3 - 07 - 2017
اولین رهبر زن هنگکنگ سوگند یاد کرد
کری لام با سوگند یاد کردن به عنوان رییس اجرایی جدید دولت هنگکنگ به اولین رهبر زن این منطقه تبدیل شد.
لام دیروز در حضور شی جینپینگ که به منظور بزرگداشت بیستمین سالگرد بازگرداندن هنگکنگ به چین توسط انگلیس به این منطقه سفر کرده است، سوگند یاد کرد. علاوه بر شی جینپینگ اعضای دولت و پارلمان نیز در این مراسم حضور داشتند.
گفته میشود لام و اعضای کابینه وی بیش از سایر نامزدها به پکن وفادار هستند.
از زمان بازگردانده شدن این منطقه به چین، هنگکنگ براساس اصل یک کشور (چین) دو سیستم اداره میشود که خودمختاری و آزادی بیشتری را به این منطقه در مقایسه با نقاط دیگر این کشور ارائه میدهد. رییسجمهور چین در جریان این مراسم طی سخنرانی خود اظهار کرد: مردم هنگکنگ بیشتر از هر زمان دیگری در تاریخ این منطقه از آزادیهای دموکراتیک بهرهمند هستند.
همزمان با این مراسم معترضان حامی دموکراسی در جریان تظاهرات خود با نیروهای پلیس درگیر شدند. این در حالی است که به دلیل سفر شی جینپینگ به این منطقه تمهیدات امنیتی و حضور نیروهای پلیس به شدت افزایش یافته است.
شی جینپینگ به عنوان قدرتمندترین مقام کشور چین سوگند خورده است مانع فعالیت جنبشهای جداییطلبی خواهد شد که به دنبال زیر پاگذاشتن تمامیت ارضی این کشور هستند. طی سالهای گذشته این منطقه شاهد تظاهرات گستردهای با هدف دستیابی به آزادیهای بیشتر به ویژه در انتخاب مقامات دولتی بوده است.
هشدار رییسجمهور چین
رییسجمهور چین هشدار داده است که کشورش هیچ نوع چالشی برای زیر سوال بردن حق حاکمیت خود در هنگکنگ را تحمل نخواهد کرد.
رییسجمهور چین در مراسم بیستمین سالگرد انتقال هنگکنگ به چین گفت: حمله به اختیارات دولت مرکزی چین، به منزله عبور از خط قرمز است و مطلقا اجازه چنین کاری داده نخواهد شد.
او گفته است هنگکنگ بیش از هر زمان دیگری آزادی دارد اما اجازه داده نخواهد شد حاکمیت ملی به خطر بیفتد و اختیارات دولت مرکزی و قوانین هنگکنگ به چالش کشیده شوند. این اولین دیدار شی جینپینگ از هنگکنگ از زمان به قدرت رسیدن او در سال ۲۰۱۲ است. این دیدار در فضایی همراه با تنش صورت گرفت.
هنگکنگ شهری جزیرهای در چین است که تا سال ۱۹۹۷ مستعمره بریتانیا بود. هنگکنگ از دهه ۱۸۴۰ تحت حاکمیت بریتانیا بود اما در سال ۱۸۹۸، دولتهای بریتانیا و چین معاهدهای را امضا کردند که براساس آن، هنگکنگ به صورت اجاره ۹۹ ساله در اختیار بریتانیا قرار گرفت. بریتانیا در سال ۱۹۹۷ پس از دههها حکومت بر این منطقه، اداره آن را به دولت چین واگذار کرد. هنگکنگ، طبق توافق میان این دو کشور براساس سیاست یک کشور، دو سیستم اداره میشود.
واکنش تند چین به اظهارات بوریس جانسون
به دنبال صدور بیانیهای از سوی وزیر امور خارجه انگلیس به مناسبت بیستمین سالگرد بازگشت هنگکنگ به حاکمیت چین، پکن از آنچه دیدگاههای نادرست وزیر امور خارجه انگلیس درباره هنگکنگ خواند، انتقاد کرد. بوریس جانسون پنجشنبه گذشته بیانیهای نسبتا ملاحظهکارانه به مناسبت بیستمین سالگرد بازگشت هنگکنگ از حاکمیت انگلیس به چین در تاریخ اول ژوئیه ۱۹۹۷ منتشر کرد.
وزیر امور خارجه انگلیس در این بیانیه خود از پکن بهطور مستقیم انتقاد نکرد اما گفت: همزمان با نگاه به آینده، انگلیس امیدوار است هنگکنگ پیشرفت بیشتری در مسیر یک نظام دولتی کاملا دموکراتیک و پاسخگو به دست آورد و برای موفقیت مداوم هنگکنگ حیاتی است که سطح بالای خودمختاری و حاکمیت قانون را حفظ کند. به دنبال این بیانیه پکن واکنش منفی نشان داد.
سخنگوی وزارت خارجه چین در گفتوگو با خبرنگاران در شهر پکن اظهارنظر جانسون را درباره هنگکنگ نادرست و نابجا خواند و گفت: هنگکنگ یک منطقه اداری ویژه چین بوده بنابراین امور هنگکنگ امور داخلی چین محسوب میشود.
لو گفت: موفقیت هنگکنگ در دوره ۲۰ساله سپری شده از بازگشت این منطقه به چین ثابت شده است. خارجیها نباید اظهارات نادرست درباره آن بگویند. اظهارنظرهای لو کانگ پاسخ مستقیمی به بیانیه جانسون و همچنین یک بیانیه تندتر آمریکا درباره نقض آزادیهای مدنی و آزادیهای مطبوعات در هنگکنگ بوده است.
لو کانگ گفت: بیانیه مشترک مربوط به توافق سال ۱۹۸۴ چین و انگلیس درباره هنگکنگ اکنون دیگر الزامآور نیست. وی اظهار کرد: از آنجا که هنگکنگ ۲۰ سال قبل به سرزمین مادری بازگشت این اعلامیه به عنوان یک سند تاریخی دیگر هیچ اهمیت عملی یا قدرت الزامآور برای دولت هنگکنگ وابسته به دولت مرکزی چین ندارد.
این در حالی است که انگلیس سریعا این ادعاهای پکن را رد کرد. یک سخنگوی وزارت خارجه انگلیس گفت: اعلامیه مشترک چین و انگلیس بر سر هنگکنگ همانقدر که به هنگام امضا شدن در حدود ۳۰ سال پیش معتبر بود امروز نیز معتبر است. براساس این اعلامیه سال ۱۹۸۴ چین و انگلیس، هنگکنگ به شرطی از انگلیس به چین واگذار میشود که سبک زندگی هنگکنگ برای ۵۰ سال بدون تغییر باقی بماند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد