11 - 07 - 2023
افزایش ۲۴ درصدی شرکتهای چینی در مناطق آزاد دوبی
مقامات دوبی اخیرا از افزایش ۲۴ درصدی تعداد شرکتهای چینی در منطقه آزاد تجاری خود خبر دادند. شایان توجه است که منطقه آزاد دوبی، یادداشت تفاهمی با منطقه ویژه لینگانگ چین (شانگهای) امضا کرده است. این توافق در حاشیه نمایشگاه جادهای DMCC در مراکز تجاری شانگهای گوانگژو و چونگ کینگ در چین انجام شد. براساس بیانیه مطبوعاتی این توافق به شانگهای و دوبی اجازه میدهد تا الزامات و فرآیندهای لازم را برای شرکتهایی که به دنبال تاسیس در هر منطقه هستند، تسهیل کنند.
مدیرعامل منطقه آزاد دوبی اعلام کرد چین یکی از مهمترین بازارهای استراتژیک برای منطقه آزاد دوبی بهشمار میرود؛ در همین راستا این منطقه میزبان ۷۷۰ شرکت چینی است. بیش از ۰۰۰/۶ شرکت چینی در چند سال گذشته در امارات فعالیت خود را آغاز کردهاند. دو کشور در قالب برنامهای بلندپروازانه، میکوشند تا سال ۲۰۳۰ حجم تجارت خود را به ۲۰۰ میلیارد دلار افزایش دهند، تسهیل تجاری یکی از راهکارهای کلیدی نیل به این هدف است. در همین راستا در ماه می بانک مرکزی امارات متعهد شد که همکاری خود با اداره پولی هنگکنگ را برای تشکیل یک گروه کاری مشترک در زمینه زیرساختهای مالی، اتصال بازارهای مالی امارات و هنگکنگ و مقررات داراییهای مجازی گسترش دهد. شرکت دولتی DP World دوبی، چهارمین اپراتور بزرگ در فعالیتهای پایانه کانتینری، قراردادهایی را با بندر نینگبو ژوشان چین و بندر دریایی ژجیانگ بسته که موجب رشد و کمک به بهبود اقتصاد جهانی میشود.
روند ارتقای روابط تجاری میان امارات و کامبوج، افزایشی بوده است، در همین راستا، حجم تجارت دوجانبه آنها در سال ۲۰۲۲ به رکورد ۴۰۷ میلیون دلار آمریکا رسید که حاکی از افزایش ۳۳ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۱ و افزایش ۲۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۹ است. امارات همچنین یکی از شرکای تجاری برتر کامبوج به شمار میرود؛ به نحوی که ۷۰ درصد تجارت کامبوج با جهان عرب در سال ۲۰۲۲ را به خود اختصاص داده است.
این قرارداد، نه تنها پتانسیل قابل توجهی را برای سرمایهگذاریهای متقابل فراهم میآورد، بلکه فرصت مشارکت جوامع تجاری در سرمایهگذاریها را نیز به همراه خواهد آورد. در حال حاضر، امارات متحده عربی بیش از ۳ میلیون دلار در کامبوج سرمایهگذاری کرده است، این در حالی است که مجموع سرمایهگذاری مستقیم خارجی در کامبوج یک میلیون دلار است.
این توافق طیف وسیعی از فرصتها برای سرمایهگذاری در گردشگری لجستیک، زیرساختها و انرژیهای تجدیدپذیر را برای امارات ایجاد کرده است و نقطه عطفی در تجارت فیمابین به شمار میآید که تاثیر مهمی در تقویت نقش امارات در کریدور تجاری شرق به غرب و حضور این کشور در اقتصادهای در حال رشد سریع جنوب شرق آسیا و دسترسی به میلیونها مصرفکننده خواهد گذاشت. همچنین کامبوج، فرصت اتصال جهانی امارات و توانایی صادرات مجدد کالا به بیش از ۴۰۰ شهر در سراسر جهان را فراهم خواهد کرد. در پرتو این توافق و با حذف ۹۲ درصد از تعرفه گمرکی دسترسی بهتر امارات متحده عربی به بازار کامبوج تضمین شده و بیش از ۹۳ درصد از ارزش تجارت غیرنفتی پوشش داده میشود. علاوه بر این، این توافق فرصت دسترسی بخشهای مختلف خدمات در بازار کامبوج برای مشاغل اماراتی را باز میکند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد