7 - 01 - 2023
اقتصاد بانکها شفاف شود
گروه اقتصادی- رییسجمهور گفت که کارهای عمرانی از جمله جادهسازی، ساختمانسازی، تاسیس بندر، فرودگاه، شبکههای آب، سد و… نیازمند هزینه است که جزو کارهای عمرانی محسوب میشود بنابراین در مجموع ۸۰ هزار میلیارد تومان کف خرج اقتصاد کشور است. این رقم طبیعی است که باید توسط خانوارها و خود مردم تامین شود.
محمود احمدینژاد در دیدار با رایزنان مالیاتی کشور در هفته فرهنگ مالیاتی با بیان اینکه پیشرفت و اداره کشور خرج و هزینه دارد، افزود: سالانه فقط برای بخش آموزش، بهداشت و امنیت بیش از ۴۵ هزار میلیارد تومان هزینه میشود و این غیر از بخشهای مربوط به خدمات است در عین حال ۳۵ هزار میلیارد تومان نیز امسال برای کارهای عمرانی خرج و هزینه خواهد شد.
رییسجمهور یک راه تامین هزینههای عمرانی و خرجها را استقراض و در واقع بدهکاری آیندگان عنوان و تصریح کرد: راه دیگر فروش ذخایر و خرج آنهاست. این در حالی است که بالاخره روزی این ذخایر به اتمام میرسد. ممکن است در مقطعی نسلی از این موضوع بهره ببرند اما باعث نابودی نسلهای متعدد آینده خواهد شد، گذشتگان نیز این کار را انجام ندادند.
تسهیلات بانکها
وی راه سوم را تامین خرج به نسبت درآمدها توسط افراد عنوان و بیان کرد: ما میتوانیم کشور را با مالیات اداره کنیم این در حالی است که در گذشته مردم احساس میکردند که ملت و حکومت نقطه متقابل یکدیگرند اما هماکنون حکومت منتخب خود ملت است.احمدینژاد خطاب به بانکها، بانک مرکزی، سازمانها و بنگاهها برای همراهی با سازمان امور مالیاتی تاکید کرد و گفت: فعالیتهای اقتصادی باید در کشور شفاف شود.
ه گفته وی، بانکها آمادگی ارایه تسهیلات را دارند در عین حال بنگاهها و مراکز خدماتی نیز در این زمینه همراهی خواهند کرد.احمدینژاد ساختار کشور را مستخدمین ملت عنوان و تصریح کرد: میتوانیم کشور را با مالیات اداره کنیم، این در حالی است که در گذشته مردم احساس میکردند که ملت و حکومت نقطه تقابل یکدیگرند اما هماکنون حکومت منتخب خود ملت است.
وی با تاکید بر اینکه جلو بسیاری از ریختوپاشها گرفته شده است، گفت: دو قشر از جمله کارمندان و کارگران از اقشاری هستند که ماهانه مالیات میپردازند.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه در اداره کشور پرداخت مالیات لازم است، گفت: نظام مالیاتی به تبع احساسی که در گذشته وجود داشته به طور کامل در کشور شکل نگرفته و بسیاری عدم اظهار درآمد را کار خلافی نمیدانند اما این موضوع اشتباه است و پنهانکاری منجر به آسیب خواهد شد.
احمدینژاد شرط بزرگ شدن اقتصاد کشور را پرداخت درست مالیات اعلام کرد و گفت: برخیها تصور میکنند که اگر مالیات پرداخت میکنند متضرر میشوند در حالی که این مالیات برای آبادانی کشور و به نفع پرداختکننده آن است و هر کسی حقوق اجتماعی را پرداخت کند خدا به آن برکت میدهد.وی پرداخت مالیات را کمک به سالم بودن درآمدها عنوان کرد و گفت: هدفمندی مالیاتی، یعنی دریافت بیشتر از کسانی که بیشتر درآمد دارند و توزیع آن بین بقیه.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه مصرف انرژی در تولید، صنعت و کشاورزی افزایش یافته است، گفت: مالیات گامی در جهت عدالت است، فرار از مالیات افتخار نیست اما مردم نشان دادند در هر جایی که از آنها درخواست شود با دولت همراهی میکنند.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: اگر لازم است کارگروهی در این راستا تشکیل میشود و در صورت نیاز خود نیز در آن حضور مییابم و در دولت نیز این موضوع را یادآوری میکنم تا اصلاح نظام مالیاتی به سرعت تکمیل شود.
رییسجمهور با اشاره به همراهی مردم در سهمیهبندی بنزین با برنامههای دولت گفت: مانند اجرای هدفمندی یارانهها میتوانید گروه به گروه از مردم دعوت و برنامههای مالیاتی را تشریح کنید تا بتوانید زمینه همراهی آنها را فراهم کنید.
وی خطاب به مردم خواستار کمک برای تکمیل مراحل طرح تحول اقتصادی شد و افزود: دولت سه ابزار یارانه، مالیات و ضوابط و مقررات در اختیار دارد که در هر سه نیز همکاری مردم اصل اول است.
رییسجمهور از مردم دعوت کرد که با برنامههای مالیاتی دولت را همراهی کنند زیرا این امر به نفع همه خواهد بود.
احمدینژاد تاکید کرد: با این کار تحول مالیاتی کشور ظرف یک تا یکسال و نیم آینده تکمیل میشود و در مجموع یارانهها، مالیات و سیستم بانکی با همراهی یکدیگر قطار پیشرفت اقتصاد کشور را تشکیل میدهند.
سفتهبازی در بازار مسکن
در این مراسم همچنین حسینی، وزیر اقتصاد با تمجید از رییس جمهور گفت: شما شجاعت و شهامت را به مدیران اقتصادی دادید تا دست به کارهای بزرگ بزنند ، هدفمندی یارانه ها یک اتفاق بزرگ بود که امروز بسیاری از سازمان های بین المللی اقتصادی از آن به موفقیت یاد می کنند .
حسینی، از مقاومتهایی از سر عادت با اجرای هدفمندی یارانهها و اصلاح مالیاتها نیز خبر داد و گفت: اگر در بازارهای ارز و سکه نظام مالیاتی مستقر شود، جلو سفتهبازی گرفته میشود.
وی گفت: اجرای طرح هدفمندی یارانهها در کشور باعث شد که در گزارشات نهادهای بینالمللی و حتی نشریاتی که علیه اقتصاد ایران فضاسازی میکردند این امر به عنوان یک نقطه قوت و تحول ساختاری مطرح شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه یکی از قطبهای رشد اقتصادی در منطقه شمال آفریقا، خاورمیانه و منطقه، ایران اعلام شده است به کارکردهای نظام مالیاتی در کشور اشاره کرد و گفت: سالمترین منبع تامین مالی در کشور که پایدارترین و کهنترین بخش نیز محسوب میشود نظام مالیاتی است.
وی مالیات را بهترین وسیله و ابزار برای هدایت فعالیتهای اقتصادی عنوان و بیان کرد: با سفتهبازی و سوداگری و بدون موفقیت بخش مالیاتی، موفقیت در بازارهای مالی امکان ندارد.
سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به اینکه سفتهبازی در بازار مسکن از بین رفته است، عنوان کرد: اگر در بازارهای ارز و سکه نظام مالیاتی مستقر شود به طور قطع جلو سفتهبازی گرفته میشود و رشد و تورم هم از هم جدا خواهند شد.
به گفته حسینی، در طول سالهای برنامه چهارم توسعه سالانه به طور متوسط رشد ۳۰ درصدی در درآمدهای مالیاتی داشتهایم که این رقم بسیار قابل توجه است اما در بهترین شرایط هم از هر ۱۰۰ تومان، هشت تومان مالیات اخذ میشود یعنی هشت درصد جیدیپی به عنوان مالیات وصول میشود.
وی با تاکید بر اینکه باید سطح اصلاحات در نظام مالیاتی از سطح سیاستگذاری به سمت ساختارها برود، گفت: در اصلاح ساختار پدیدهای که در طول زمان شکل گرفته و پایدار و مزمن شده اصلاحش با مقاومت و دشواری همراه است.
در اصلاح نظام مالیاتی هم با مقاومتها از سر عادت مواجه خواهیم بود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اجرای هدفمندی یارانهها در سال گذشته به عنوان یک جریان اقتصادی سیاسی و پشتسر گذاشتن آنکه به ظاهر مقاومتهایی برای اجرای آن صورت میگرفت اما در عمل همراهی و همدلی مردم در آن بود، گفت: در اجرای طرح تحول مالیاتی نیز مانند هدفمندی یارانهها با تمام وجود کار خواهیم کرد.
وی افزود: از مهرماه سال ۸۷ تا پایان سال ۸۹ با اجرای مالیات بر ارزشافزوده سازمان امور مالیاتی کشور پنج هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به شهرداری و وزارت کشور برای دهیاریها به عنوان عوارض پرداخت کرده است.
امحای پروندههای راکد
همچنین علی عسکری، رییس سازمان امور مالیاتی کشور تقویت واحدهای وصول و اجرا که حیاط خلوتی برای پروندههای متروک مالیاتی بودند را از اقدامات صورت گرفته برای سرعت در وصول معوقات مالیاتی اعلام کرد.
رییس کل سازمان امور مالیاتی، رشد مالیات کالا و خدمات در همین مدت را ۷/۲۸ درصد عنوان کرد و گفت: در سال ۸۴ و ابتدای اجرای برنامه چهارم توسعه سهم درآمد مالیاتی از بودجه عمومی ۱۸ درصد بود که این رقم در پایان سال ۸۹ به حدود ۲۹ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه هماکنون نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی حدود هفت درصد است، تصریح کرد: در سال ۸۹ از لحاظ تحقق درآمد مالیاتی، مالیات اشخاص حقوقی غیردولتی ۳۹ درصد، مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی ۲۱، مالیات بر ثروت ۴۳، مالیات ارزشافزوده ۲۹ و کالا و خدمات ۳۳ درصد رشد داشته است.
عسکری با اشاره به اینکه رشد درآمدهای مالیاتی نشان دهنده رشد فعالیتهای اقتصادی در کشور است، گفت: یکی از بستههای طرح تحول اقتصادی، طرح تحول مالیاتی بود که چند محور از جمله مالیات بر ارزشافزوده را شامل میشد.
وصول معوقات مالیاتی
وی سومین پروژه طرح تحول مالیاتی را اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم که ویرایش سوم آن تا پایان ماه جاری آماده میشود عنوان و بیان کرد: جلسات مربوط به این امر در کارگروه طرح تحول مالیاتی آغاز شده است تا اصلاحات لازم در قانون انجام شود.
عسکری از توفیق در وصول معوقات مالیاتی در دو، سه سال اخیر خبر داد و گفت: بر این اساس در سال ۸۷، حدود ۴۳۰ میلیارد تومان، در سال ۸۸ حدود ۹۳۰ میلیارد تومان و در سال ۸۹ حدود دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از معوقات مالیاتی وصول شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد