2 - 11 - 2023
انتقاد برخی تولیدکنندگان شیرخشک از تغییر در روش توزیع
سخنگوی دولت رییسی، کمبود شیرخشک را به تحریم آن وصل کرد و مدعی شد: بانکهای اروپایی منجر به جلوگیری از تخصیص ارز برای مواد اولیه شیرخشک است. این در حالی که بیش از ۶ ماه است که تولیدکنندگان شیرخشک در انتظار تخصیص ارز از سوی وزارت بهداشت هستند.
از ابتدای سال جاری تولیدکنندگان شیرخشک در انتظار دریافت ارز برای شیرخشک هستند؛ موضوعی که حتی صدای عباس علیآبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت(صمت) را هم در آورد. او ماه گذشته در نامهای به وزیر بهداشت خواهان پرداخت ارز تولیدکنندگان شیرخشک شد تا تولیدکنندگان شیرخشک به حیات خود ادامه دهند.
پیش از نامهنگاری وزیر صمت، رییس انجمن شیرخشک ایران گفته بود که وزارت بهداشت حاضر به تخصیص ارز (مواد اولیه) به همه تولیدکنندگان شیرخشک نیست و اعلام کرده بود به دلیل عدم تامین ارز مورد نیاز شیرخشک از سوی دولت یک کارخانه شیرخشک خوابید و کارخانه دوم در شرف خوابیدن است.
نکته قابل تامل این بود که وزارت بهداشت برای واردات شیرخشک به صورت کامل ارز داده بود. یعنی از سویی به واردکنندگان مواد اولیه شیرخشک ارز نمیداد و میگفت ارز ندارم، ولی از طرف دیگر به واردکنندگان خود شیرخشک ارز میداد.
برای همین هم ماه قبل ۴ میلیون تن شیرخشک وارد کشور شد. بعد از این اتفاقات بانک مرکزی اعلام کرد ما فقط به گروههایی ارز میدهیم که وزارت بهداشت اعلام میکند.
حال با وجود این، علی بهادریجهرمی سخنگوی دولت سیزدهم در جدیدترین اظهاراتش مدعی شده که تحریمهای آمریکا مانع ورود مواد اولیه شیرخشک است. او افزود: آمریکاییها مدعی آن هستند که غذا و دارو جزو کالاهای تحریمی محسوب نمیشوند.
به گفته بهادریجهرمی، بانکهای کشورهای اروپایی به بهانه تحریمهای ایالاتمتحده باعث جلوگیری از تخصیص ارز برای مواد اولیه تولید شیرخشک شدند.
سخنگوی دولت رییسی افزود: برای جایگزینی این خلل دولت به طور موقت مجوز واردات شیر خشک تا سقف ۴ میلیون قوطی را صادر کرد که ۲۰۰ هزار قوطی تا به الان وارد شده است. به گفته او، در حال حاضر اولین محموله شیرخشک به تعداد ۲۰۰ هزار قوطی در گمرک و در حال نمونهبرداری و انجام آزمایشهای کیفی است و پس از تایید کیفی نهایتا تا دو هفته آینده ۴ میلیون قوطی شیرخشک وارداتی برای تامین نیاز نوزادان در داروخانهها توزیع میشود.
این در حالی است که یکی از فعالان حوزه شیرخشک نوزاد گفت: انتظار داشتیم سازمان غذا و دارو حداقل چندماه زودتر ممنوعیت توزیع استانی شیرخشک نوزاد را به شرکتها اعلام میکرد تا شرکتها با تامین انبار و استخدام پرسنل در سراسر کشور خودشان اقدام به توزیع سراسری میکردند.
ملکیاری با بیان اینکه ۵ سال است که مجوز توزیع شیرخشک را در تهران و البرز داریم، گفت: شرکت ما ماهانه ۵/۱ میلیون قوطی شیرخشک تولید میکند و سهم ۲۰ درصدی از تولیدات کل کشور را دارد.
وی ادامه داد: از سه هفته گذشته سازمان غذا و دارو اجازه توزیع استانی به ما نداد و هفتم آبان نیز در نامهای اعلام کردند که توزیع شیرخشک اعم از رگولار و رژیمی باید فقط از طریق شبکه پخش سراسری دارای مجوز و با رعایت کامل ضوابط و مقررات مجاز انجام شود.
این فعال بخش خصوصی اضافه کرد: ممنوعیت توزیع استانی علاوه بر اینکه باعث خواهد شد تعدادی از پرسنل ما بیکار شوند عرضه شیرخشک را با مشکل روبهرو میکند، زیرا برخی شرکتها برای تحویل هر کارتن شیر خشک به داروخانهها، آنها را ملزم میکند تا چند کارتن از داروهایی که بازار تقاضای کمتری دارند نیز خریداری کنند.
وی تصریح کرد: انتظار داشتیم سازمان غذا و دارو حداقل چندماه زودتر این موضوع را به شرکتها اعلام میکرد تا شرکتها با تامین انبار و استخدام پرسنل در سراسر کشور خودشان اقدام به توزیع سراسری میکردند. این فعال حوزه شیرخشک نوزاد گفت: با سازمان غذا و دارو در این خصوص مکاتباتی داشتیم، اما هنوز پاسخ مشخصی از آنها
دریافت نکردیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد