8 - 04 - 2024
اقتصاد ۱۱هزارمیلیارد دلاری توریسم
نادر نینوایی- پیشبینیها از بازار جهانی توریسم حاکی از آن است که صنعت سفر و گردشگری در سال۲۰۲۴ شرایط مناسبی را سپری خواهد کرد و درآمدهای این حوزه از مرز ۱/۱۱تریلیون دلار در اقتصاد جهانی فراتر خواهد رفت.
براساس گزارش شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC)، صنعت توریسم از رکورد قبلی خود با ۷۷۰میلیارد دلار بیشتر فراتر میرود و به این ترتیب رکورد جدیدی در این صنعت سبز ثبت خواهد شد.
برای اینکه اهمیت این موضوع را بهتر درک کنید در نظر داشته باشید در صورتی که این برآورد به وقوع بپیوندد، معنای آن این است که از هر ۱۰دلار در سراسر جهان یک دلار آن در سبد صنعت توریسم هزینه خواهد شد.
نتیجه تحلیل آمار و وضعیت ۱۸۵کشور جهان از سوی شورای جهانی سفر و گردشگری این امیدواری را ایجاد کرده که ۱۴۲کشور بتوانند رکوردهای درآمدی قبلی خود در حوزه صنعت توریسم را بشکنند و درآمدهای حوزه گردشگری با جهشی قابل توجه مواجه شود. «تحقیقات تاثیر اقتصادی شورای جهانی سفر» در سال ۲۰۲۴ که با همکاری Oxford Economics به انجام رسیده است، نشان میدهد که بخش سفر و گردشگری از نزدیک به ۳۴۸میلیون شغل در سراسر جهان پشتیبانی میکند. این تعداد بالای مشاغل مرتبط با صنعت توریسم نشاندهنده افزایش قابل توجه یعنی بیش از ۶/۱۳میلیون شغلی در این حوزه، در مقایسه با اوج آن در سال ۲۰۱۹ است.
پیشبینی میشود از نظر هزینهکرد نیز بازدیدکنندگان بینالمللی به سطوح اوج سال ۲۰۱۹ نزدیک شوند و میزان هزینههای گردشگران به حدود ۸۹/۱تریلیون دلار برسد. افزونبر این، برآورد میشود که گردشگران داخلی بیش از هر زمان دیگری برای سفرهای خود هزینه کنند و از تمام رکوردهای قبلی فراتر رفته و مجموع هزینهکردها در این بخش در جهان به ۴/۵تریلیون دلار برسد.
نیروی اقتصادی قدرتمند جهانی
به گفته جولیا سیمپسون، رییس و مدیر اجرایی شورای جهانی سفر و گردشگری، بخش سفر و گردشگری همچنان یک نیروی اقتصادی قدرتمند جهانی بوده و این قدرت حتی در مواجهه با شرایط عدم اطمینان بازار نیز قابل مشاهده است.
وی معتقد است که سیر صعودی صنعت توریسم صرفا محدود به پیشی گرفتن از رکوردهای قبلی نیست و پیام مهمتری نیز دربر دارد و این پیام رونق چشمگیر این بخش پس از یک دوره چالشبرانگیز است.
رییس و مدیر اجرایی شورای جهانی سفر و گردشگری همچنین پیشبینی کرده که اوجگیری توریسم در سال جاری میلادی، رونق اقتصادی قابلتوجهی را به کشورهای سراسر جهان ارائه کرده و موجب حفظ میلیونها شغل در سراسر جهان شود.
سیمپسون البته در خصوص لزوم و اهمیت حمایت دولتهای ایالاتمتحده آمریکا و چین برای بخشهای مسافرتی و گردشگری ملی ابراز نگرانی کرده است. وی خاطرنشان کرده که بدون چنین حمایتی، این کشورها در معرض خطر چالشهای مداوم هستند. این در حالی است که سایر کشورها در حال حاضر شاهد بازگشت سریعتر بازدیدکنندگان بینالمللی هستند.
آینده امیدوارکننده، رشد و فرصتهای شغلی
شورای جهانی سفر و گردشگری خاطرنشان میکند که هزینهکرد بازدیدکنندگان بینالمللی در ایالاتمتحده در سال گذشته بیش از ۲۵درصد کمتر از اوج سال ۲۰۱۹ باقی مانده است. همچنین هزینه بازدیدکنندگان چین نزدیک به ۶۰درصد کاهش یافته است.
با نگاه به آینده، شورای جهانی سفر و گردشگری اما آینده امیدوارکنندهای را برای دهه آینده پیشبینی میکند که با رشد قوی و چشمانداز شغلی استثنایی در صنعت توریسم همراه خواهد بود.
در ادامه گزارش شورای جهانی سفر و گردشگری آمده است که تا سال۲۰۳۴، صنعت توریسم به اقتصاد جهانی کمک زیادی خواهد کرد و میتواند چیزی حدود ۱۶تریلیون دلار درآمد ایجاد کند .
در صورت دستیابی به این چشمانداز میتوان گفت که طی یک دهه ۴/۱۱درصد از کل چشمانداز اقتصادی در جهان، به صنعت سفر و گردشگری اختصاص خواهد یافت.
افزونبر این، انتظار میرود این صنعت پر رونق منبع مهمی برای ایجاد اشتغال باشد و فرصتهای شغلی را برای تقریبا ۴۴۹میلیون نفر در سراسر جهان فراهم کند.
مسیر رو به رشد پروازها
سیستم حملونقل هوایی یکی از عمدهترین عناصر تشکیلدهنده صنعت گردشگری است که بخش مهمی از هزینههای گردشگران را به خود اختصاص میدهد. اساسا گردشگری با جابهجایی و حرکت از مبدا و محل زندگی دائمی افراد به نقاط دوردست تحقق پیدا میکند و بالطبع افزایش درآمدهای این حوزه میتواند به شکل قابلملاحظهای بر صنعت توریسم اثرگذار باشد.
نگاهی به وضعیت اخیر سفرهای هوایی در جهان به لحاظ تعداد و درآمد ناشی از آن گواه آن است که صنعت توریسم در مسیر صحیحی قرار دارد و شرایط رو به رشدی را پشتسر میگذارد. یاتا (انجمن بینالمللی حملونقل هوایی) پیشبینی کرده که تقاضای سفرهای هوایی روند صعودی خود را دنبال کند.
آمار نشان میدهد تقاضای مسافر که بر حسب کیلومتر درآمد مسافر (RPK) اندازهگیری میشود، نسبت به سال گذشته ۵/۲۱درصد افزایش یافته است. این رشد از افزایش کیلومتر صندلی در دسترس (ASK) پیشی گرفته است. در نتیجه این وضعیت مساعد، ضریب بار (معیاری برای میزان پر بودن هواپیما) به ۶/۸۰درصد رسید که ۹/۱درصد بیشتر از ماه فوریه ۲۰۲۳ است.
این آمار گویای آن است که افزایش تقاضا برای سفرهای بینالمللی نیز سیر صعودی دارد. در مقایسه با فوریه۲۰۲۳، تقاضای مسافر بینالمللی ۳/۲۶درصد افزایش یافته و این در حالی است که ظرفیت صندلیهای بینالمللی نیز به میزان سالانه ۵/۲۵درصد افزایش یافته است. همچنین ضریب بار برای پروازهای بینالمللی اندکی بهبود یافته و به ۳/۷۹درصد رسیده است.
مجموع این شرایط گواه بهبود آمار سفرهای هوایی و امکان پیشبینی افزایش سفرها و رونق گردشگری در جهان است.
با توجه به این وضعیت امیدوارکننده صنعت توریسم در جهان این فرصت وجود دارد که اگر ایران بتواند در زمینه حملونقل هوایی و نوسازی ناوگان هوایی وضعیت بهتری را رقم بزند و از تنشهای منطقهای و بینالمللی دور بماند، افقهای روشنتری برای صنعت گردشگری کشور رقم بخورد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد