7 - 02 - 2017
انتقاد دبیر شورای عالی مناطق آزاد از برنامه ششم توسعه
با اینکه بسیاری از فعالان اقتصادی برای اطلاع از برنامههای اقتصادی دولت و پیشبینی آینده کشور به دنبال ارائه هرچه سریعتر برنامه ششم توسعه از سوی رییسجمهور بودند اما پس از ارائه این برنامه، انتقاداتی از سوی آنها در خصوص نادیده گرفته شدن برخی بخشها یا دشوار بودن تعدادی از اهداف متصور شده در این برنامه مطرح شد. این در حالی است که اکبر ترکان، مشاور رییسجمهور نیز با بیان اینکه برنامه پنجساله ششم توسعه کشور، برنامه نیست، افزود: این برنامه تنها فهرستی از آرزوهای خوب اما دستنیافتنی است که تحقق آن بسیار دشوار است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور با بیان اینکه در حال حاضر برنامههای توسعه بر مبنای عقلانیت نیست، تصریح کرد: برنامههای توسعه بر مبنای روشهای مختلفی است که هر کسی دلسوزی میکند اما هر دلسوزی منجر به توسعه نمیشود.
ترکان تحقق این برنامهها را کاری دشوار دانست و افزود: برای رسیدن به این برنامه، دولت نیاز به منابع پولی و درآمدی بسیار دارد که با شرایط فعلی امکانپذیر نیست.وی ادامه داد: دولت برای اجرای این برنامه در مدت پنج سال به پنج هزار و ۸۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که این رقم اصلا وجود ندارد و این شیوه وعده دادنهای غیرقابل اعمال با سیاستهای دولت یازدهم سازگار نیست.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور با بیان اینکه در برنامه ششم، یکسری حرفهای خوب نوشته شده که تنها مردم را امیدوار میکند، افزود: در این برنامه معلوم نیست زیرساختهای توسعه میخواهد به کجا برسد. این برنامه اضافهتر از پیشبینیهای دولت است و حال که منابع نداریم باید چه کنیم؟
وی همچنین با اظهار اینکه اگر بخواهیم به نرخ رشد هشت درصدی برسیم نیازمند سرمایهگذاری یک دوره پنج ساله ۱۵۰۰ میلیارد دلاری هستیم، گفت: این در حالی است که سخنگوی دولت این عدد را هزار میلیارد دلار اعلام کرد.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد با اشاره به مناطق آزاد و سرمایهگذاری در بخشهای مختلف کشور، بیان کرد: هنوز کشور ما مشکلات متعددی دارد که این تقصیر بر گردن همه ماست. در حال حاضر در وضعیتی هستیم که سرمایهگذاری لازم برای توسعه کشور، در کشورمان اتفاق نمیافتد در حالی که لازم است سالانه عدد بزرگی را سرمایهگذاری کنیم. اما با این حال میزان سرمایهگذاری ما سالی ۸۰ میلیارد دلار است که این عدد تنها ۲۰ درصد تولید ناخالص داخلی ماست.
ترکان افزود: آن چیزی که کشور لازم دارد تا سرمایهگذاری شود، سالی ۳۰۰ میلیارد دلار است به این معنا که باید همین طور که جلو میرویم سرمایهگذاری اضافه شود اما باید توجه داشت که سرمایه نیاز به فضای امن دارد در حالی که با تهدیدهایی که ایران میشود، حتی اگر این تهدیدها عملی نشود این فضای امن از بین رفته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد