10 - 06 - 2020
انتقام خون سردار
صبحگاه جمعه ۱۳ دیماه ۱۳۹۸ بود که خبر رسید سردار قاسم سلیمانی در حمله هلیکوپتری آمریکاییها در فرودگاه بغداد به شهادت رسیده است. ابومهدی المهندس، فرمانده حزبالله عراق و قائم مقام بسیج مردمی عراق و شمار دیگری از رزمندگان عراقی نیز در همین حمله به شهادت رسیدند؛ حملهای به دستور شخص ترامپ! ترور مقام نظامی ارشد یک کشور توسط کشوری دیگر آن هم وقتی شرایط جنگی نیست، بیسابقه بود اما از رییسجمهور فعلی آمریکا هر کاری ساخته است و این کار را هم کرد.
سه روز پیش از ترور سلیمانی و در پی حملههایی که به سفارت آمریکا در بغداد انجام شد، ترامپ گفته بود که ایران بابت این رویداد بهایی سنگین خواهد پرداخت و تاکید کرده بود که این موضوع «هشدار نیست، تهدید است». تهدیدی که با ترور سردار سلیمانی عملیاتی شد و کام ملتی را تلخ کرد. در پی این رخداد، ایران سراسر عزادار شد و برای ادای احترام به استقبال پیکر سردار آمد. این تشییع باشکوه البته با جان باختن ۵۷ نفر از حاضرین تلختر از آنچه بود، شد.
ناگفته نماند که ایران در مقابل این اقدام غیرقانونی و عجیب آمریکا ساکت نماند و در پی «انتقام سخت» برآمد.
پرده اول از این انتقام همان موشکهایی بود که همزمان با خاکسپاری سردار شهید و در ساعات اولیه ۱۸ دی ۱۳۹۸ از کرمانشاه به سمت پایگاه عینالاسد آمریکا واقع در استان الانبار عراق شلیک شد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با صدور بیانیه رسمی این را «گام نخست انتقام خون سردار قاسم سلیمانی» نامید.
پرده دوم از این انتقام اما موشکباران پایگاه عینالاسد در استان انبار، فرودگاه اربیل، پایگاه و کنسولگری آمریکا در آنجا و همچنین پایگاه التاجی در شمال بغداد بود. شمار موشکهای پرتابی ۳۵ فروند اعلام شد. البته پنتاگون گفت که چهار فروند از موشکها در بیابان پیرامون عین الاسد فرود آمده و یکی هم در اربیل به هدف برخورد نکرده است.
چند ساعت پس از حملات سپاه به پایگاههای نظامی آمریکا، پرواز مسافربری شماره ۷۵۲ هواپیمایی بینالمللی اوکراین و همه ۱۷۶ سرنشین این پرواز جان باختند. بعد از سه روز تلخ و با وجود تکذیبهای متوالی در نهایت در تاریخ ۲۱ دی ۱۳۹۸، شلیک موشک به این پرواز توسط ستاد کل نیروهای مسلح ایران تایید شد. دلیل شلیک موشک به این هواپیمای مسافربری، در اطلاعیه ستاد کل نیروهای مسلح، «خطای انسانی» اعلام شد و تکلیف جعبه سیاه آن نیز هنوز معلوم نشده است.
تلاش ایران برای گرفتن انتقام خون سردار اما فقط یک روی سکه بود و همزمان بررسیها برای شناسایی عواملی که در برملا شدن پایگاه وی نقش داشتند، آغاز شد. ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ بود که غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوهقضاییه ایران اعلام کرد فردی به نام سید محمود موسوی مجد، اطلاعات محل استقرار و ترددهای سلیمانی را به سرویسهای جاسوسی خارجی فروخته بوده و به همین اتهام به اعدام محکوم شدهاست. او در نشست خبری دیروز خود هم خبر داد که شعبه ۱۹ دیوان عالی کشور حکم «سید محمود موسوی مجد» را تایید کرده و به زودی به سزای اعمالش میرسد.
پس از اعلام خبر تایید حکم اعدام سید محمود موسوی مجد در شعبه نوزدهم دیوان عالی کشور که یکی از عناوین مجرمانهاش لو دادن محل تردد و اسکان فرماندهان نظامی از قبیل سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در ادوار گذشته به سرویسهای جاسوسی بیگانه از جمله سرویس موساد و سیاه بوده است مرکز رسانه قوه قضاییه در تشریح بخشی از پرونده قضایی وی زمان بازداشت جاسوس مورد اشاره را هجدهم مهرماه ۹۷ اعلام کرد.
بنابر اعلام مرکز رسانه قوه قضاییه تمام مراحل قضایی پرونده جاسوس سیا و موساد مدتها قبل از شهادت حاج قاسم سلیمانی انجام شده است. پرونده وی ارتباطی با اقدام تروریستی دولت آمریکا در به شهادت رساندن فرمانده سپاه قدس ندارد.
بر اساس این گزارش پس از بازداشت موسوی مجد در تاریخ ۱۸ مهرماه ۹۷، شعبه ۱۵دادگاه انقلاب اسلامی به اتهامات انتسابی وی رسیدگی و در تاریخ سوم شهریور ۹۸ حکم اعدام وی را صادر میکند که با اشکال و ایراد دیوان عالی کشور حکم دوباره به محکمه برگشته و دادگاه بار دیگر در تاریخ چهارم اسفند ۹۸ و بررسی مجدد پرونده حکم اعدام وی را تایید و دوباره پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال میکند و هماکنون این حکم در دیوان عالی کشور نیز تایید شده است. بنابر اعلام مرکز رسانه قوه قضاییه، موسوی مجد از ابتدای بازداشت تاکنون آزاد نشده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد