18 - 12 - 2022
«ایحاگستر شمال» نگین درخشان صنعت جهان شد
برای نخستین بار در تاریخ ایران جایزه جهانی
«کیفیت محصول و مدیریت» به شرکت چاپ و بستهبندی ایحاگستر شمال اختصاص یافت؛ جایزهای که از سوی مجمع کسبوکار اروپا به یک شرکت ایرانی تعلق گرفت تا برگ دیگری بر کارنامه زرین و پرافتخار صنعت ایرانزمین افزوده شود. موفقیتی که حاصل تلاش، تفکر و خلاقیت مدیران ایرانی است تا به جهانیان اثبات شود تولیدکننده مبتکر و خلاق ایران با وجود انواع فشارها و تحریمها در جبهه نابرابر اقتصاد و صنعت جهان همچنان پیشرو است.
بزرگترین شرکت چاپ و بستهبندی خاورمیانه ایحاگستر شمال است؛ شرکتی که در خطه سرسبز شمال و در شهر رشت مانند نگینی درخشان در عرصه جهانی میدرخشد.
این شرکت که با برخورداری از ماشینهای پیشرفته و مجهز به فناوری روز جهان در زمینه چاپ و بستهبندی فعالیت میکند ، با دریافت جایزه جهانی «کیفیت محصول و مدیریت» از سوی پروفسور جان ویلیام نیتینگ، مدیرکل مجمع کسبوکار اروپا در ردیف واحد های تولیدی نمونه در سطح جهان قرار گرفت.
مهندس محمدعلی حقی، مدیرعامل ایحاگستر شمال مرد بزرگ صنعت ایران زمین به همگان ثابت کرد که ایرانی میتواند با تلاش و کوشش، خلاقیت و مدیریت نبوغ سرشار خود را به جهانیان اثبات کند آن هم در شرایطی که هجمه تحریمها گلوگاه اقتصاد و صنعت ما را میفشارد.
اما این مدیر خلاق ایرانی نشان داد با وجود تمام مشکلات میتوان همچنان افتخار آفرید تا جایی که مجمع کسبوکار اروپا ایحاگستر شمال را به عنوان بهترین جهان انتخاب کرد.
پروفسور جان ویلیام نیتینگ، مدیرکل مجمع کسبوکار اروپا به همراه هیاتی به منظور ایجاد هماهنگی بیشتر بین بنگاههای اقتصادی و کارآفرین ایرانی با استانداردهای بینالمللی و نیز به منظور تلاش برای پیوستن کشور ما به سازمان تجارت جهانی(W.T.O) به ایران سفر کرد.
عزیمت به رشت و شرکت در همایشی دو روزه که فعالان اقتصادی ، دستاندرکاران تولید و صنعت گیلان و کشور در آن حضور داشتند از جمله برنامههای پیشبینی شده در سفر ویلیام نیتینگ به کشور ما بود که طی آن وی جایزه جهانی «کیفیت محصول و مدیریت» را به مهندس محمدعلی حقی، مدیرعامل شرکت ایحاگستر شمال اهدا کرد. شرکت ایحاگستر شمال با برخورداری از ماشینهای پیشرفته و مجهز به فناوری روز جهان در زمینه صنعت چاپ و بستهبندی فعالیت میکند و اکنون با دریافت جایزه جهانی «کیفیت محصول و مدیریت» در ردیف یک واحد صنعتی نمونه قرار گرفته است.
اروپای قرن ۲۱ در ایران
پروفسور جان ویلیام نیتینگ در سخنان خود میگوید: هنگامی که قدم به سرزمین ایران گذاشتم ذهنیتی متفاوت از آنچه دیدم، داشتم. هنگامی که در محیط این کارخانه قدم نهادم تصاویری از اروپای قرن ۲۱ در ذهن من نقش بست و این تصاویر از کیفیت در سطح مدرن و بینالمللی حکایت داشت. من هر آنچه دیدم همه موفقیت بود. صادقانه بگویم اگر به هر جای دنیا سفر کنم حتی به صورت نسبی هم نمیتوانم شاهد چنین تصاویر موفقیتآمیزی باشم. موفقیت بهدست آمده در زمینه سطح بالای کیفیت مرهون مدیریت لایق ، روشن و مطمئن است. به خاطر این موفقیت تبریکات صمیمانه خود را به «ایحاگستر شمال» و مدیریت آن اعلام میکنم.
جایزه جهانی «کیفیت محصول و مدیریت» بر اساس بررسی و آرای کمیته داوران سقراط، متشکل از شخصیتهای برجسته ۲۳ کشور دنیا برای اولین بار طی آیین ویژهای با حضور رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، نماینده کارفرمایان ایران در سازمان بینالمللی کار(ILO)، رییس خانه صنعت ایران، نمایندگان مجلس و شماری از فعالان و دستاندرکاران بخش تولید وصنعت، از سوی مدیرکل مجمع کسبوکار اروپا به مدیرعامل شرکت ایحاگستر شمال به عنوان بزرگترین کارخانه چاپ و بستهبندی خاورمیانه اهدا شد.
ایحاگستر شمال منتخب مجمع کسبوکار اروپا جایزه جهانی کیفیت را در حالی کسب کرد که رقبای زیادی در سطح جهان در رقابتی گام به گام و شرایط نابرابر اقتصادی و صنعتی تولیدات خود را روانه بازار جهانی میکنند.
تلاش « ایحاگستر شمال» بارورسازی فطرت نوین اقتصادی ایران است تا کشور به چشمانداز حقیقی توسعه و رشد موزون اقتصادی برسد. حضور مدیرکل مجمع کسبوکار اروپا در ایران نقطه عطفی در صنعت و تجارت کشور محسوب میشود، مهر تایید جهانی دیگری بر جایگاه رفیع ایرانیان در دنیاست که بسیار افتخارآفرین میباشد.
اشتغالزایی مستقیم ۲۴۰ نفری
مهندس محمدعلی حقی که شرکت تحت مدیریت او موفق شد برای نخستین بار در کشور جایزه جهانی «کیفیت محصول و مدیریت» را از آن خود کند، در حاشیه مراسم اهدای این جایزه در جمع خبرنگاران نتیجه پاسخگویی مدیر را، بالا رفتن کارایی مجموعه قلمداد کرد. وی با بیان اینکه «ما کار خود را از چاپ روی بطری آغاز کرده و هماینک با همت و تلاش بیوقفه به اینجا رسیدهایم»، خاطرنشان کرد: شرکت ایحاگستر شمال برای ۱۶۰ نفر به طور مستقیم ایجاد اشتغال کرده است و درصدد هستیم که این تعداد را به ۲۴۰ نفر افزایش دهیم.
گفتنی است، این شرکت بزرگترین شرکت چاپ و بستهبندی در سطح خاورمیانه به شمار میرود که جایزه جهانی «کیفیت محصول و مدیریت» طی مراسمی در روز چهارشنبه گذشته، توسط جان ویلیام نیتینگ، مدیرکل مجمع کسبوکار اروپا به آن اهدا شد.
مهندس حقی، مدیرعامل «ایحاگستر شمال» در ادامه صحبتهای خود در جمع خبرنگاران مساحت زیربنای ساختمان این شرکت را ۲۵ هزار مترمربع عنوان کرد. وی متذکر شد: با ۱۸۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری میتوان فاز توسعه شرکت را اجرا کرد.
مهندس حقی ضرورت ارتباط شرکت تحت مدیریت خود را با مراکز تحقیقاتی مورد تاکید قرار داد و با بیان اینکه «این واحد تولیدی برنامههای زیادی در دست پیگیری دارد» به هدف خود در راهاندازی دانشگاه چاپ اشاره کرد و گفت: به دلیل پارهای مشکلات این طرح هنوز اجرایی نشده است.
قطرهای از دریای بزرگ صنعت کشور
مدیرعامل شرکت ایحاگستر شمال همچنین در مراسم اهدای جایزه جهانی «کیفیت محصول و مدیریت» مجمع کسبوکار اتحادیه اروپا با بیان مطالبی، شرکت تحت مدیریت خود را «قطره کوچکی از دریای بزرگ صنعت کشور» توصیف کرد.
محمدعلی حقی، موفقیت به دست آمده را ناشی از حمایتهای مادی، معنوی و اجتماعی در کشور دانست و با اشاره به وجوه مشترک بشریت در کره زمین اظهار داشت: چرا به جای نگریستن به وجوه مشترک تمامی انسانها، روی اختلافات تاکید میشود!
به گفته این مدیر موفق، نیاز وجه مشترک اصلی تمامی انسانها محسوب میشود.
وی ارتباطات را لازمه تجهیز صنعت کشور ما به تکنولوژی روز دنیا دانست و تاکید کرد: برای صنعت این ارتباط باید تنها اقتصادی باشد و از مسایل سیاسی پرهیز شود.
حفظ حرمتها، احترام به شخصیتها و ارزشها از دیگر محورهای مورد تاکید در صحبتهای مدیرعامل «ایحاگستر شمال» بود.
مهندس محمدعلی حقی در بخش دیگری از سخنان خود بر شایستگی ایرانیان در زمینههای مختلف تاکید کرد و افزود: ایرانیان، دارای توانمندیهای فراوانی برای اثبات و تحقق ایدهها و ابتکارات خود هستند.
سطح بالای کیفیت مرهون مدیریت لایق
جان ویلیام نیتینگ، مدیرکل مجمع کسبوکار اروپا در مراسم اهدای جایزه «کیفیت محصول مدیریت» گفت: موفقیت به دست آمده در زمینه سطح بالای کیفیت، مرهون مدیریت لایق، روشن و مطمئن است و به خاطر این موفقیت تبریکات صمیمانه خود را به این شرکت ایرانی «ایحاگستر شمال» و مدیریت آن اعلام میکنم.
وی در سخنان خود همچنین به ذهنیتی که پیش از این از کشور ما داشت، اشاره کرد و با نسبی خواندن تصاویر مختلف و در عین حال متضادی که ذهنیت وی را شکل داده بود، تصریح کرد: هنگامی که در محیط این کارخانه قدم نهادم، تصاویری از اروپای قرن ۲۱ در ذهن من شکل گرفت، این تصاویر تماما از کیفیت در سطح مدرن و بینالمللی حکایت داشت.
مدیرکل مجمع کسبوکار اروپا با بیان اینکه «هر آنچه دیدم، همه موفقیت بود»، افزود: صادقانه اذعان میکنم که اگر به هر کجای دنیا سفر کنم، حتی به صورت نسبی هم نمیتوانم شاهد چنین تصاویر موفقیتآمیزی باشم.
پروفسور نیتینگ با اشاره به تحریم کشورمان اظهار کرد: به جای صحبت از تحریمها، باید از ایدههای خوب استقبال کرد. وی با بیان داستانی تخیلی که براساس آن ساکنان کره زمین به دست خود سیاره خویش را به سمت تخریب و نابودی سوق میدهند، خواستار پایان بخشیدن به بحثهای مخرب در سطح جهان و تعامل و همکاری جهانیان برای ساختن سیارهای بهتر و زندگی در صلح و آرامش شد.
وی همچنین وضعیت اقتصادی کشور انگلیس را در سالهای اولیه قرن بیستم مورد اشاره قرار داد که به گفته او شدیدا غیرمولد شده بود.
مدیرکل مجمع کسبوکار اروپا در این زمینه خاطرنشان کرد: انگلیسیها در آن زمان از این نکته غافل بودند که تولید آنها به دلیل از دست دادن بهرهوری، غیرمولد شده است.
درخشش نخبگان ایرانی
غلامرضا مصباحیمقدم، رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به نامگذاری سال ۹۱ به عنوان سال «حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی» از سوی رهبر معظم انقلاب، درخشش نخبگان ایرانی در داخل کشور و نیز در کشورهای اروپایی و آمریکا را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: ما راه مقاومت مبتنی بر تولید دانشبنیان در پیش گرفتهایم و اکنون ۱۲۰ بنگاه دانشبنیان در کشور مشغول فعالیت هستند که این تعداد به ۲۰ هزار واحد افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه ما با رشد برابری علمی در جهان مواجه هستیم، افزود: تحریمها سبب میشود تا علمیتر کار کنیم.
نماینده مردم تهران در خانه ملت همچنین خاطرنشان کرد: در آینده نزدیک کشور ما مرکز مراجعه ملتها و کشورهای اطراف برای تامین دارو، فناوریهای نوین و پزشکی خواهد شد.
به گفته مصباحیمقدم، ادامه تحریمها توسط اتحادیه اروپا، زیانی به کشور ما نخواهد رساند و اساسا این تحریمها بدون دلیل و منطق به کشور ما تحمیل شده است.
این نماینده مجلس، ایران را کشوری فرهیخته با سرمایههای گسترده و بازار وسیع تولید و مصرف قلمداد کرد و متذکر شد: رها کردن چنین بازاری به نفع آنان (تحریمکنندگان) نخواهد بود.
ایجاد مسیرهای اقتصادی مطمئن برای صنایع
نماینده کارفرمایان ایران در سازمان بینالمللی کار (ILO) نیز در مراسم اهدای جایزه جهانی «کیفیت محصول و مدیریت» به شرکت ایحاگستر شمال در سخنانی به حرکت کشور ما از ۵۵ سال قبل به سمت صنعتی شدن اشاره کرد و با یادآوری وابستگی ایران به آمریکا و انگلیس در گذشته، حرکت صنعت کشور ما به سمت کشورهای اروپایی را از سه دهه قبل موجب در پی داشتن هزینهای سنگین برای کشور دانست.
مهندس اکبر تطهیریمقدم در توضیح بیشتر اظهار کرد: صنعتگران ایرانی با این تغییر انتظار داشتند کشورهای اروپایی در هر شرایطی آینده صاحبان صنایع در ایران را با مشکل مواجه نکنند و به ارتباط گسترده خود با آنان ادامه دهند.
دبیر انجمن مدیران صنایع استان گیلان بخش صنعت را از مقوله سیاست جدا دانست و با بیان اینکه «بسیاری از صنعتگران ایرانی، سرمایههای خود را به صورت ارز در اختیار کشورهای اروپایی قرار داده و در ازای آن تکنولوژی اروپا را وارد ایران کردند»، ادامه داد به عنوان نماینده بخشخصوصی صنعت ایران از نمایندگان مجلس و دولت انتظار داریم که مسیرهای اقتصادی مطمئنی را برای ادامه حیات ماشینآلاتی که از کشورهای اروپایی وارد شده است، ایجاد کنند.
رییس خانه صنعتکاران ایران، سخنران دیگر این مراسم بود که در صحبتهای خود خواستار همکاری اتحادیه اروپا با بخشخصوصی کشورمان در عرصه مبادلات اقتصادی شد.
سیدمحمد موسوی به این نکته اشاره کرد که برای پیشرفت مقتدرانه، ما با جدیت خواستار قرار گرفتن در کنار کشورهای دیگر هستیم و برای تکمیل دانستههای خود به مساعدت دیگر کشورها نیاز داریم.
وی تصریح کرد: صنعتگران ما ثابت کردهاند که در بسیاری از موارد بالاتر از استانداردهای جهانی توان و قابلیت دارند و در عین محدودیت به پیشرفتهای قابل توجهی دست یافتند.
فرصت اصلاح ساختارهای اقتصادی
پس از برگزاری مراسم اعطای «کیفیت محصول و مدیریت» هماندیشی و پنل تخصصی این گردهمایی برگزار شد.
غلامعلی جعفرزاده، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات نیز در نشست هماندیشی که به مناسبت اهدای جایز ه«کیفیت محصول و مدیریت» مجمع کسبوکار اروپا با حضور پروفسور جان ویلیام نیتینگ مدیرکل این مجمع، غلامرضا مصباحیمقدم رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و دیگر نمایندگان و فعالان اقتصادی برگزاری شد، تصریح کرد: میخواهم خود را خدمت مهمان اروپایی معرفی کنم و از این کار هدفی دارم.
وی افزود: نماینده مردم رشت در پارلمان ایران و مجروح جنگ هستم. خوشحالم در طول تاریخ ۲۰۰ ساله ایران جوانان ایران افتخاری را بر جای گذاشتند و یک وجب از خاک کشورمان نصیب دشمن نشد.
جعفرزاده ادامه داد: کشور ۱۰۵ سال است که نفت تولید میکند. ۱۰۵ سال نفتی را که ذخایر آیندهمان بوده را فروختیم و خرج کردیم اما ته دلمان از این موضوع رنج میبردیم.
وی یادآور شد: بعد از جنگ برنامههایی برای کاهش وابستگی به نفت ابلاغ شد اما به دلیل راحتی کسب درآمد از نفت نتوانستیم وابستگیمان را کم کنیم اما در مقطعی قرار گرفتیم و آن تحریمهای اقتصادی است که به کشور ما تحمیل میشود.
جعفرزاده تصریح کرد: نمایندگان و مسوولان اقتصادی ما درصددند این تهدید را به فرصت تبدیل کنند، ما نمیتوانیم ۵۰ درصد نفت تولیدیمان را بفروشیم و بهترین فرصت است که به اصلاح ساختارهای اقتصادی کشورمان بپردازیم.
وی ادامه داد: کشور ما در حال ورود به یک دور ریاضت اقتصادی است، دورهای که باید پس از جنگ شروع میشد و انشاءالله آن را هم پشتسر خواهیم گذاشت.
جعفرزاده از حضور جان نیتینگ تشکر کرد و از او خواست تجاربش را در زمینه کسبوکار در اختیار ما قرار دهد.
قادریم آنچه را که میخواهیم، بسازیم
دکتر هادی غنیمیفرد، رییس انجمن صنایع و معادن نیز در این هماندیشی اقتصاد سیاسی را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: اقتصاد سیاسی سهگونه است؛ درگونه اول اقتصاد بخشی از ایدئولوژی سیاست است، مانند سوسیالیسم و کمونیسم که نتیجه آن جالب توجه نبود و در شوروی منجر به فروپاشی و در چین به تجدیدنظر انجامید.
وی ادامه داد: دوم گونهای که در کشور ما استفاده میشود. هر گاه ابزاری در محل غیرکاربرد خود استفاده شود از بین میرود، در هیچ کجای دنیا اقتصاد ابزار کار سیاسی نیست و سومین آن سیاست اقتصادی است.
دکتر غنیمیفرد توضیح داد: این یعنی نحوه و روش کار اقتصادی. مثلا در این سیستم برنامه مینویسیم که مواد خام کمتر از کشور صادر شود.
دکتر غنیمیفرد خاطرنشان کرد: آمریکا چند سالی است که در چاههای خود را بسته و از فروش نفت خود خودداری میکند چون نفت ذخیرهای پایان یافتنی است و حالا چنین وضعیتی به شکل اجباری برای ما به وجود آمده است.
وی با بیان اینکه متاسفانه ما منابع نفت خود را حرام و صرف واردات کالاهای بنجل میکنیم، افزود: شعار رهبر انقلاب برای تولید ملی کار و سرمایه ایرانی حرف دل ما بود به این ترتیب قادریم آنچه را که میخواهیم بسازیم، چنانکه تاکنون ساختهایم.
به فکر مزیتهای دیگر باشیم
حجتالاسلام رجایی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز که در پنل این هماندیشی حضور داشت در پاسخ به غنیمیفرد تصریح کرد: ما در دنیا نمیتوانیم اقتصادی را پیدا کنیم که مبتنی بر ایدئولوژی نباشد. ما در گذشته دو نظام اقتصادی مشخص داشتیم؛ یکی سرمایهگذاری و دیگری سوسیالیسم بود و هر یک ویژگی و نقاط مثبت و منفی خود را داشتند.
رجایی نیز یادآور شد: از قبل از انقلاب اسلامی بحثی به نام نظام اقتصادی اسلام مطرح شد و در این نظام مقولههایی چون عدالت مورد توجه قرار میگیرد.
وی با اشاره به بحث «مزیت نسبی» در اقتصاد امروز دنیا و تامین نیاز کشورها از طریق مبادلات تجاری افزود: البته در طرح موضوع مزیت نسبی سوءاستفادههایی نیز شد و آن اینکه مثلا اعلام کردند کشورهای نفتخیز مزیتشان در استخراج و صادرات نفت است و وارد فعالیتهایی اقتصادی دیگر نشوند.
عضو کمیسیون اقتصادی افزود: این اشتباه بود و ما باید به فکر مزیتهای دیگر باشیم، نتیجه آن دیدگاه وابستگی ما به نفت بود که الان هم داریم.
وی همچنین در بحث اقتصاد سیاسی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که امروز کشورهایی که دارای مزیت بیشترند به بحث اقتصاد سیاسی دامن زده و درصدد تحمیل اهداف سیاسی خود از این طریق به دیگر کشورها هستند، درست مثل آنچه برای کشور ما پیش آمده است.
تفاوت کیفیت با استانداردها
جان ویلیام نیتینگ نیز در این نشست تصریح کرد: کیفیت با استانداردها متفاوت است، استانداردها اهداف مکانیکی هستند اما کیفیت مفهومی ذهنی در بین مردم است. چیزی است که به آنان افتخار میبخشد و مستلزم نوآوری، ابداع و خلاقیت است.
وی ادامه داد: اینها مفاهیمی هستند که در مبادله و بهرهوری مهم هستند و میبینیم اقتصاد از اروپا به هند و چین میرود، جایی که بازار کار و کارگر ارزانتر است و بازار کار زمانی باقی میماند که بفهمد جایگاهش چیست؟
مدیرکل جمع کسبوکار اروپا افزود: ما میبینیم آنچه تولید میکنیم از قوای فکری است. در قرن ۲۱ بسیاری از کارگران ابزار کار را در ذهن خود حمل میکنند.
جان نیتینگ اضافه کرد: من در این چند روز به این نتیجه رسیدهام که شاید اساس و بنیانی که آموزههای دینی به شما داده باعث شده است شما یک مزیت رقابتی داشته باشید و میتواند در پاسداشت آنچه دارید کمک کند.
وی گفت: بگذارید این تهدید اتمی را پشتسر بگذاریم، من قاطعانه مطمئنم که انسان به اندازه کافی هوشیار است که نخواهد آن تجربه هولناک را تکرار کند.
نیتینگ افزود: اینها تخریبی است که سیاستمداران غرب ارایه کردهاند و شاید هیچ ابزار دیگری برایشان باقی نمانده است، شاید میخواهند افکار عمومی را از وضعیت اقتصادی خود منحرف کنند.
وی افزود: بیایید به این بنای جدیدی که داراییهای ماست، یعنی دادههای معنوی و فکری تکیه کنیم و آنچه سوابق مذهبی به شما داده است.
نیتینگ همچنین در پاسخ به پرسش یکی از حضار درباره ویژگیهای شرایط یک سازمان یادگیرنده آن را سازمانی دانست که از اشتباهات خود درس گرفته و ارتباط خود را با دانشگاه حفظ میکند.
وی پاسخ داد: باید واقعبین باشیم. تنها راه این است که با هم همکاری کنیم. در کارخانه شما ماشینآلات متعلق به سوییس، بلژیک، آلمان بود ولی من دستگاهی دیدم که قطعات یدکی مورد تحریم را تراشکاری میکرد و میساخت.
نیتینگ گفت: اگر این توانمندی را دارید که این قطعات را بسازید، حتما توانمندی آن را هم دارید که آن را بفروشید و مطمئنم میتوانید از این وضعیت خارج شوید.
وی تاکید کرد: آنچه من در این دو روز دیدم ، یک نقطه آغاز برای صادرات آنچه در تحریم میسازید بود، این نقطه آغاز میتواند شروع شود.
پروفسور نیتینگ افزود: دیدیم که اتحاد جماهیر شوروی از بین رفت و فکر میکنم تحریمهای ایران هم از همین نوع است. وی که استاد دانشگاه آکسفورد است، افزود: من اگر به محیط آکادمیک هم برگردم همین را میگویم.
نیتینگ پاسخ داد: فکر میکنم ایران کشوری است که مردم آن تلاش بسیاری صرف اثبات هویت خود میکند بر جایی که میخواهند به آن برسند.
قیچی دو لبه تحریم و محدودیتهای داخلی
مهندس نورایی، مشاور مدیرعامل شرکت مجتمع صنایع بستهبندی ایحاگستر شمال نیز در این نشست گفت: تهدیدهایی که صنایع با آن رو به رو هستند، یک قیچی دو لبه است که یک تیغه آن تحریم است و تیغه دیگر محدودیتها و تهدیدات داخلی. وی ادامه داد: لازم است یک تیغهاش از کار بیفتد و آن محدویتهایی است که خود برای صنعت ایجاد کرده و میکنیم.
هرگز تسلیم نمیشویم
غلامرضا مصباحیمقدم نیز در این نشست با اشاره به تلاشهای غرب برای توقف پیشرفتهای علمی و فناوری در ایران گفت: آنها میخواهند هر چیزی که به رشد اقتصادی ایران کمک میکند متوقف شود اما آیا ما باید تسلیم شویم؟ هرگز.
مصباحیمقدم ادامه داد: ما با تحریم روبهرو هستیم و میخواهیم در برابر آن مقاومت کنیم، مقاومت اقتضا میکند هوشمندانه نقاط آسیبپذیرمان را اصلاح کنیم.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه اضافه کرد: ما در زمینه فناوریهای پیشرفته و دوگانه تحریم هستیم و باید به دنبال آنها برویم. وی در این راستا بر توسعه شرکتهای دانشبنیان تاکید کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد