15 - 12 - 2022
اینترنت همچنان گران میماند
| گروه IT | وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات طبق بند «الف» ماده «۴۶» قانون برنامه پنجم توسعه کشور مکلف شده است که تا پایان این برنامه دسترسی ۶۰ درصد خانوارهای ایرانی و صددرصد کسبوکارها را به اینترنت باندپهن فراهم کند بر این اساس شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان متولی شبکه مادر مخابراتی کشور باید تمامی تلاش خود را ظرف چهار سال باقی مانده در این زمینه بهکار گیرد.
محمود خسروی، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در ادامه افزایش درگاههای بینالملل را از جمله برنامههای شرکت ارتباطات زیرساخت برای برنامه پنجم توسعه عنوان کرد و گفت: با راهاندازی کامل پروژه کابل ایران- اروپا (کنسرسیوم چهارچانبه ایران اروپا) ظرفیت نهایی ارتباطی کشور تا پایان برنامه پنجم توسعه به ۲/۳ ترابایت بر ثانیه خواهد رسید.
وی گفت: فاز نخست این پروژه نیمه دوم امسال انجام میشود و ظرفیتهای این ترانزیت بینالمللی، ظرفیت شبکه زیرساخت را به ۵۴۰ گیگابیت بر ثانیه میرساند.
معاون وزیر ارتباطات درآمد شرکت ارتباطات زیرساخت را ۹۷۰ میلیارد تومان برای سال ۹۰ عنوان کرد که بخش عمده آن مربوط به درآمدهای صوت و ترنسمیشن است و گفت: از این مبلغ ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه جاری شرکت ارتباطات زیرساخت است و حدود ۳۷۰ میلیارد تومان آن درآمد ناخالص است که از این مبلغ نیز ۴۰ درصد سود به دولت و ۲۶ درصد به عوارض و مالیات تعلق میگیرد و در نهایت ۳۰ درصد از مبلغ ۳۷۰ میلیارد که حدود ۱۲۰ میلیارد تومان است به عنوان سود خالص این شرکت تلقی میشود.
وی گفت: شرکت ارتباطات زیرساخت به دنبال ایجاد درآمد و استفاده از ظرفیتهای بخشخصوصی در توسعه این بخش است.
خسروی با اشاره به کاهش نرخ مکالمات بینالملل که سال گذشته برای کشورهایی که بیشترین ترافیک مکالمات را با ایران داشتند انجام شد، ادامه داد: با ساماندهی انجام شده در بخش تلفن بینالملل و تلفن اینترنتی حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان درآمد شرکت ارتباطات زیرساخت که حدود پنج درصد از درآمد این شرکت محسوب میشود از محل تلفن اینترنتی است.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار «جهانصنعت» در خصوص راهاندازی دیتا سنتر ملی و عدم تحویل تجهیزات گفت: تجهیزات وارد کشور شده است ولی به دلیل برخی مسایل از جمله افزایش قیمت دلار و تحریم هنوز تحویل صورت نگرفته است ولی به زودی این مساله انجام میشود و دیتاسنتر ملی سال آینده راهاندازی میشود.
وی در پاسخ به این سوال که برنامههای زیرساخت برای کاهش نرخ پهنای باند و کاهش قیمت اینترنت برای کاربران خانگی تصریح کرد: با هدفمندی یارانهها هزینههای شرکت ارتباطات زیرساخت افزایش یافته اما تمامی سعی براین بوده است که قیمتها افزایش نیابد.وی گفت: برنامهای برای کاهش نرخ پهنای باند اینترنت نداریم و سال گذشته نیز در دو مرحله ۲۰ درصد کاهش نرخ برای شرکتهای اینترنتی درنظر گرفته بودیم که اجرایی شده است.
خسروی ادامه داد: حتی اگر شرکت ارتباطات زیرساخت پهنای باند اینترنت را به رایگان در اختیار شرکتهای اینترنتی قرار دهد حداکثر کاهشی که کاربران شاهد آن خواهند بود ۳۰ درصد نرخ فعلی است.
به گفته وی، شرکتهای اینترنتی باید نسبت به کاهش قیمت اینترنت به کاربران اقدام کنند و شرکت ارتباطات زیرساخت متولی قیمت اینترنت به کاربران خانگی نیست.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از آماده باش کامل شبکه ارتباطی کشور در دوره اجلاس سران عدم تعهد در تهران خبرداد و تاکید کرد: با توجه به روحیه متخاصم دشمنان، پیشبینی حملات سایبری در این ایام دور از ذهن نیست براین اساس با همکاری پلیس فتا اقدامات پیشگیرانهای برای شبکه ارتباطات کشور درنظر گرفته شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد