17 - 04 - 2024
اولویتهای متفاوت با انتظارات مردم!
وزیر ارتباطات: امسال سال طلایی پروژه فیبرنوری است
علی حسینی- در حالی که مردم ایران از وجود فیلترینگ در کشور رنج میبرند، وزیر ارتباطات در تازهترین سخنانش، به سال طلایی پروژه فیبرنوری در کشور اشاره کرده است. عیسی زارعپور در اولین جلسه بررسی پروژه فیبرنوری در سال ۱۴۰۳ درخصوص برنامههای وزارتخانه برای پیش بردن این پروژه در سال جاری توضیحاتی را ارائه کرد. این جلسه با حضور جمعی از معاونان وزیر ارتباطات، مدیران کل ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور و مدیران اپراتورهای ارتباطی برگزار شد و در آن به وضعیت فعلی پروژه فیبرنوری و برنامههایی برای افزایش دو برابری میزان پوشش این پروژه تا پایان سال ۱۴۰۳ پرداخته شد.
به اعتقاد وزیر ارتباطات، پروژه فیبرنوری منازل و کسبوکارها در حال حاضر در نقطه مطلوبی قرار دارد و در سال ۱۴۰۳ نیز قرار است پیشرفت قابل توجهی داشته باشد. او در خصوص وضعیت کنونی این پروژه گفت: «تاکنون برای تحقق اهداف تعیینشده در این پروژه، مسیر پرفرازونشیبی را پشتسر گذاشتهایم که خوشبختانه با پیگیری و همراهی همهجانبه مسائل و مشکلات یکی پس از دیگری حل شده، به طوری که اکنون میتوانیم بگوییم که این پروژه به نقطه مطلوبی رسیده است.» به گفته زارعپور، پیشرفت پروژه فیبرنوری تا امروز کار بسیار بزرگی بوده که میتواند مساله ارتباطات کشور را به شکلی اساسی و ریشهای تا چند دهه آینده حل کند.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه امسال سال طلایی برای پروژه فیبرنوری است، اظهار کرد: «عمده سختیها و ناهمواریها پشتسر گذاشته شده و مسیر پیش روی این پروژه اکنون هموار شده است. آخرین آن مصوبات خوبی بوده که در حمایت از پروژه فیبرنوری در قانون بودجه کشور وضع شده است. مهمترین مصوبه نیز الزام قانونی به صدور مجوز حفاری و نصب تجهیزات توسط شهرداریها و ادارات کل راهداری ظرف ۱۵روز برای اپراتورهای مورد تایید وزارت ارتباطات است.» رسیدن به پوشش ۱۴میلیونی و تحقق ۳میلیون اتصال فیبرنوری، انتظار وزارت ارتباطات از این پروژه برای سال ۱۴۰۳ است: «انتظار داریم تمامی اپراتورها و مدیران استانی تمامقد و تماموقت پای کار بیایند تا پوشش فعلی در سال جاری حداقل به دو برابر یعنی ۱۴میلیون برسد و هم بتوانیم به اهداف تعیینشده برای دستکم ۳میلیون اتصال فیبرنوری برسیم که این یعنی ۶ برابر شدن مشترکین فیبرنوری که این امر نیازمند بازنگری در طراحی و مدل اجرایی پروژه است.»
با وجود چنین وعدههایی از سوی مقامات، واقعیت این پروژه با موانعی همچون فیلترینگ و محدودیتهای دیگر مواجه بوده که نیازمند بررسی دقیق است. این یک واقعیت است که با وجود تلاشهای دولت برای محدود کردن استفاده از فیلترشکنها، این ابزار همچنان توسط بسیاری از شهروندان برای دسترسی به اینترنت و اطلاعات آزاد استفاده میشود، بنابراین استفاده از فیلترشکن میتواند تاثیر قابل توجهی بر سرعت اینترنت داشته باشد زیرا این ابزارها باعث افزایش پهنای باند مورد نیاز برای ارسال و دریافت اطلاعات میشوند که منجر به کاهش سرعت اینترنت برای تمام کاربران در یک شبکه است.
وجود فیلترینگ در کشور میتواند ارائه خدمات اینترنتی مانند پخش ویدئوها، دسترسی به سایتهای خبری و… را با تاخیرهای طولانی مواجه کند. فیلتر کردن انبوه سایتها و پلتفرمهای محبوب، بار سنگینی را بر دوش زیرساختهای اینترنتی کشور میگذارد. ترافیک عظیم درخواستها برای دسترسی به این سایتها، به طور قابل توجهی سرعت اینترنت را برای سایر کاربران کاهش میدهد که این امر مشکلات کاربران و شرکتهای فعال در حوزه اینترنتی را بیشتر میکند.استفاده از فیبرنوری با وجود فیلترینگ در کشور باعث ایجاد چالشهایی مانند فیلترینگ اطلاعات میشود که به تحقق اهداف اصلی این پروژه که از جمله ارائه ارتباطات سریع و پایدار است، آسیب میزند. این محدودیتها باعث میشود امکان دسترسی آزاد به منابع اینترنتی و سرعت بالای اینترنت برای شهروندان کاهش یابد. در نهایت چالشها و آسیبهای وجود فیلترینگ در کشور از جمله مسائلی است که تاثیر چشمگیری بر صنعت اینترنت و ارتباطات دارد. توجه به این نکته ضروری است که رفع فیلترینگ اولویت جدی مردم است و از وزیر ارتباطات انتظار میرود همزمان با گسترش پروژه فیبرنوری به رفع فیلترینگ و دسترسی کاربران به اینترنت آزاد بپردازد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد