14 - 12 - 2022
انتخابات آمریکا اقتصاد، برنده را تعیین میکند
مسعود سلیمی
دوشنبه شب به وقت محلی، سومین و آخرین مناظره انتخابات ریاستجمهوری آمریکا میان باراک اوباما نامزد دموکرات و میت رامنی از حزب جمهوریخواه در ایالت کالیفرنیا برگزار شد.
در کمتر از دو هفته مانده به برگزاری انتخابات، دو نامزد در مناظره ۹۰ دقیقهای خود بر موضوع سیاست خارجی متمرکز شدند؛ امنیت ملی، دگرگونیهای جهان عرب، خروج تدریجی نیروهای آمریکایی از افغانستان، بحران سوریه، رابطه با چین و برنامه هستهای و امنیت اسراییل از نکات برجسته این رویارویی بودند.در پایان مناظره، نکته مهم دیگر این بود که مخاطب باید سعی میکرد تا دستکم یک تفاوت مهم و اساسی میان سیاست خارجی باراک اوباما و طرحهای بینالمللی میت رامنی پیدا کند که با وجود برخی تلاشهای نامزد جمهوریخواهان برای به رخ کشیدن تفاوت برنامه سیاست خارجیاش با رییسجمهور وقت تقریبا ناممکن مینمود.
در ارتباط با موضوعهای کلیدی چون خاورمیانه، ایران، افغانستان، سوریه، رابطه با چین یا ضرورت بازسازی آمریکا برای اقداماتی قویتر و موثرتر در خارج از مرزهایش، میت رامنی نظراتی کم و بیش مشابه با رییسجمهور ابراز میکرد تا جایی که به قول مفسر شبکه CNN، «من موافق هستم» را میتوان بهترین عنوان برای این مناظره دانست.
نکته دیگر اینکه نامزد جمهوریخواهان به جای ادامه بحث مربوط به قتل سفیر آمریکا در لیبی و انتقاد از کمبود امنیت در سفارتخانههای این کشور که به تعبیر و باور بسیاری از تحلیلگران پاشنه آشیل سیاست خارجی اوباما در مناظرههای پیشین بود به ضرورت تلاش و ارایه طرحی مشترک در خاورمیانه برای جلوگیری از خطر افراطگری مذهبی اصرار میورزید.
در مناظره سوم میان نامزدهای ریاستجمهوری آمریکا، آنجایی که رامنی ضمن تبریک کشته شدن بنلادن، تروریسم را همچنان خطر درجه یک آمریکا دانست، اوباما فرصت را برای مچگیری و به رخ کشیدن تضادهای فکری رقیب مناسب دانست و خطاب به رامنی گفت: چند ماه پیش، شما روسیه را بزرگترین تهدید ژئوپلتیکی آمریکا عنوان کردید در حالی که اینک به القاعده چنین لقبی میدهید.
در مناظره سوم تلاش اوباما این بود تا با توجه به گافهای رامنی در سیاست خارجی، خطرات حضور یک رییسجمهور ناشی را در کاخ سفید برای مخاطب تشریح کند.
نظرسنجی از برتری بیحرف و حدیث اوباما نسبت به رقیبش در مناظره سوم خبر میدهد اما در کمتر از سه هفته به برگزاری انتخابات و در حالی که اوباما حدود ۲۱۰ کارت الکترال را در جیب دارد برای دستیابی به ۶۰ کارت باقی مانده، کاری بسیار دشوار را پیشروی خواهد داشت چراکه در ورای این مناظرهها آنچه رایدهنده مردد آمریکایی را به فکر میدارد، بیش از هر عاملی به اقتصاد و در یک کلام به امنیت تامین زندگیاش برمیگردد؛ در واقع سرنوشت انتخابات ۲۰۱۲ در دست اقتصاد است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد