6 - 11 - 2024
بازار بورس در تردید
آراد پورکار، کارشناس ارشد بازار سرمایه در گفتوگو با «جهانصنعت» به تحلیل آخرین تحولات بازار بورس و بررسی عوامل تاثیرگذار بر روند معاملات و ارزش سهام در شرایط کنونی پرداخت. او به خصوص به عوامل مهمی همچون نزدیکی به انتخابات آمریکا، نرخ بهره و نرخ دلار نیمایی اشاره کرد و تاثیرات این عوامل بر بازار سرمایه را تشریح نمود.
وی در این گفتوگو با توضیحات دقیق و تحلیلی خود سعی کرد ابعاد مختلف وضعیت بازار را روشنتر کند و به سهامداران و فعالان بازار توصیههایی برای آینده ارائه دهد. پورکار گفت: «بازار بورس در تاریخ ۱۵آبان با روند مثبتی آغاز شد، اما از حدود ساعت ۱۰صبح فشار عرضه به تدریج افزایش یافت و در نتیجه شاهد خروج پول حقیقی از بازار به سمت صندوقهای درآمد ثابت بودیم.»
این کارشناس ارشد بازار سرمایه افزود: «یکی از دلایل مهم این اتفاق، نزدیک شدن به انتخابات آمریکاست که میتواند تاثیرات گستردهای بر بازار داشته باشد.»
وی ادامه داد: «حجم معاملات در صندوقهای درآمد ثابت مناسب بود، اما کاهش ارزش معاملات سهام به عنوان یک ویژگی منفی محسوب میشود. فشار فروش نیز در بازار همچنان پابرجاست و از ۶۸۰میلیارد به ۲۸۴میلیارد تومان رسیده است.»
پورکار همچنین گفت: «دو عامل اساسی در حال حاضر بر بازار تاثیرگذارند؛ انتخابات آمریکا و تنشهای موجود در منطقه. با اتمام انتخابات، یکی از این عوامل حذف خواهد شد و واکنش بازار به انتخاب هر یک از کاندیداها مهم خواهد بود.»
این کارشناس ارشد بازار سرمایه توضیح داد: «اگر ترامپ انتخاب شود، واکنش اولیه بازار منفی خواهد بود و اگر هریس انتخاب شود، واکنش اولیه مثبت خواهد بود اما واکنشهای ثانویه به سیاستها و رویکرد رییسجمهور آینده بستگی دارد که باید منتظر اقدامات و صحبتهای او باشیم.»
وی همچنین خاطرنشان کرد: «وضعیت تنشهای منطقهای و پاسخ احتمالی ایران به رژیم صهیونیستی نیز میتواند بر بازار تاثیر بگذارد. سخنرانی فدرالرزرو در آینده نزدیک به عنوان عامل تاثیرگذار دیگری مورد توجه است و برای بررسی اثرات هر یک از این سه عامل، حدودا ۱۰روز زمان نیاز داریم.»
پورکار به عوامل بلندمدت نیز اشاره کرد و گفت: «نرخ دلار نیمایی یکی از مهمترین عوامل در روند بلندمدت است. فاصله کنونی دلار نیمایی با دلار آزاد حدود ۴۰درصد است و هر یک درصد افزایش در نرخ دلار نیمایی میتواند سودآوری شرکتها را حدود 25/1درصد افزایش دهد. پیشبینی میشود نرخ دلار نیما تا پایان سال به ۵۸هزار تومان برسد.»
این کارشناس ارشد بازار سرمایه ادامه داد: «نرخ بهره نیز عامل بسیار تاثیرگذاری است و در حال حاضر در بالاترین سطح خود قرار دارد. جهتگیری نرخ بهره میتواند تاثیر مستقیمی بر بازار داشته باشد.»
پورکار در پایان خاطرنشان کرد: «ارزش دلاری بازار در کمینههای منطقی خود قرار دارد و کاهش ارزش دلاری بازار با توجه به نرخ بهره کنونی دور از انتظار نبود. ارزش دلاری بازار در حال حاضر به سطح سال ۱۳۹۴ رسیده است، در حالی که نرخ بهره در آن زمان بین ۲۴ تا ۲۵درصد بود.»
وی در پایان افزود: «نسبتهای P/E و P/S در کمینه خود قرار دارند و تغییرات در عوامل تاثیرگذار مانند نرخ بهره و دلار نیمایی میتواند واکنش اهرمی شدیدی در بازار ایجاد کند. تغییرات این عوامل و شدت آنها میتواند روند بلندمدت بازار را تحت تاثیر قرار دهد و با تحلیل این تغییرات میتوان چشمانداز دقیقتری از بازار به دست آورد.»
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد