4 - 03 - 2024
اوراق ۳۰ درصدی تصمیم شجاعانه اما نابهنگام
یک فعال بازار سرمایه با بیان اینکه انتشار گواهی سپرده ۳۰ درصدی قیمت تمامشده پول در کشور را به بالای ۴۰ درصد رساند، گفت: زمانی که این نرخ ۳۰ درصد مصوب شد تصمیم شجاعانه بود، ولی به موقع نبود.
به گزارش صدای بورس، همایش آینده بازارها در سال ۱۴۰۳ در راستای بررسی بازارهای سرمایهگذاری در اقتصاد ایران
برگزار شد.
سیدبابک ابراهیمی در همایش آینده بازارهای مالی در سال ۱۴۰۳ با اشاره به چالشهای مدیریت ریسک نهادهای مالی و سرمایهگذاری گفت: تصمیمات تاثیرگذار میتواند نقطه چرخش استراتژیک باشد و در حال حاضر اقتصاد کشور نیازمند پیدایش چرخش استراتژیک به معنای تغییر بنیادین در هرگونه فرآیند است، خواه در جهت مثبت و خواه منفی. این در راستای رشد پرشتاب تکنولوژی و تغییرات در عرصه اقتصاد جهانی است.
وی ادامه داد: هر بازاری به نقطه اوج میرسد و افول میکند و برای همه کسبوکارها این اتفاق دور از انتظار نیست، اما نکته مهم این است که وقتی در نقطه اوج یک فرآیند هستیم باید بهترین تصمیم گرفته شود. ابراهیمی ریسکهای نوظهور را در ۵ دسته قرار داد و گفت: ریسکهای نوظهور در ۵ دسته قرار میگیرد که شامل ریسکهای اقتصادی، سیاسی، تکنولوژی محیطزیست و نیروی انسانی میشود.
ابراهیمی تاکید کرد: باید برای نیروی انسانی و نسل Z برنامهریزی کنیم، زیرا این نسل با نسلهای قبل متفاوت است و باید از روشهای دیگری برای تربیت نیروی انسانی استفاده کرد، چراکه نسل جدید انعطاف و کارمندی را نمیپذیرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر احتمال برکناری مدیران به سبب ضعف مدیریت، ۱۰ برابر بیشتر از ۲۰ سال پیش شده است. برکناری مدیران نه به آن دلیل است که مدیران امروز از مدیران گذشته ضعیفتر هستند، بلکه شرایط جدید شکل گرفته است و آنها قادر نیستند که دانستههایشان را بهروزرسانی کنند و خود را با تحولات تطبیق دهند، پس محکوم به فنا هستند.
ابراهیمی با طرح این سوال که چرا مدیریت ریسک در نهادهای مالی در ایران پیچیده است، گفت: به دلیل عدم پیشبینیپذیری اقتصاد و قوانین متناقضی است که وجود دارند. اینکه انواع قوانین مختلف در مورد اوره، بنزین، خودرو و… وضع میشوند از دلایلی هستند که باعث شده مدیریت ریسک در نهادهای مالی در ایران پیچیده شود. وی تصریح کرد: متاسفانه دولت برای رفع مشکلات از قوانین کوتاهمدت استفاده میکند و قدرت تصمیمگیری را از سرمایهگذار بلندمدت میگیرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد