30 - 10 - 2023
اهمیت اقتصادی کریدور شمال- جنوب برای برخی مسوولان دولتی روشن نیست
رادیو اقتصاد- دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته گفت: کریدور شمال- جنوب پل پیروزی مواجهه با تحریمهای ظالمانه اروپا و آمریکاست. اگر توجه ویژه داشته باشیم و تلاش کنیم این کریدور هرچه سریعتر فعالیت خود را به حد مطلوب برساند درآمد شایانی نصیب کشورمان خواهد شد.
مسعود پلمه افزود: روسیه در سال ۲۰۲۲ در حدود ۸۴۱ میلیون تن مبادله کالا داشت که از این میزان فقط یک درصد حملونقل آن از طریق کریدور شمال- جنوب ایران انجام شد، این در حالی است که اگر ۱۰ درصد از حملونقل این حجم کالا توسط کریدور ایران انجام شود، درآمد و سرمایهگذاری قابل ملاحظهای نصیب اقتصاد کشور میشود.
او درباره دستاورد نشست چشمانداز نگین کریدور شمال- جنوب که با مشارکت کشورهای منطقه در آستاراخان روسیه برگزار شد، گفت: در این نشست موضوعات مختلفی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و متعاقب توافقهای سیاسی سران ایران، روسیه و هندوستان، چشماندازهایی ترسیم شد تا در آیندهای نهچندان دور بتوانیم از مواهب تجاری و لجستیکی این کریدور بهرهمند شویم.
این مسوول ادامه داد: شرکت کشتیرانی دریای خزر به عنوان یکی از شرکت پیشرو در این حوزه سرمایهگذاریهای جدیدی را برای خرید و ساخت کشتی انجام داده است تا ظرفیت حمل کانتینری بین بنادر شمالی ایران و بنادر روسیه و قزاقستان محقق شود. میتوانیم از درآمدزایی پویا در این حوزه بهرهمند شویم.
پلمه اضافه کرد: شورایعالی ترانزیت به ریاست رییسجمهوری در برنامه هفتم طراحی شده است. نیازمند ترسیم فرآیندهای کسبوکاری بخش خصوصی در ایجاد شرکتهایی هستیم که بتوانند در روابط تجاری با کشورهای عضو پیمان شمال- جنوب فعالیت کنند.
کشور ما در مسیر چند کریدور قرار دارد و مهمترین آنها کریدور
شمال- جنوب است که بخش بزرگی در حوزه خلیجفارس تا شبهقاره هند را تا دریای شمال و کشورهای ترکمنستان، ارمنستان، قزاقستان و جمهوری آذربایجان و در نهایت به سمت شمال به مسیر فنلاند با قابلیت حجمی افزون بر ۳۰ میلیون تن متصل میکند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد