7 - 12 - 2019
افزایش ۱۸۰ درصدی قیمت گوجه
تولید در ایران گران شده است. این اتفاق یکی از نتایج نوسانات و آشفتگیهای بازار ایران از سال گذشته است. بر اساس گزارش مرکز آمار ایران تورم کالاهای مصرفی در اردیبهشت امسال نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد بوده است. از طرفی تورم تولید در ایران نیز به بیش از ۵۰درصد رسیده است. تورم تولید در حوزه دامداری در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ به صورت میانگین به ۴۸ درصد رسیده اما برای مثال پرورشدهندگان بز و بزغاله با تورم ۷۰درصدی دست و پنجه نرم میکنند. در کشاورزی شرایط بهتر از دامداری نیست. برای مثال تورم گروه میوهها و میوههای آجیلی در سال ١٣٩٧ برابر با ۷/۳۸۱ است که نسبت به سال قبل ۵/۵۴ درصد افزایش یافته است. به گفته کارشناسان چاره کنترل تورمی که جیب تولیدکننده و مصرفکننده را درنوردیده تولید است اما به دلیل تنشهایی که بازار ارز از سال قبل متحمل شده هزینه تمام شده محصولات به شدت بالا رفته و عملا مجالی برای فعالیت تولیدکنندگان باقی نگذاشته است. افزایش سه برابری مواد اولیه و هزینههای دستمزد و اجارهبها از جمله دلایل گران شدن تولید بیش از پیش است. حال مرکز آمار ایران گزارشی مبنی بر متوسط قیمت محصولات و هزینههای خدمات کشاورزی سال ۱۳۹۷ از سوی بانک مرکزی اعلام کرده که نشان میدهد تنها در بخش غلات متوسط قیمت هر کیلو گندم ۲/۱ درصد رشد کرده است.
کشاورزی
به گزارش مرکز آمار ایران در سال ١٣٩٧، در بخش غلات، متوسط قیمت هر کیلوگرم گندم با رشد ۲/۱ درصدی نسبت به سال قبل معادل ١٣٠۵٠ ریال، متوسط قیمت جو با افزایش ۱/۲۰ درصدی ١١٧٨٧ ریال، متوسط قیمت شلتوک با رشد ۰/۲۲ درصدی ۴٨۴٧٧ ریال و متوسط قیمت ذرت دانهای با افزایش ۳/۱۸ درصدی معادل ١۴٣۶٧ ریال بوده است.
همچنین در بخش حبوبات، متوسط قیمت هر کیلو نخود با ۰/۲ درصد افزایش نسبت به سال قبل به مبلغ ۵٣۶۵٠ ریال و قیمت عدس با ۰/۹ درصد کاهش به ۴٩٣١۴ ریال رسید. اما دانههای روغنی با کاهش نسبی روبهرو بودهاند. قیمت متوسط هر کیلو آفتابگردان روغنی با ۰/۱۰ درصد کاهش نسبت به سال ٩۶ به ٣٢٩٧٠ ریال و قیمت متوسط کلزا با ۴/۴ درصد افزایش به ٢٨٢٩٩ ریال بالغ شد. در بخش محصولات لیفی، قیمت متوسط هر کیلو پنبه (وش) با افزایش ۷/۸۹ درصدی نسبت به سال ٩۶ برابر ۵۶٨۴۶ ریال بوده است. در بخش محصولات جالیزی نیز قیمت متوسط هر کیلو هندوانه با افزایش ۶/۱۸۴ درصدی به ٨٨۶٠ ریال، قیمت خربزه با افزایش ۱/۱۱۹ درصدی به ١۴۴۵٣ ریال و قیمت خیار با افزایش ۹۶/۸ درصدی به ٢٠۶٩٢ ریال رسید. در بخش سبزیجات، متوسط قیمت هر کیلو سیب زمینی معادل ١٢۴۴٨ ریال و هر کیلو پیاز ١١٣۵١ ریال بوده که به ترتیب نسبت به سال قبل ۰/۸۴ و ۱۵/۲ درصد رشد داشته است. همچنین متوسط قیمت هر کیلو گوجهفرنگی با ۹/۱۸۰ درصد افزایش برابر ١۶۶٨٠ ریال و هر کیلو بادنجان با ۱۰۵/۸ درصد افزایش برابر ١٣۵۶٧ ریال بوده است.
متوسط قیمت در محصولات علوفهای هم افزایش یافته است. هر کیلو یونجه معادل ١١۵٩۴ ریال و هر کیلو شبدر خشک برابر ١٠٢١٢ ریال بوده که نسبت به سال قبل به ترتیب ۹/۴۲ و ۵/۱۷ درصد افزایش نشان میدهد. در بخش میوههای هستهدار، متوسط قیمت هر کیلو زردآلو برابر ۴۴٢٠٢ ریال و هر کیلو هلو ٣١٧١٢ ریال بوده که به ترتیب نسبت به سال قبل ۸/۵۳ و ۴/۵۷ درصد افزایش داشته است. در بخش میوههای دانهدار، متوسط قیمت هر کیلو سیب درختی ٣١٣۶٧ ریال بوده که نسبت به سال قبل ۴/۱۲۳ درصد افزایش داشته و متوسط قیمت انگور به ٢٨۴٣٨ ریال رسید که نسبت به سال قبل معادل ۹/۱۰۳ درصد افزایش داشته است.
در بخش مرکبات، متوسط قیمت هر کیلو پرتقال با افزایش ۱/۶۱ درصد به ١۴۴۴٠ ریال و قیمت نارنگی با رشد ۹۴/۱ درصدی به ٢٠۴٧۵ ریال رسید.
در هزینه خدمات ماشینی، هزینه متوسط شخم هر هکتار زمین زراعی آبی با تراکتور ١٧٩۶۴٨٠ ریال بوده که نسبت به سال قبل ۱/۲۳ درصد کاهش و هزینه شخم هر هکتار زمین زراعی دیم با تراکتور ١٣١٢٩٧٠ ریال بوده که نسبت به سال قبل ۳/۲۰ درصد افزایش داشته است. به علاوه متوسط هزینه دیسک هر هکتار زمین زراعی آبی با کاهش ۴/۱۰ درصدی معادل ٨٢۴۴٨٣ ریال و هزینه دیسک زمین زراعی دیم با افزایش ۲/۱۳ درصدی معادل ۶۴٨٨۶٨ ریال بوده است.
در بخش دستمزد نیروی کار، متوسط دستمزد کارگر میوهچین مرد برابر ۵٣۴٠٧٢ ریال و دستمزد کارگر میوهچین زن ۴٠٧۴۴۵ ریال بوده که به ترتیب نسبت به سال قبل ۸/۶ و ۱/۵ درصد افزایش داشته است و نیز متوسط دستمزد روزانه یک کارگر دروگر غلات مرد برابر ٨١٧٨١۴ ریال بوده که نسبت به سال ٩۶ معادل ۸/۲۴ درصد رشد نشان میدهد.
به علاوه، دستمزد روزانه کارگر وجینکار و تنککار مرد با ۷/۱۲ درصد افزایش به ۵٨١٣٧٠ ریال و دستمزد وجینکار و تنککار زن با ۸/۱۱ درصد افزایش به رقم ۵٨٨٢٩٠ ریال بالغ شد.
دامداری
در بخش دامداری سنتی، متوسط قیمت هر کیلو گوسفند و بره زنده ٢٣۴٧۶٢ ریال و هر کیلو گاو پرواری زنده ٢٣٧١۵٣ ریال بوده که نسبت به سال ٩۶ به ترتیب معادل ۰/۴۸ و ۰/۷۵ درصد افزایش نشان میدهد. در سال ١٣٩٧، در بخش فرآوردههای دامی سنتی، متوسط قیمت هر کیلو شیر گوسفند برابر ۴۵٣۵١ ریال و هر کیلو شیر گاو ١۵٨٢٣ ریال بوده که به ترتیب نسبت به سال قبل ۶/۶ و ۱/۳۴ درصد افزایش داشته است.
شاخص گروه دامداری سنتی در سال ١٣٩٧ برابر با ۱/۳۷۲ است که نسبت به سال قبل ۰/۵۳ درصد افزایش یافته است. این تورم در گروه پرورش بز و بزغاله در سال ١٣٩٧ برابر با ۰/۳۹۱ است که نسبت به سال قبل ۹/۷۱ درصد افزایش یافته است. همچنین شاخص گروه پرورش گاو و گوساله سنتی در سال ١٣٩٧ برابر با ۴/۳۷۲ است که نسبت به سال قبل ۲/۵۶ درصد افزایش یافته است. شاخص گروه گوسفند و بره در سال ١٣٩٧ برابر با ۵/۴۱۳ است که نسبت به سال قبل ۴/۷۳ درصد افزایش یافته است.
شاخص گروه سایر محصولات حیوانی در سال ١٣٩٧ برابر با ۲/۳۲۷ است که نسبت به سال قبل ۶/۲۶ درصد افزایش یافته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد