30 - 04 - 2017
ایجاد میلیون ها شغل و پرداخت یارانه
گروه سیاسی- اگرچه پخش مناظره نامزدهای انتخاباتی یکی از مهمترین اقدامات این افراد در روز گذشته بود، اما آنها تبلیغات انتخاباتی خود را طی دو روز گذشته با برگزاری مراسمهای مختلف و البته با پررنگ کردن وعدههای اقتصادی در برنامههای رادیویی و تلویزیونی پیگرفتهاند. در این میان محمدباقر قالیباف که اعداد بزرگ او در وعدههای اقتصادی خود انتقادات بیشتر مسوولان اجرایی کشور را در پی داشت در سخنرانی تلویزیونی خود در پنجشنبه گذشته همچنان با لحنی تخریبگرانه دولت یازدهم را درهم کوبید. شهردار تهران دوباره با اشاره به همان اعداد و ارقام بالا علت چنینوعدههای اقتصادی را توضیح داد. وی گفت: «قول پنج میلیون شغل را دادیم چون ریشه فقر و محرومیت، بیکاری است. ۱۰ درصد مردم ما در فقر مطلقاند، اگر بگوییم گرسنه میخوابند حرف گزافی نگفتهایم. ما کشور ثروتمندی هستیم و در حوزه نفت و گاز رتبه یک جهان هستیم. ما کشور جوانی داریم و دیگر کشورها حسرت این جوانان را دارند ولی با این شرایط خوب، مردمی فقیر و محروم داریم.» وی با اشاره به برنامههای خود برای پرداخت یارانه هم افزود: «اگر قول دادیم به پرداخت یارانه برای آن بخش از مردم کمدرآمد برای این است که آنها شرمنده خانواده نباشند.» قالیباف با بیان اینکه علت اصلی اختلاف طبقاتی آن است که چهار درصد از افراد اجازه فعالیت به ۹۶ درصد مردم را ندادهاند، گفت: « قول دادهایم با ایجاد سامانه ملی کارانه بتوانیم به جوانانی که مشغول کار بودند اما به دلایل مختلف رکود و کاهش تولید و فعالیت بدون کار شدهاند، در حد ۲۵۰ هزار تومان در ماه بدهیم تا زمانی که آنها بتوانند کار پیدا کنند و ما از طریق این سامانه آنها را به محیطهای کار معرفی کنیم؛ از این رو میتوانیم حداقل کمک را به این عزیزان انجام دهیم چراکه این حق آنهاست.»
رسیدگی به وضیعت محرومان
سیدمصطفی میرسلیم که مهمان برنامه گفتوگوی خبری شبکه دو بود با اشاره به اینکه تامین هزینههای تبلیغات از امکانات دولتی نیست و حزب موتلفه آن را تامین میکند، اعلام کرد که حاضر است داراییهای خود را برای شفافسازی در اختیار مردم قرار دهد. این کاندیدای اصولگرای حزب موتلفه در گفتوگوی خود با اشاره به رسیدگی وضیعت محرومان سخنان کلی را بازگو کرد. میرسلیم گفت: «رسیدگی به وضعیت محرومان از مسایل حساس است که امام(ره) به آن تاکید داشت و از آن جایی که بعد از جنگ تحمیلی با موج آوارگان و مهاجران جنگی روبهرو شدیم با نحوه رسیدگی به محرومان در شرایط بحران آشنا هستیم. البته این رسیدگی باید به صورت عامتری صورت گیرد.» وی محرومیت را دارای شرایط منطقهای و زمانی عنوان کرد و افزود: محرومیت طی زمانهای مختلف تغییر کرده که باید متناسب با آن برنامهریزی شود و بر مبنای شناخت وضعیت رسیدگی صورت گیرد که ما نیز به دنبال رفع ریشه محرومیت هستیم. این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به زمان تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمان خود اشاره و عنوان کرد: برخی از مسوولان وزارتخانه مشاغل درآمدزای دیگری هم در نظر گرفته بودند که من به آنها گفتم یا در این سمت خدمت کنید یا به سمت درآمدزایی در حوزههای دیگر بروید لذا ویژهخواری نباید برای کارکنان دولت باشد. همچنین میرسلیم نامزد حزب موتلفه اسلامی در انتخابات ریاستجمهوری پس از ضبط برنامه تبلیغاتی خود در صداوسیما در جمع خبرنگاران گفت: پس از رسیدن به ریاستجمهوری نه تنها از همه رقبا بلکه از همه ایرانیان علاقهمند برای اعتلای کشور استفاده میکنم. برخی اقدامات بنده برای خروج کشور از رکود به صورت ضربتی است که در کوتاهمدت اثرگذار خواهد بود.
اقدامات اقتصادی دولت در ۴ سال گذشته
حجتالاسلام حسن روحانی در برنامه رادیویی بیواسطه با مردم حاضر شد و با اشاره به تحولات اقتصادی و سیاسی کشور از عملکرد دولتش دفاع کرد. او با اعلام اینکه در آغاز دولت یازدهم، لازم بود در پنج مورد مهم به تصمیمگیری و اقدام و عمل برسیم که شامل مذاکرات هستهای، مهار تورم، افزایش تولید، افزایش قدرت خرید و تقویت ارتباط مردم با دنیا بود، افزود: در آذر ۹۲ به توافق موقت هستهای رسیدیم که باعث شد تحریمهای جدیدی اعمال نشود و برخی تحریمها نیز برداشته شد و ایران با شش قدرت بزرگ برای توافق نهایی تصمیم گرفتند. او با اشاره به فعالیتهای اقتصادی دولت خود طی چهار سال گذشته اظهار داشت:« شرایط لازم برای فعالیت اقتصادی را در همان صد روز اول ایجاد کردیم. برنامهریزیهای خوبی برای اشتغال انجام دادیم. در سالهای ۹۴ و ۹۵ سالانه حدود ۶۴۰ هزار نفر اشتغال خالص ایجاد کردیم. اگر در هشت سال قبل هم سالی ۶۰۰ هزار شغل ایجاد میشد، امروز مشکل اشتغال نداشتیم. مسایل و مشکلات پیچیده جامعه با حرف و شعار حل نمیشود. به دلیل ناامنی، مردم سرمایهگذاری و تولید را متوقف کرده بودند.» وی درباره ایجاد اعتماد در بین کشورهای جهان برای سرمایهگذاری هم افزود:« لحن صحبت برخی مسوولان قبل از ۹۲ با دنیا لحن جنگ بود. امروز بعد از سه سال و نیم، اعتمادی را در کشور و جهان به وجود آوردیم که افرادی که آمدند و سرمایهگذاری کردند، اقساط ۱۸ ساله را پذیرفتند، یعنی در طول ۱۸ سال به اقساطشان میرسند، این یعنی اعتماد به سرمایهگذاری. به هر استانی که سفر کردم، افراد اهل آن استان که در خارج از کشور بودند، در همان جلسات اعلام سرمایهگذاریهای عظیم کردند. ما سرنوشتمان را در ۲۹ اردیبهشت بسازیم. سرمایه بزرگ ما، سرمایه اجتماعی است. انقلاب اسلامی ما ورای احزاب است. مردم باید احساس کنند که به امنیت کامل میرسند.»
اجرای برنامه ششم توسعه و اشتغالزایی
سیدابراهیم رییسی که در گفتوگوهای خود بیشتر بر مسایل اقتصادی تکیه کرده بود، پس از گفتوگوی رادیویی خود در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که چگونه یک تا ۵/۱ میلیون شغل در کشور ایجاد خواهید کرد، گفت: برنامه ششم توسعه، دولت را مکلف کرده است که بیکاری را از ۱۲ درصد به هشت درصد کاهش دهد. وی با طرح این پرسش که آیا اجرای این قانون ممکن است، افزود: اگر کسی بخواهد قانون را اجرا کند، ممکن است، البته کسی ممکن است بگوید بنا ندارد قانون را اجرا کند اما اگر خداوند به ما توفیق تشکیل دولت بدهد، بنا داریم دولت قانونمدار باشیم؛ مگر میشود مجلس برنامهای را تصویب کند و دولت بگوید امکان انجام آن را ندارد. کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، گفت: البته مشکلی در تصویب و ابلاغ این قانون اتفاق افتاد، چون نخستین بار قانون برنامه ششم توسعه از جانب نمایندگان مجلس در قالب طرح ارائه شد و دولت برنامه ارائه نکرد و رییس مجلس آن را ابلاغ کرد، اما ما معتقدیم این برنامه قانون و مصوبه است و اگر بخواهیم بحران بیکاری را رفع کنیم، باید سالانه حداقل یک میلیون شغل ایجاد شود و این حتما قابل افزایش است زیرا زمینهها و ظرفیتهای کامل اشتغالزایی در کشور وجود دارد. حجتالاسلام رییسی، پشتوانه برنامه اقتصادی خود، بهویژه در زمینه اشتغالزایی را مبتنی بر فعالیت علمی مراکز پژوهشی بسیاری از دانشگاههای کشور با مشارکت فرهیختگان دانست. وی تاکید کرد: نمیخواهم بگویم اشتغالزایی میلیونی شدنی است، بلکه میگویم باید بشود زیرا قانونگذار این را تعیین کرده است، گاهی فردی میخواهد رای مردم را داشته باشد و برای این کار چنین وعدهای میدهد اما من میگویم متن قانون صراحت دارد که باید این کار طبق برنامه ششم توسعه انجام شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد