28 - 11 - 2022
انفعال در کمین دولت تدبیر
آرزو فرشید – مذاکرات چهار روزه مجلس برای بررسی صلاحیت وزرا روشن کرد که اغلب مخالفان دولت با یک رویکرد سیاسی وارد عمل شدهاند و از تریبون مجلس و فرصت مخالفت با برنامههای دولت برای نشان دادن این رویکرد در افکار عمومی استفاده کردند. چنین رفتاری در روزهای آغازین کار دولت اعتدال این نگرانی را ایجاد میکند که امکان دارد در آینده شاهد مشکلاتی مشابه دولت اصلاحات شویم که پس از چهار یا هشت سال، دولت از نگذاشتنها، نشدنها و… سخن بگوید.
بنابراین در شرایط مورد اشاره سوال اصلی این است که واکنش دولت اعتدالگرا به کارشکنیهای احتمالی در آینده باید چه باشد و چه طور میتواند نتیجهای بهتر از دولتهای پیشین بگیرد.
در همین رابطه رسول منتجبنیا، فعال سیاسی اصلاحطلب به «جهان صنعت» گفت: هر کسی که مذاکرات مجلس را دید و شنید، اذعان دارد اغلب مخالفان بر اساس انگیزههای سیاسی، باندی و جناحی عمل کرده و هیچ نگاهی به برنامهها، شایستگیها و صلاحیت گزینههای پیشنهادی نداشتند.
وی افزود: حتی در رایگیری نیز به همین ترتیب عمل شد، ما مطلع شدیم شب قبل از رای اعتماد فراکسیون اصولگرایان تصمیم گرفته بود که سه نفر از وزرا حذف شوند و همین طور هم شد.
منتجب نیا تصریح کرد: این نشان میدهد که فضای حاکم بر بسیاری از نمایندگان فضای شایسته سالاری و برنامهریزی نیست بلکه مسایل باندی و جناحی است که اهمیت دارد.
این فعال سیاسی ادامه داد: انتظار میرفت که نمایندگان مجلس با دقت و با وجدان رای دهند اما این شاخصها ضعیف بود و نتیجه همین شد که سه شخصیت ارزشمند و مجرب را از کابینه روحانی گرفتند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ادامه این رفتارها در جهت عملکرد دولت مشکل ایجاد خواهد کرد، گفت: با توضیحات موافقان و صحبتهای روحانی مشخص شد که این اتهامات بیاساس بوده و این گروه در مجلس قصد داشتند به عنوان یک ابزار برای رای اعتماد ندادن از آن استفاده کنند.
منتجبنیا افزود: هدف از مطرح کردن این مباحث در مجلس مبارزه با فساد و کژروی نبود زیرا این نمایندگان نه مسوول امنیتی بودند و نه قاضی که حق داشته باشند این حرفها را بزنند.
وی با بیان اینکه نمایندگان به واسطه موقعیت سیاسی خود قابل تعقیب نیستند، گفت: این موضوع به این معنی نیست که تهمت بزنند، دروغ بگویند و….
این فعال سیاسی اصلاحطلب در ادامه خاطرنشان کرد: رییسجمهور برای معرفی وزرا از مراجع قانونی استعلام میکند و زمانی که فردی معرفی میشود یعنی نظام صلاحیت وی را احراز کرده است و متهم کردن این افراد جرم بوده و قابل تعقیب است.
منتجبنیا تصریح کرد: ادامه این رفتارها پس از این تکرار جرم است و اشخاصی که در راس مسوولیت هستند و حتی کسانی که رای اعتماد نگرفتهاند حق دارند که شکایت کرده و برخورد قانونی کنند.
وی افزود: به نظر من این رفتارها نتیجهای ندارد و با مطرح کردن این مباحث خودشان را ضایع میکنند.
وی با بیان اینکه اکنون روحانی رییسجمهور است، گفت: مخالفت، سنگاندازی و کارشکنی در راه وی مخالفت با نظام و حکومت است.
منتجب نیا همچنین در پاسخ به این سوال که در صورت ادامه این رفتارها بهترین واکنش دولت چه خواهد بود، اظهار کرد: با ویژگیهایی که از دولت روحانی و ایشان سراغ دارم، فکر میکنم با این رفتارها برخورد میشود و کار به جایی نمیرسد که هر روز بحران جدیدی بسازند. وی اضافه کرد: بهترین کار این است که دستگاههای مربوطه این افراد را زیر نظر داشته باشند و اگر شاهد ادامه کارشکنیها بودند آن را به عنوان توطئه و تبانی مطرح و پیگیری کنند.
تازه شروع شده !
داریوش قنبری، نماینده مجلس هشتم نیز در پاسخ به این سوال که آیا مخالفتها با دولت روحانی از جنس مخالفت نمایندگان در روزهای بررسی رای اعتماد وزرا ادامه خواهد یافت، اظهار کرد: قطعا همین طور است. این گروه از نمایندگان که به طور عمده از اعضای فراکسیون پایداری و نزدیکان احمدینژاد هستند حتما به مخالفتهای خود ادامه میدهند و این تازه شروع کار است.
وی افزود: آنها هنوز چیزی نشده اتهامزنیهای خود را شروع کردهاند و راه تقابل با دولت را در پیش گرفتهاند اما خوشبختانه اکثریت مجلس با این گروه همراه نشدند.
نماینده سابق مجلس تصریح کرد: اگر چه سه وزیر روحانی رای اعتماد نگرفتند اما در کل اکثریت نمایندگان راه همراهی با دولت را برگزیدهاند زیرا این گروه قصد داشتند هفت، هشت وزیر را حذف کنند اما نتوانستند.
قنبری ادامه داد: همین موضوع نشان میدهد که در اقلیت قرار دارند اما اقلیتی که در برخی جاها میتوانند تاثیرگذار باشند.
وی یادآور شد: به همین خاطر اکثریت نمایندگان مجلس که به اعتدال تمایل دارند نباید به دام افراطهای این گروه افتند زیرا این گروه علاوه بر اصلاحطلبان با خود بدنه اصولگرای مجلس نیز در تقابل هستند.
وی افزود: نمایندگان میدانند که کشور در شرایط دشواری است و در این شرایط دولت و نمایندگان در برابر مردم مسوولیت دارند بنابراین باید به دولت کمک کنند که وعدههایش را عملی کند.
قنبری با بیان اینکه روحانی اهل تعامل است، اظهار کرد: روحانی برخلاف احمدینژاد به دنبال کارهای حاشیهای نخواهد رفت اما این عده افراطی که با حمایت دولت قبل نماینده شده بودند منافع خود را در متهم کردن دیگران و تصاحب نظام و رهبری دانسته به روش خود ادامه خواهند داد.
وی در پاسخ به این سوال که در این صورت دولت چطور میتواند مانع این کارشکنیها شود، گفت: موفقیت این گروه در گرو همراه کردن اکثریت مجلس است که نشانههای موجود حاکی از این است که به جایی نخواهند رسید اما اگر احیانا این طور شود دولت روحانی با مشکلات جدی مواجه میشود.
نماینده مجلس هشتم توضیح داد: به نظر من دولت حتما باید با عقلا و خردگرایان مجلس که خوشبختانه در اکثریت هستند ارتباط بیشتری داشته باشد. استفاده از اصولگرایان میانهرو و دلسوزی مانند لاریجانی و باهنر میتواند موثر باشد.
افراطیون در اقلیت هستند
محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاحطلب در پاسخ به این سوال که آیا دولت روحانی نیز با مشکلاتی همچون مشکلات دولت اصلاحات مواجه خواهد شد، اظهار کرد: اگر قرار بود روشهای گذشته ادامه پیدا کند، اکثریت وزرا رای اعتماد نمیگرفتند.
وی افزود: جمع کوچکی در مجلس براساس این فضاها رفتار میکنند اما اکثریت مجلس در جهت همکاری و همدلی با دولت عمل میکنند.
ابطحی تصریح کرد: اگرچه این مجموعه تندرو در تلاش هستند که کارشکنیهای جدی داشته باشند اما اکثریت مجلس میتواند مبنای همکاری با دولت را سازماندهی کند.
وی همچنین با بیان اینکه این رفتارها قبلا تجربه شده و جواب نداده است، گفت: به طور کلی نسبت به فضای سیاسی کشور امیدوارم.
این فعال سیاسی یادآور شد: وقتی دولت کار کند و جامعه نتیجه کار آن را مثبت ارزیابی کند، فرصتی برای ادامه این رفتارها باقی نخواهد ماند. به اضافه اینکه این گروه در اقلیت مجلس قرار دارند و در صورت همکاری مجلس، دولت، سایر گروهها و رهبری از خطر بحرانسازی این افراطیون کاسته میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد