29 - 12 - 2022
انتظار برای افزایش قیمتها
چیزی تا ماه رمضان باقی نمانده از همین رو کالاهای اساسی و پرمصرف به جای ارزان شدن یکییکی گران میشوند. گوشت، مرغ، برنج و تا آخر هفته نیز نان از جمله کالاهایی هستند که یا گران شدهاند یا در آستانه گران شدن هستند، از قرار معلوم برنج تا دو، سه ماه آینده قصد ارزان شدن ندارد و مرغ نیز به عنوان یکی از اقلام پرمصرف قرار است دوباره گران شود، این در حالی است که وزارت صنعت به مردم قول کاهش و تعدیل قیمتها را داده بود با این حال از اتحادیههای مختلف خبر افزایش مجدد قیمتها به گوش میرسد.
هشدار تولید کننده ها
قیمت لبنیات نیز نسبت به اسفندماه سال گذشته افزایش ۱۵-۱۰ درصدی را تجربه کرده، انواع قیمت حبوبات، میوه و خشکبار نیز طی یک ماه اخیر روند صعودی را طی کرده است اما مسوولان تنظیم بازار با استناد به بازگشت قیمت دو برند شیر از کاهش نرخ لبنیات خبر میدهند! و طبق روال معمول آینده بازار مواد غذایی را خوشبینانه ترسیم میکنند اما از آنجا که ماه رمضان را پیشرو داریم و خرید کالاهای پرمصرف به اوج خود میرسد، مردم از مسوولان تنظیم بازار توقع دارند تا با تسهیلاتی که به تولیدکنندهها میدهد جلو گرانی را حداقل در این ماه بگیرد تا بیش از این مردم متحمل گرانی نشوند، چراکه در غیر این صورت تولیدکنندهها دست به بالا بردن قیمتها خواهند زد.
در همین رابطه مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی استان تهران اعلام کرده در صورت عدم تامین نهادهها، قیمت مرغ در ماههای آتی به بیش از شش هزار تومان افزایش خواهد یافت.
یوسفی کمبود نهادهها و افزایش قیمت آن را موجب افزایش ۲۰ درصدی قیمت مرغ طی یکسال گذشته اعلام کرد و گفت: در صورت تداوم وضعیت فعلی قیمت گوشت مرغ همچنان افزایش خواهد یافت.
وی افزایش قیمت تولیدات و پایین بودن قیمت فروش را موجب بروز بحران در بخش مرغداریهای مادر و تخمگذار اعلام کرد و اذعان داشت: تاثیر بحران در واحدهای تولیدی باالطبع متوجه نیروی کار فعال در این واحدهای تولیدی خواهد شد و اشتغال موجود در این بخش را
تهدید میکند.
رییس اتحادیه مرغداران گوشتی با تاکید بر لزوم پرداخت تسهیلات بانکی در بخش مرغداریها تصریح کرد: به دلیل عدم پرداخت تسهیلات طی ۱۰ ماهه نخست سال گذشته، مرغداریهای گوشتی با بحران مواجه شدند که در دو ماهه پایانی سال گذشته همزمان با افزایش قیمت مرغ از بحران موجود در این بخش کاسته شد.
وی وضعیت واحدهای مرغداری سراسر کشور را بحرانی اعلام کرد و یادآور شد: به دلیل اجرای قانون هدفمندی یارانهها طی یکسال گذشته تمامی واحدهای مرغداری در کشور با بحران در تامین نقدینگی
مواجه شدهاند.
یوسفی از توقف سیاست صادرات مرغ خبر داد و خاطرنشان ساخت: به دلیل اعمال سیاستهای تحریم طی یکسال گذشته صادراتی از سوی ایران انجام نشده است.
پاسخ وزارت صنعت
اما معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره آخرین وضعیت قیمت شیر، مرغ و روغن در بازار توضیحاتی ارایه کرد و اعتقادی به افزایش مجدد قیمتها ندارد.محمدعلی ضیغمی با اعلام اینکه طی مدت کوتاهی بیش از ۲۰۰ هزار تن سویا برای مصرف مرغداران عرضه شده است، گفت: شرکت پشتیبانی امور دام در این زمینه به سرعت عمل کرد و ما انتظار داریم که بخش تولید به تعهد خود برای کاهش قیمت مرغ عمل کند.
وی با اشاره به اینکه بخش عمده نهادهها مانند ذرت و سویا با قیمت تعادلی به تولیدکنندگان تحویل داده شده است، گفت: سویا با قیمت ۸۳۰ تومان و ذرت با حدود ۴۷۰ تومان عرضه شده و انتظار ما از این پس کاهش قیمت مرغ است.
ضیغمی با تاکید بر اینکه وظیفه ذاتی تامین نهادهها برعهده خود تولیدکنندگان است، گفت: با این وجود به دلیل اینکه قیمتها در بازار نوسانی شد، ما برای حمایت از تولید و کاهش هزینهها بخشی از تامین نهادهها را نیز برعهده گرفتیم.
معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه بخشی از بالا بودن قیمت گوشت مرغ هم به دلیل بالا بودن قیمت مرغ زنده است، گفت: نکته دیگر این است که فارغ از هزینه تمام شده، میزان عرضه صورت گرفته و تناسب و تعادل آن با مصرف بازار نیز باید مورد توجه باشد.
وی با اشاره به اینکه این تعادل هماکنون برقرار نیست، گفت: حجم مرغی که هم اکنون وارد بازار میشود کفاف نیاز را نمیدهد و باعث افزایش قیمت میشود.ضیغمی در پاسخ به اینکه چرا با وجود وعده داده شده برای کاهش قیمت گوشت مرغ هماکنون قیمتها طبق روال سابق در بازار است، گفت: به نظر من باید از این پس از تولیدکننده پرسید که چرا محصول خود را گران تولید میکند. شاید حتی تولیدکننده هم مدعی باشد که قمیتهای کنونی، قیمت بالایی نیست.معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین با اعلام اینکه عرضه گوشت مرغ با قیمت تعادلی در استانها به زودی آغاز میشود، گفت: شبکه سازمان میادین در حال عرضه مرغ با قیمت تعادلی است.
قیمت شیر اصلاح شد؟
ضیغمی در ادامه به موضوع قیمت شیر پرداخت و با اعلام اینکه پس از ورود دولت به این موضوع اغلب تولیدکنندگان قیمتها را به حالت قبل برگرداندهاند، گفت: دامداران و مجموعه شرکت پشتیبانی امور دام و کارخانههای تولید شیر توافق خوبی با هم داشتهاند و مکانیسم تامین نهادههای دامی نیز تغییر کرده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نهادههای دامی با همکاری اتحادیه سراسری دامداران وانجمن صنفی کارخانهها توزیع میشود، گفت: با این روش ضریب پوشش شیرخام ۶۳۰ تومانی افزایش مییابد.معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه دامداران از دریافت نهادههای تولید اطمینان خاطر بیشتری پیدا کردهاند، افزود: توزیع نهادههایی که قبلا به صورت مستقیم از شرکت پشتیبانی امور دام انجام میشد هماکنون از طریق اتحادیه صورت میگیرد و امیدواریم در معدود کارخانههای باقی مانده نیز قیمتها هرچه زودتر به نرخ توافق شده بازگردد.وی همچنین درباره آخرین وضعیت قیمت روغن در بازار گفت: قیمت روغن نباتی از ابتدای فروردینماه اصلاح شد و نوسان قیمتی آن هم به دلیل تغییر نرخ رسمی ارز و تاثیر آن در قیمت تمام شده روغن خام تولید داخل بود.
وی با اشاره به وابستگی قیمت روغن خوراکی به روغن وارداتی گفت: این قیمت در اولین فرصت اصلاح شد و از آن پس دیگر تغییر قیمت روغن نداشتهایم.
معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه تغییر در سیستم توزیع در مقطع کوتاهی قیمت روغن را افزایش داد، گفت: انجمن صنفی و کارخانهها در این مقطع همکاری کردهاند و وضعیت توزیع اصلاح شد به همین دلیل در حال حاضر همه قیمتهای روغن موجود در بازار قیمت رسمی و مورد توافق است.وی تاکید کرد: انجمن صنفی متعهد شده که در مواقع خاص و در برنامههای تنظیم بازار با توافق معاونت توسعه بازرگانی داخلی تخفیفهایی را نیز در روغن خوراکی ارایه کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد