ درصد افزایش دادهاند، تصریح کرد: خودروسازان نیز به دلیل بحران نقدینگی و عدم پرداخت تسهیلات دو هزار میلیارد تومانی مصوب، توان پرداخت مطالبات قطعهسازان را ندارند بهگونهای که به دلیل نبود نقدینگی بسیاری از قطعهسازان قادر به تهیه مواد اولیه برای تولید قطعه نیستند.
عضو هیاتمدیره انجمن قطعهسازان ایران ادامه داد: در این شرایط دولت یا باید قیمت خودرو را افزایش داده یا آنکه از رشد بیرویه قیمت مواد اولیهای چون فولاد، پتروشیمی و مس جلوگیری و ارز را به نرخ ترجیحی در اختیار تولیدکنندگان قطعات و خودروسازان قرار دهد.
وی افزود: در حال حاضر حدود یک میلیون نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در صنعت خودرو اشتغال دارند که با احتساب خانواده آنها بهطور مستقیم معاش حدود چهار میلیون نفر در گروی ادامه حیات صنعت خودرو و قطعه است بنابراین امیدواریم که دولت تمهیداتی برای حل مشکلات فعلی بیندیشد.
بهنیا به مباحث مطرح شده در خصوص کاهش کیفیت قطعات و خودروهای داخلی اشاره و اظهار کرد: هیچ یک از سازندگان قطعات با وجود تحمل فشارهای گوناگون نخواستهاند و نمیتوانند کیفیت محصولات تولیدی خود را کاهش دهند با این حال شاهد ورود برخی از قطعات بیکیفیت چینی و مشکلات ایجاد شده از این
ناحیه هستیم.
عضو هیاتمدیره انجمن قطعهسازان ایران خاطرنشان کرد: با توجه به بحران ایجاد شده در صنعت قطعه و بروز مشکلات مختلفی چون بحران نقدینگی، ناتوانی در پرداخت مطالبات معوق بانکها، حقوق کارمندان و دیگر مشکلات به زودی همایش انجمن قطعهسازان به منظور بررسی وضعیت بحرانی این صنعت با حضور حدود ۷۰۰ نفر از اعضای این انجمن برگزار خواهد شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد