28 - 11 - 2022
افزایش ۲ هزار میلیارد تومانی درآمدهای مالیاتی
گروه اقتصادی- درآمدهای مالیاتی بودجه سال جاری با افزایش دو هزار میلیارد تومانی به ۵۵ هزار و ۵۵۷ میلیارد تومان افزایش یافت.
در حالی که در لایحه بودجه سال ۱۳۹۲ میزان درآمدهای مالیاتی ۵۳۸ میلیون و ۲۸۶ هزار و ۱۷۴ میلیون ریال پیشنهاد و نسبت به سال ۱۳۹۱ از ۸/۱۶ درصد افزایش برخوردار شده بود، امروز در کمیسیون تلفیق درآمدهای مالیاتی بودجه بیش از دو هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
بر این اساس درآمدهای مالیاتی از ۵۳ هزار میلیارد تومان به ۵۵ هزار و ۵۵۷ میلیارد تومان افزایش یافت.
در همین حال جعفر قادری، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۲ در نشست خبری اظهار کرد: در بخش مالیاتها با توجه به اینکه دولت مالیات بر فروش سیگار را پنج درصد اعمال کرده بود اما در قانون میزان این مالیات ۱۰ درصد پیشبینی شده بود بنابراین در کمیسیون تلفیق اصرار شد که دقیقا مطابق بر قانون عمل شود بنابراین پنج درصد به رقم مالیات بر فروش سیگار اضافه میشود و میزان این مالیات ۱۰ درصد پیشبینی خواهد شد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۳۹۲ همچنین تصریح کرد: براساس مصوبه کمیسیون تلفیق، مالیات بر ارزشافزوده در سال ۱۳۹۲ مطابق قانون یک درصد اضافه میشود و شش درصد پیشبینی خواهد شد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: درآمدهای مالیاتی دولت در سال ۹۱ حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان بود که در لایحه بودجه ۹۲ حدود ۵۳ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود که در کمیسیون تلفیق این رقم معادل ۵۵ هزار و ۵۷۷ میلیارد تومان در نظر گرفته شد.
قادری همچنین در مورد سایر مباحث درآمدی تصریح کرد: در بودجه ۶۰۰ میلیارد تومان حق انتفاع پروانه بهرهبرداری از معادن مصوب شد که این مقوله در بودجه سال قبل دیده نشده بود.
وی ادامه داد: تعرفه تعویض سندهای مالکیت هر جلد از ۲۰ به ۳۰ هزار تومان افزایش یافت.
قادری همچنین تصریح کرد: تعرفه صدور و تمدید گذرنامه از ۶۰ هزار به ۷۵ هزار تومان افزایش یافت.سخنگوی کمیسیون تلفیق همچنین گفت: هزینه تعویض و تبدیل کارت پایان خدمت معمولی به هوشمند از ۱۰ هزار تومان به ۱۲ هزار تومان رسید و تعرفه تعویض پلاک خودرو نیز از ۳۵ هزار به ۴۰ هزار تومان تغییر یافت.
کاهش ۵ درصدی حق بیمه شخص ثالث
وی تاکید: حق بیمه شخص ثالث علاوه بر تمام تخفیفهای قبلی پنج درصد کاهش یافت.
سخنگوی کمیسیون تلفیق همچنین با تاکید بر اینکه مالیات بر ارزشافزوده در بودجه امسال شش درصد لحاظ شده است، گفت: جمع سایر درآمدها در حال حاضر در کمیسیون در حال بررسی است.
مخالفت مجلس با ۴ برابر شدن قیمت بنزین
قادری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: دولت در لایحه بودجه ۹۲ درآمد هدفمندی یارانهها را از ۴۵ هزار میلیارد تومان سال گذشته به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش داده که تحقق این میزان درآمد متضمن افزایش قیمت سوخت است و در صورت موافقت با آن قیمت حاملهای سوخت از جمله بنزین چهار برابر میشود.وی افزود: با توجه به اینکه میزان وصولی درآمد هدفمندی ۲۸ هزار میلیارد تومان بیشتر نیست و این میزان براساس پیشبینی دولت باید به ۱۰۸ هزار میلیارد تومان برسد و ۱۲ هزار میلیارد تومان هم از محل بودجه به عنوان کمک برای هدفمندی پیشبینی شده بنابراین برای تحقق درآمد هدفمندی عملا باید حدود چهار برابر افزایش قیمت سوخت را شاهد باشیم.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۲ تاکید کرد که بعید است این پیشنهاد دولت در کمیسیون تلفیق به تصویب برسد چراکه به نظر میرسد مجلس موافق آن نیست.
قادری درباره افزایش قیمت بنزین و تکنرخی شدن آن هم به ایسنا گفت: در لایحه اشارهای به این موضوع نشده و بحثی در این رابطه در وزارت نفت مطرح است اما کمیسیون تلفیق در جلسه بعدی به این مباحث ورود خواهد کرد.
اصلاح نحوه تعیین نرخ ارز در برنامه پنجم
با این حال نمایندگان مجلس مخالف تعیین نرخ ارز براساس شناور مدیریت شده هستند و بر این باورند که نحوه تعیین نرخ ارز در برنامه پنجم و لایحه بودجه ۹۲ اصلاح شود.در همین حال عزتالله یوسفیان، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تاکید بر اینکه قیمت ارز در بودجه ۹۲ و برنامه پنجم اصلاح خواهد شد و دیگر شناور مدیریت شده نخواهد بود، گفت: بههمریختگی بازار ارز به قانون برنامه پنجم توسعه که بر ارز شناور مدیریت شده تاکید دارد، برمیگردد از اینرو درجریان بررسی بودجه، این بخش از برنامه پنجم که بر ارز شناور مدیریت شده تاکید دارد، اصلاح خواهد شد.
وی افزود: زمانی که نرخ ارز را در برنامه و بودجه شناور مدیریت شده مینویسند و تصویب میکنند و برای آن فرمولی تعیین نمیکنند نرخ ارز هر عددی میتواند باشد.
نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نرخ ارز را باید بر مبنای یک فرمولی تعیین و مدیریت کرد، توضیح داد: نرخ ارز باید بر مبنای قیمت نفت تغییر کند و یک فرمولی داشته باشد.
وی با بیان اینکه اگر برای نرخ شناور مدیریت شده کف و سقف قیمتی قائل بودند بهتر بود، افزود: تا زمانی که قیمت ارز شناور است، قیمت ارز هر رقمی میتواند باشد از اینرو مشکلاتی را در اقتصاد خواهیم داشت.
این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تاکید بر اینکه تا زمانی که قیمت ارز شناور است مشکل این بازار حل نخواهد شد، اظهار کرد: قیمت ارز در بودجه ۹۲ و برنامه پنجم توسعه اصلاح خواهد شد و دیگر شناور مدیریت شده نخواهد بود.
نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس به خانه ملت گفت: بههمریختگی بازار ارز به قانون برنامه پنجم توسعه که بر ارز شناور مدیریت شده تاکید دارد، برمیگردد از اینرو درجریان بررسی بودجه، این بخش از برنامه پنجم که بر ارز شناور مدیریت شده تاکید دارد اصلاح خواهد شد.
گفتنی است، معاون بودجه معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور از تغییر رویکردهای ارزی در لایحه بودجه سالجاری خبر داد و گفت: نرخ ارز در لایحه بودجه مشخص نشده و مبنای آن نظام شناور مدیریت شده است.
تعیینتکلیف برای نرخ ارز در
بودجه ۹۲
ایرج ندیمی، عضو هیاترییسه کمیسیون تلفیق نیز درباره تعیین نرخ ارز در لایحه بودجه ۹۲ گفت: دولت نرخ ارز در محاسبات دو هزار و ۴۵۰ تومان را برای ارز مبنا قرار داده است یعنی گفته یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه ضرب در ۹۵ دلار ضرب در دو هزار و ۴۵۰ تومان میزان درآمد دولت از مقوله فروش نفت در نظر گرفته شود.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی در ادامه این مطلب افزود: اما در مورد کالاهای اساسی و دارو یارانه میدهند تا این اقلام نیز براساس همان ارز تکنرخی قیمتگذاری شود اما برای ممانعت از فشار آمدن به مردم برای آنها یارانه نیز در نظر گرفته شود.ندیمی همچنین تصریح کرد: بنابراین اگر قرار باشد ارز در لایحه بودجه ۹۲ تکنرخی باشد باید برای تمامی اقلام از جمله دارو نیز تحت همتان نرخ قیمتگذاری شود اما از جای دیگری برای این اقلام یارانه در نظر گرفته شود.
وی درخصوص بهترین تصمیم برای تعیینتکلیف نرخ ارز در بودجه ۹۲ به خانه ملت گفت: تکنرخی از یک جهت قابل دفاع است چراکه رانت ایجاد نمیشود اما از جهت دیگر باید در نظر گرفت که تولید و مصرف و نیازهای اساسی مردم باید حمایت شود چراکه در غیر این صورت افزایش قیمتها موجب نارضایتیهای زیادی میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد