23 - 06 - 2024
ایران هفتمین تولیدکننده برتر فولاد خام جهان شد
انجمن جهانی فولاد در آخرین گزارش خود که اخیرا منتشر شد، اعلام کرد: تولید ماهانه فولاد خام ایران در ماه می امسال (۱۲اردیبهشت تا ۱۱خرداد ۱۴۰۳) با افزایش 1/2درصدی نسبت به همین ماه در سال پیش به ۳میلیون و ۳۰۰هزار تن رسید و با این میزان تولید ایران جایگاه هفتمین تولیدکننده فولاد خام جهان در این ماه را از آن خود کرد.
گزارش «انجمن جهانی فولاد» درباره میزان تولید جهانی فولاد خام در ماه می ۲۰۲۴ میلادی (۱۲اردیبهشت تا ۱۱خرداد ۱۴۰۲) که به تازگی منتشر شد، حکایت از آن دارد که ایران برای نخستین بار در سال ۲۰۲۴ از نظر تولید ماهانه در رتبه هفتم برترین فولادسازان جهان قرار گرفت و با تولید ۳میلیون و ۳۰۰هزار تن و با رشد نقطهبهنقطه 1/2درصدی و افزایش 1/9درصدی در پنج ماهه اول ۲۰۲۴ نسبت به ۲۰۲۳ به این موفقیت دست یافته است.
البته گفتنی است که از نظر میزان فولاد خام تولید شده در پنج ماهه اول امسال کشورمان با تولید ۱۴میلیون تن در این بازه، پس از کشورهای آلمان و ترکیه با تولید ۱۶میلیون و ۲۰۰هزار تن و ۱۵میلیون و ۵۰۰هزار تن در رتبه نهم تولیدکنندگان برتر فولاد جهان قرار گرفت.
انجمن جهانی فولاد درباره میزان تولید جهانی فولاد خام در ماه می ۲۰۲۴ میلادی خاطرنشان کرد: تولید جهانی این محصول راهبردی در این ماه در کل جهان به ۱۶۵میلیون و ۱۰۰هزار تن رسیده که 5/1درصد نسبت به همین ماه در سال ۲۰۲۳ افزایش داشته است. این سند که بر اساس اطلاعات گزارش شده ۷۱کشور تولیدکننده فولاد به این انجمن گردآوری شده است، نشان میدهد با وجود افزایش تولید در ماه می امسال نسبت به ماه قبل از آن در پنج کشور چین، هند، ترکیه و ایران نسبت به پنج ماه نخست ۲۰۲۳، میزان رشد تولید ماه می در مورد بقیه فولادسازان عمده جهانی منفی بوده است.
بر اساس اطلاعات این گزارش، تولید پنج ماه ابتدایی امسال در کشورهای ترکیه، ایران، هند، آلمان و برزیل نسبت به پنج ماهه پارسال مثبت و در پنج کشور دیگر چین، ژاپن، آمریکا، روسیه و کره جنوبی منفی بوده است.
آخرین گزارش انجمن جهانی فولاد نشان میدهد که بیشترین افزایش پنج ماهه نخست امسال نسبت به همین مدت در سال ۲۰۲۳ مربوط به سه کشور ترکیه، هند و ایران است که به ترتیب رشد 1/22، 5/8 و 2/7درصدی را تجربه کردند و در رتبههای بعدی آلمان با 1/6 و برزیل با 5درصد افزایش تولید قرار دارند.
رشد 8/19درصدی تولید فولاد خام ترکیه در پنج ماهه اول امسال نسبت به همین مدت در سال گذشته به دنبال رشد 1/22درصدی در چهارماهه اول امسال و رشد 4/28درصدی در تولید سه ماهه اول امسال نسبت به همین مدتها در سال ۲۰۲۳ به دست میآید و باعث شده این کشور رکورددار بیشترین افزایش نقطهبهنقطه تولید فولاد خام تا اینجای سال ۲۰۲۴ جهان شود.
تارنمای معتبر «استیلاوربیس» نیز چندی پیش اعلام کرد که «کوکایِر چِلیک» فولادساز نام آشنای ترکیهای، فولاد «پروژه شهر نِئوم عربستان سعودی» را تامین میکند در حالی که این شهر میتواند بازار بسیار نزدیکتری برای محصولات فولاد ایران باشد.
گفتنی است رکورد رشد نقطهبهنقطه پنج ماه قبل در ماه ژانویه ۲۰۲۴ توسط ایران شکسته شده بود و کشورمان توانسته بود با رشد 9/39درصدی در آن ماه، بیشترین رشد نقطهبهنقطه را به نام خود ثبت کند.
تولیدکنندگان برتر فولاد خام در جهان
بر اساس آخرین گزارش انجمن جهانی فولاد، سه کشور برتر تولیدکننده فولاد خام در جهان کماکان چین، هند و ژاپن هستند و چین می امسال ۹۲میلیون و ۹۰۰هزار تن فولاد خام تولید کرد که 7/2درصد نسبت به همین ماه در سال پیش افزایش داشت.
ماه می امسال هند با تولید ۱۲میلیون و ۲۰۰هزار تن فولاد خام، رشد نقطهبهنقطه 5/3درصدی را تجربه کرد و ژاپن با تولید 7میلیون و ۲۰۰هزار تن فولاد خام کاهش 3/6درصدی نسبت به می سال گذشته را ثبت کرد.
بر اساس این گزارش، تولید فولاد خام در ایالات متحده آمریکا برای می امسال، ۶میلیون و ۹۰۰هزار تن تخمین زده میشود که 5/1درصد از تولید این کشور در همین ماه در سال ۲۰۲۳ کمتر است اما این کشور، کماکان چهارمین فولادساز برتر جهان است.
در گزارش انجمن جهانی فولاد آمده است: در می ۲۰۲۴، روسیه ۶میلیون و ۳۰۰هزار تن فولاد خام تولید کرد که 9/0درصد کاهش تولید نسبت به همین ماه در سال پیش را نشان میدهد و این کشور با این میزان تولید در جایگاه پنجمین کشور تولیدکننده فولاد جهان قرار دارد. طبق این گزارش، در پنجمین ماه سال میلادی جاری، کره جنوبی با تولید 5میلیون و ۲۰۰هزار تن فولاد خام و با 9/10درصد کاهش نقطهبهنقطه در رتبه ششم تولیدکنندگان فولاد جهان قرار گرفت.
ماه می امسال، ایران برای نخستینبار در سال ۲۰۲۴ از نظر تولید ماهانه در رتبه هفتم برترین فولادسازان جهان قرار گرفت و با تولید ۳میلیون و ۳۰۰هزار تن که رشد نقطهبهنقطه 1/2درصدی را نشان میدهد البته کشورمان از نظر میزان فولاد خام تولید شده در پنج ماهه اول امسال با تولید ۱۴میلیون تن در این بازه، پس از کشورهای آلمان و ترکیه با تولید ۱۶میلیون و ۲۰۰هزار تن و ۱۵میلیون و ۵۰۰هزار تن در رتبه نهم تولیدکنندگان برتر فولاد جهان قرار دارد و از لحاظ تولید پنج ماهه نیز افزایش 1/9درصدی را در پنج ماهه اول ۲۰۲۴ نسبت به ۲۰۲۳ تجربه کرده است.
براساس این گزارش، آلمان و ترکیه هر کدام با تولید 3میلیون و ۲۰۰هزار تن و به ترتیب با کاهش 9/1درصدی و افزایش 6/11درصدی نسبت به تولید می ۲۰۲۳ به ترتیب در رتبههای هشتم و نهم تولیدکنندگان برتر فولاد جهان در ماه می قرار گرفتند.
میزان تولید فولاد خام برزیل نیز با توجه به کاهش 4/7درصدی نقطهبهنقطه به ۲میلیون و ۶۰۰هزار تن در پنجمین ماه سال جاری رسید و این کشور در رتبه دهم صادرکنندگان فولاد قرار گرفت.
بر اساس گزارش انجمن جهانی فولاد، در ماه می امسال، کشورهای تولیدکننده فولاد در خاورمیانه که شامل ایران، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی هستند، می امسال در مجموع 5میلیون و ۲۰۰هزار تن فولاد خام تولید کردند که 6/4درصد افزایش نقطهبهنقطه را نشان میدهد و بر این اساس و با توجه به تولید ۳میلیون و ۳۰۰هزار تن فولاد خام در ایران، بیش از ۶۳درصد فولاد خام تولید شده در خاورمیانه از آن جمهوری اسلامی ایران است.
براساس اطلاعات انجمن جهانی فولاد از ابتدای سال میلادی جاری ۲۴میلیون تن فولاد خام در کشورهای ایران، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی تولید شده که 7/7درصد بیشتر از تولید پنج ماه نخست سال گذشته است.
آخرین گزارش انجمن جهانی فولاد حکایت از آن دارد که کشورهای تولیدکننده فولاد در آفریقا که شامل مصر، لیبی، آفریقای جنوبی و تونس هستند، در مجموع یک میلیون و ۸۰۰هزار تن فولاد خام تولید کردند که 9/0درصد نسبت به ماه مشابه در سال پیش افزایش داشته است و این کشورها از ابتدای سال جاری میلادی در مجموع موفق به تولید ۹میلیون و ۲۰۰هزار تن فولاد خام شدهاند.
آنگونه که در آخرین گزارش انجمن جهانی فولاد آمده، کشورهای حوزه آسیا و اقیانوسیه عضو این انجمن که شامل کشورهای استرالیا، چین، هند، ژاپن، مغولستان، نیوزیلند، پاکستان، کره جنوبی، تایوان، تایلند و ویتنام هستند، ماه می در مجموع ۱۲۲میلیون و ۱۰۰هزار تن فولاد خام تولید کردند که 6/1درصد نسبت به همین ماه در سال پیش افزایش داشته است.
کشورهای استرالیا، چین تایپه، هند، ژاپن، مغولستان، نیوزیلند، پاکستان، کره جنوبی، تایلند و ویتنام در مجموع از ابتدای ۲۰۲۴، موفق به تولید ۵۸۶میلیون و ۲۰۰هزار تن فولاد خام شدند.
براساس این گزارش، کشورهای عضو اتحادیه اروپا در ماه می امسال موفق به تولید ۱۱میلیون و ۷۰۰هزار تن فولاد خام شدند که 8/1درصد افزایش نسبت به می ۲۰۲۳ را نشان میدهد. این کشورها در پنج ماه نخست امسال در مجموع ۵۶میلیون و ۱۰۰هزار تن فولاد خام تولید کردند.
سایر کشورهای اروپایی تولیدکننده فولاد که عضو اتحادیه اروپا نیستند و شامل کشورهای مقدونیه، نروژ، صربستان، ترکیه و بریتانیا میشوند در این مدت در مجموع 3میلیون و ۹۰۰هزار تن فولاد خام تولید کردند که 2/6درصد افزایش نقطهبهنقطه نسبت به تولید پنجمین ماه پارسال را نشان میدهد.
کشورهای آمریکای شمالی شامل کشورهای کانادا، کوبا، السالوادور، گواتمالا، مکزیک و ایالات متحده آمریکا در مجموع 8میلیون و ۹۰۰هزار تن فولاد خام تولید کردند که 2/5درصد از تولید سال قبل آنها در ماه می کمتر است و این کشورها از ابتدای امسال تنها موفق به تولید ۳۵میلیون و ۸۰۰هزار تن فولاد خام شدهاند که کاهش 7/3درصدی نسبت به تولید پنج ماهه نخست ۲۰۲۳ را نشان میدهد.
روسیه و سایر کشورهای مستقل مشترکالمنافع تولیدکننده فولاد شامل بلاروس و قزاقستان به همراه اوکراین در اولین ماه سال جاری در مجموع 7میلیون و ۴۰۰هزار تن فولاد خام تولید کردند که 5/3درصد کاهش تولید نقطهبهنقطه را نشان میدهد، البته عمدهترین تولیدکننده فولاد در این منطقه «فدراسیون روسیه» است.
روسیه، اوکراین و سایر کشورهای مستقل مشترکالمنافع تولیدکننده فولاد در ژانویه، فوریه، مارس و می امسال در مجموع ۲۹میلیون فولاد تولید کردند که 6/0درصد از تولید پنج ماه نخست ۲۰۲۳ آنها کمتر است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد