26 - 11 - 2022
انتظارات کارآفرینان از روحانی چیست؟
تولیدکنندگان و صاحبان صنایع در کشور دارای پنج خواسته مهم هستند که انتظار دارند طی ۱۰۰ روز آغاز کار دولت یازدهم تحقق یابند.
احمد محمدزاده، یک فعال اقتصادی اظهار داشت: تولیدکنندگان و صاحبان صنایع در کشور از رییس دولت یازدهم میخواهند تا در گام اول وضعیت اورژانسی صنعت، تجارت و معدن درک و باور شود.
درخواست اول: لزوم باور به شرایط اورژانسی صنعت، تجارت و معدن
درخواست دوم: انتخاب وزیری مدبر، جدی و مجرب
وی افزود: پس از درک شرایط اضطرار صنعت، تجارت و معدن، این انتظار است تا در کابینه دولت یازدهم، وزیری مدبر، جدی، آشنا به مسایل صنعت، تجارت و معدن باتجربه انتخاب شود.
درخواست سوم: ضرورت متعادلسازی سطح توقعات
این فعال اقتصادی گفت: گام سوم مورد انتظار، گفتوگوی رییسجمهور منتخب با مردم به ویژه اهالی صنعت، تجارت و تولید در تبیین واقعیتها به منظور متعادل کردن سطح توقعات است.
وی افزود: بسیاری از تولیدکنندگان بزرگ با درک شرایط میدانند که مشکلات پیش رو به سرعت حل نخواهد شد و حل آنها نیازمند زمان است ولی تولیدکنندگانی با سطح فعالیت کوچکتر، اکنون در صف توقعات قرار دارند که باید با شفافسازی، آنها را نسبت به درک شرایط آگاه و توانمند کرد.
رکود، ثمره عدم متعادلسازی توقعات
به گزارش فارس،محمدزاده گفت: توقع بالای اجتماعی و بالارفتن نرخ تمامشده محصول، کشور را وارد پرتگاه رکود خواهد کرد که به هیچ عنوان به نفع هیچکس نیست.
وی افزود: با توجه به اینکه ریسک واردات افزایش یافته، تجار بزرگ، کمتر دست به واردات میزنند. از طرفی نگاهی به وضعیت بنگاههای ذخیره کالا نشان میدهد که این منابع به شدت کاهش یافته اند. از طرفی با امیدی که برای احتمال کاهش نرخ دلار ایجاد شده، برخی واردکنندگان در انتظار احتمال کاهش، دست از واردات کشیدهاند که نتیجه هر دوی آنها، کاهش حجم واردات مواد اولیه مورد نیاز تولید است که نتیجه آنها، به ضرر تولید است.
* حذف تحریمهای داخلی
* لزوم همراهی بانکها با تولید
محمدزاده با اشاره به برخی محدودیتهای داخلی تحمیلشده به تولید و صنعت اظهارداشت: انتظار ما از دولت یازدهم این است که تحریمهای داخلی که بر دوش تولید و صنعت سنگینی میکند، طی یکصد روز آینده حذف شود تا حداقل به دورانی بازگردیم که این فشارها بر ما تحمیل نشده بود.
وی با بیان اینکه پس از آغاز دوره تحریم، هیچ قانون تسهیلکننده شرایط برای تولید تصویب نشده و همچنان با همان قوانین پیشین تولیدکنندگان ناچار به واردات مواد اولیه هستند، گفت: نهتنها گشایش قانونی صورت نگرفته بلکه در این مدت نیز بانکها درصد سپردهگذاری برای گشایش اعتبار و حواله از سوی صاحبان صنایع و تولید را افزایش داده و عملا تولیدکنندگان را تحت فشار قرار دادهاند. در حالی که انتظار از آنها در زمان تحریم، همراهی است.
این تولیدکننده اضافه کرد: از زمان اجرای طرح کدینگ همزمان با بحث تحریمها، عملا بوروکراسی اداری افزایش یافته که خود به عامل کندکنندهای در روند تولید تبدیل شده است.
* تلاش برای کمرنگ کردن تحریمها
* هزینههای حملونقل خارجی سه برابر شده است
* نیاز به سکوت در پیگیری تحریمها
این فعال حوزه اقتصادی گفت: انتظار ما از دولت یازدهم این است که با آغاز مذاکرات موجبات کاهش فشارها به ویژه در حوزه حملونقل را فراهم کند. در حال حاضر، هزینه حملونقل خارجی سه برابر شده است و حتی حملونقل کالاهای با گشایش اعتبارهای قبلی با اخذ مابه التفاوت صورت میگیرند چراکه تاکید میشود که آنها در قبال هزینههای تحمیلی به سبب تحریم، مسوول نیستند.وی افزود: با آغاز مذاکرات، همین اینکه در پیگیری تحریمها سکوت شود، بسیاری از شرکتها تحریم را دورزده و گشایشی برای تولید و صنعت کشور ایجاد خواهد شد.
محمدزاده گفت: از دیگر کارهایی که میتواند به بهبود شرایط کمک کند، بحث بهبود روابط با کشورهای خلیجفارس است. هر زمان روابط ما با این کشورها بهبود بیابد، روند ارتباطات جهانی ما بهبود یافته است.
وزارتخانه صنعت، تجارت و معدن تفکیک نشود
محمدزاده گفت: پس از ادغام وزارتخانه صنعت، تجارت و معدن ما جز مشکلات مدیریتی، مشکلی حس نکردیم. این وزارتخانه تفکیک نشود چراکه تولید و توزیع به عنوان دوبال بوده و بهتر است زیر نظر یک وزارتخانه فعالیت کنند ولی آنچه در این میان مهم است بحث مدیریتی آن است که با انتخاب یک وزیر مدبر، جدی و مجرب مشکل حل خواهد شد.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران اظهار داشت: از نهاوندیان خواستهایم تا سنگر حمایت از تولید و صنایع را ترک نکند و در دولت جدید تنها نقشهای مشورتی قبول کند تا همچنان بتواند دلسوزانه برای بهبود حوزه تولید و صنعت گام بردارد.
این تولیدکننده و فعال اقتصادی گفت: همانطور که رزمندگان در دوره دفاع مقدس تلاش کردند تا از سنگر این کشور دفاع کنند، این رسالت اکنون بر دوش سرداران اقتصادی است و بر دولت نیز واجب است تا از این سرداران و رزمندگان اقتصادی حمایت و پشتیبانی کند.
وی افزود: تولید اکنون با حداقل سود، امکانات و با حفظ کیفیت صورت میگیرد و امید است که همانطور که هشت سال دوران دفاع مقدس به پایان رسید و پیروز میدان رزمندگان بودند، این امید است که با پایان دوره تحریم، سرداران و رزمندگان اقتصادی کشور نیز سربلند از این میدان بیرون آیند.محمدزاده گفت: کاش پای درد دل تولیدکنندگانی بنشینید که نهتنها سود نمیکنند بلکه تمام سرمایههای زندگیشان را پای تولید صرف کردهاند تا نهتنها بقا یابند که یک نفر را نیز به عنوان یکی از فرزندان خود، اخراج نکنند در عین حال تولید با کاهش کیفیت روبهرو نشود.
وی افزود: ما به بهبودی وضعیت موجود بسیار امیدواریم و نه به زودی بلکه به تدریج اوضاع روند بهبود را طی خواهد کرد.
این فعال اقتصادی گفت: با ریسکهای بسیار بالایی که اهالی تولید و صنعت در دوران تحریم تجربه کردهاند، با ایجاد گشایشهایی در شرایط، روند حرکت به سمت بهبود، سرعت بیشتری میگیرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد