23 - 07 - 2017
انتقاد از خطبندیهای سیاسی در سینما
مراسم تشییع پیکر حبیبالله کاسهساز با حضور اهالی سینما در خانه سینما برگزار شد.
ناصر شفق تهیهکننده سینما و از دوستان مرحوم کاسهساز در این مراسم گفت: حبیب یک پارچه گل بود. اولین بار در سال ۵۹ و در کردستان با او آشنا شدم. خیلی سخت است حبیب شدن. در عرصه تولید حبیب، علی حاتمی سینمای ایران بود.
او ادامه داد: اگر حبیب نبود، بسیاری از فیلمهای دفاع مقدس تولید نمیشد. اگرحبیب نبود نمیتوانستم فیلمی بسازم. حبیب خیلی مظلوم و آرام بود. هر فیلمسازی که با او کار کرده تحت تاثیر اخلاق خوب او قرار گرفته بود. تمامی خانواده کاسهساز انسانهای شریفی هستند. از همه کسانی که در این مراسم حضور پیدا کردند تشکر میکنم که برای حبیب سینمای ایران آمدند و حامی بودند. به نظرم همرزمان حبیب باید اینجا بایستند و صحبت کنند.
مسعود جعفری جوزانی نیز در این مراسم گفت: من از دهه شصت کاسهساز را میشناسم. او برای یادگیری سینما به دانشگاه آمده بود. با هدف آمده بود تا سینما را یاد بگیرد. همزمان هم کار میکرد و هم یاد میگرفت و اگر کاری را میساخت با همه وجود تلاش میکرد و من این موضوع را در زمان ساخت مجموعه «در چشم باد» دیدم.
این کارگردان سینما یادآور شد: متاسفانه عمر هنرمندان ما به هدر میرود و در زمان زنده بودن قدر دانسته نمیشوند. حبیبالله کاسهساز دوستان زیادی داشت اما خطبندی نمیکرد. چرا امروز خطبندیهای سیاسی اهالی سیاست وارد سینما شده است؟
مسعود دهنمکی نیز در سخنانی گفت: استرس ساخت یک فیلم در سینما بیشتر از استرس شب حمله و عملیات است. حالا در این میان یکی ۴۰ فیلم میسازد و دائم نگران و استرس دارد. کاسهساز، با همه استرسها و نگرانیها دائم لبخند میزد و خنده امیدوارکننده داشت.
سیروس الوند از کارگردانان سینمای ایران نیز در این مراسم اظهار کرد: حبیبالله کاسهساز ارادتی که به جبههها و دفاع مقدس داشت مثالزدنی بود. ما باهم دوست بودیم اما شاید سلیقههای ما شبیه هم نبود. کاسهساز سینما را همه سینما میدانست و زمانی که مدیر کل اداره نظارت بود به آن پست هویت داد. او برای دفاع مقدس خدمت کرد آن هم امروز و در زمانهای که بسیاری عرصه دفاع مقدس را دکان برای خود کردهاند.
محمد مهدی عسگرپور نیز طی سخنانی گفت کاسهساز مومن، راستگو، درستکردار بود. اولین فیلم سینمایی خودم را با ایشان ساختم: ظرف انقلاب و دفاع مقدس عدهای از دوستان را وارد عرصه هنر کرد و کاسهساز از جمله همان افراد بود که میشد روی کمک حبیب کاسهساز حساب کرد و امشب شهدای دفاع مقدس و برادر شهیدشان به استقبال او میآیند.
منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما نیز گفت همه ما باید روزی به دیار باقی برویم هیچکسی استثنا نیست و آنچه استثناست افراد خلاقی هستند که خلاقیتشان میماند.
وی ادامه داد: امروز یک سینماگر عزیز را از خانه سینما بدرقه میکنیم. خانه سینمامتعلق به همه اهالی سینما و تک تک آنهاست و سینما ملک مشاع همه اهالی ایران است و هیچ فردی حق ندارد سینمای ایران را دوپارچه کند. سینمای ایران یک پارچه است همانطور که تاریخ ایران یک پارچه است.
در پایان مراسم، حجتالاسلام بر پیکر حبیباللهکاسهساز نماز اقامه کرد و سپس پیکر او به سوی بهشتزهرا تشییع شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد