29 - 06 - 2018
انتقام گیری در نقطه صفر
گروه سیاسی- افزایش هجمهها علیه دولت دوازدهم تا جایی پیش رفته است که زمزمههای استیضاح رییسجمهور هر روز جدیتر از گذشته به گوش میرسد. مخالفان دولت دو بهانه اساسی برای این امر دارند؛ شکست برجام و وضعیت اقتصادی کشور. خروج ترامپ رییسجمهور آمریکا از برجام بهانه خوبی برای بسیاری از دلواپسان بود تا با استفاده از آن ضربههای مهلکی به دولت بزنند و تا حدودی در این امر موفق هم عمل کردهاند. وزارت امور خارجه کشورمان که با توصیه اروپاییها از انجام هرگونه اقدامات هیجانی در قبال رفتارهای ترامپ خودداری کرده و حالا تلاش دارد بستههای پیشنهادی اروپا را دریافت تا برجام را حفظ کند با حملات شدیدی از سوی برخی از نمایندگان مجلس روبهرو است، آنها میگویند برجام مرده است و ایران باید هرچه زودتر اقدام متقابل انجام دهد. در این شرایط به نظر میرسد فشارها روی اعضای وزارت امور خارجه کشورمان بیشتر از آنکه از سوی آمریکا باشد از سوی عوامل و جناحهای داخلی است. صحبتهای محمدجواد ظریف با اعضای اتاق بازرگانی درباره سقوط روحانی هم از همین ماجرا نشات میگیرد.از سوی دیگر اما وضعیت اقتصادی کشور از جمله بالارفتن بیرویه قیمت ارز و سکه و دیگر کالاها منجر به هرج و مرج در بازار شده و مردم هم نگران وضعیت معیشتی خود هستند. این وضعیت که بخشی از آن ناشی از تاثیرات خروج آمریکا از برجام است و بخشی دیگر ناشی از عملکرد نامناسب دولتمردان کشور، مهمترین عامل ایجاد نارضایتی در میان مردم است. همین هم اهرم فشار بسیاری از مخالفان دولت شده تا بتوانند اقدامات دولت را در هر شرایطی فلج کنند. نمونه آن حوادث دی ماه سال گذشته و همچنین تعطیلی بازار در روزهای گذشته و تلاش اصناف برای گرفتن حق خود است. اگرچه این مطالبه مردم بجاست و آنها بیش از گذشته نگران آینده و وضعیت اقتصادی خود هستند. آنها معتقدند که تیم اقتصادی دولت دوازدهم از پس حل بحران موجود در کشور برنیامده و باید تغییر یابد. با این حال برخی این گمانه را مطرح میکنند که حوادث اخیر در بازار هم اقدامات جناحهای اصولگرایی است که بازار کشور به آنها وابستهاند، هرچند که برخی از اعضای این جناح این مساله را کار سیاسی عدهای دیگر دانسته و خودشان را از هرگونه دخالت در شلوغیهای بازار مبرا دانستهاند.
با این حال در حالی هر روز به هرج و مرج اقتصادی در کشور دامن زده میشود که هنوز تحریمهای ۹۰ و ۱۸۰روزه آمریکا علیه کشورمان آغاز نشده و با وجودی که شرکتهای اقتصادی بزرگ دنیا خروج خود را از ایران اعلام کردند، هنوز هم ما با کمبود منابع ارزی در کشور مواجه نیستیم، اما مردم بیش از گذشته نسبت به آینده کشور نگران و ناامید هستند. البته نگرانی دیگر شهروندان ترس از سقوط دولت روحانی و اداره کشور به دست برخی سازمانهای نظامی است چرا که اخباری از گوشه و کنار شنیده میشود که نشان میدهد دولت به تنهایی در حال رفع و حل بحران است و دیگر نهادهای کشور پشت آنها را برای پیشبرد مقاصد کشور خالی کردهاند. درست در زمانی که قیمت دلار به نزدیکی ۹ هزار تومان رسید و مردم بیش از گذشته آشفته شدند و احساس خطر نسبت به حوادث داخلی دارند سردار یحیی رحیم صفوی دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا گفت که گاهی به نظر میرسد که اگر دولت نباشد کشور بهتر اداره خواهد شد. مسالهای که شبههای بزرگ در اذهان عمومی ایجاد کرد که آیا قرار است برای دولت دوازدهم اتفاق ویژهای بیفتد. البته او در سخنرانیای در نشست نمایندگان بهداری رزمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور این مساله را رد کرد و گفت انعکاس سخنانش در رسانه ها تلاش تفرقهافکنانه بوده است. وی در این باره گفت: «هماکنون که مثلث شیطانی آمریکا، رژیم صهیونیستی و آلسعود به دنبال تضعیف اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران و ایجاد نارضایتی و القای ناامیدی در مردم است و با تدابیر مقام معظم رهبری سران قوا در جلسات مشترک برای مقابله با جنگ اقتصادی آمریکا علیه ملت ایران متحد به میدان آمدهاند برای همه ما وظیفه است، تلاش کنیم تا با هماهنگی و همافزایی و کمک به دولت و قوای دیگر در حل مشکلات و معضلات اقتصادی، نقشههای دشمن در عرصههای جنگ اقتصادی و عملیات روانی را خنثی کنیم و اجازه ندهیم بدخواهان ایران اسلامی، مکنونات درونی و شیطانی خود را با نقل ناقص، جهتدار و موزیانه به افکار عمومی القا کنند.» علاوه بر این در این میان شنیدهها حاکی از آن است که برخی از اقدامات علیه دولت از سوی حلقهای ویژه در خراسان رضوی و در مشهد هدایت میشود همانند همان پیامکهایی که برای متوقف کردن طرح FATF به نمایندگان مجلس فرستاده میشود و مشخص شد که از مشهد بوده است. حالا برخیها میگویند این مساله همچنان از سوی برخی جناحهایی که هنوز گمان میکنند انتخابات به پایان نرسیده اتفاق میافتد. این جمله را روز سهشنبه محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در نشست خبری خود با رسانهها مطرح کرد و گفت که برخی از انتقادات از سوی همان نگاهی سیاسی است که مردم آنها را تاکید نکردهاند. محمود واعظی رییسدفتر رییسجمهور هم قبلا گفته بود مخالفان دولت هنوز قبول نکردهاند که در انتخابات پیروز نشدهاند. این سخنان نشان میدهد که دولت با وجود مشکلات ریز و درشتی که با آن مواجه است از جمله فشارهایی که از خارج کشور بر مساله برجام بر آنها وارد میشود باید با دشمنان داخلی هم بجنگد. شایعپراکنی و دروغپردازی علیه دولت تا جایی رفته است که حتی برای سادهترین برنامههای دولت هم اخبار جعلی ساخته میشود. به طور مثال میتوان به برنامه نشست خبری هفتگی سخنگوی دولت با خبرنگاران اشاره کرد که روز سهشنبه با حضور دو وزیر نیرو و اقتصاد برگزار شد.
محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت به درخواست خبرنگاران قول داده بود که در نشستهای هفتگی خود با خبرنگاران یک یا دو تن از وزرا را برای پاسخگویی به این نشستها دعوت کند. سهشنبه نوبخت قول خود را عملی کرد و با مسعود کرباسیان و رضا اردکانیان در این جلسه حاضر شد اما یکی از کانالهای وابسته به نیروهای نظامی در خبری جعلی عنوان کرد که قرار بوده است تیم اقتصادی دولت در این جلسه حاضر شوند اما به دلیل مشکلات داخلی در دولت افرادی همچون ولیالله سیف رییس کل بانک مرکزی و محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت این نشست را بایکوت کردند و البته خبرنگاران از حضور اردکانیان که جزو تیم اقتصادی نبوده گله کردهاند. درحالی که اساسا براساس گفته خبرنگاران حاضر در این نشست قراری میان سخنگوی دولت و خبرنگاران برای حضور همه اعضای تیم اقتصادی نبوده است و گلهای در این میان شکل نگرفته است. انتشار چنین خبری نشان میدهد که دولت روحانی با همه ضعفها و اشکالاتی که به او وارد است تا چه حد با ضربهها و حملات گوناگونی از سوی مخالفان روبهرو است که مانع از فعالیت آنها میشود. با این حال باید دید واقعا دولت با وجود همه این حملات میتواند پایان ۴ سال کاری خود را ببیند یا نه؟
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد