6 - 09 - 2017
بازار خودرو کساد میشود
صدف عباسی- روزنامه دیلیتلگراف در مورد وضعیت خودرو در انگلیس مینویسد فروش خودروهای جدید به دلیل بلاتکلیفی در مورد شرایط خروج این کشور از اتحادیه اروپا، خریداران بالقوه را از خریدهای عظیم بازداشته است. آمار رسمی تعداد خودروهای ثبتشده در ماه ژوئیه در مقایسه با همان ماه در سال گذشته، نشاندهنده کاهشی ۳/۹ درصدی است. در ماه ژوئیه امسال ۱۶۱۹۹۷ خودرو ثبت شد که برای چهارمین ماه پیاپی از کاهش خرید خبر میدهد که زنگ خطری برای این صنعت به حساب میآید.
براساس ارقامی که توسط اتحادیه بازرگانان و تولیدکنندگان خودرو منتشر شده، ثبتنام خودروها که بالقوه پیشدرآمدی برای فروش خودروهای جدید تلقی میشود، در ماه ژوئن امسال ۸/۴ درصد کاهش داشته است که میزان این کاهش در ماه می ۵/۸ و در آوریل ۸/۱۹ بوده است.
جدیدترین آمار کاهش فروش، اتحادیه بازرگانان و تولیدکنندگان خودرو را واداشت تا دوباره از دولت بخواهند با شفافیت اعلام کند که جدایی از اتحادیه اروپا به چه معناست. مایک هاوز، مدیر اجرایی اتحادیه بازرگانان و تولیدکنندگان خودرو میگوید: «کاهش خریداران خودرو و همچنین اعتماد تجاری، ضربهای بر بازار جدید خودرو است و دولت باید با برنامهریزی دقیق، به سرعت به پیامدهای برگزیت واکنش نشان دهد.»
نگرانیها در مورد برگزیت و تاثیری که میتواند بر تولید خودرو در انگلیس داشته باشد، به این معناست که این صنعت باید هدف ساخت سالانه دو میلیون خودرو تا سال ۲۰۲۰ را رها کند.
از طرفی، سایت کانادایی پلنت مینویسد که شرکت خودروسازی آمریکایی فورد، ۵/۲ بیلیون دلار روی تجهیزاتی سرمایهگذاری کرده است که هر۳۰ ثانیه، ۳۱۵۰ نفر، یک موتور را سر هم میکنند. ادسل فورد، پسر هنری فورد، بنیانگذار این کارخانه شخصا برای ساخت کارخانه مرکزی در انگلیس اقدام کرد بنابراین کارخانه فورد به راحتی نمیتواند تحت تاثیر شکست انگلیس در برقراری مذاکرات تجاری مطلوب قرار نگیرد.
استیون آرمسترانگ، مدیرعامل فورد در اروپا میگوید: «این شرایط ما را مجبور میکند برای سرمایهگذاری، گزینههای بلندمدت را در نظر بگیریم. روشن بگویم از آنجا که باید در فضایی رقابتی معاملات تجاری را انجام دهیم، مایل هستیم بدانیم که از این فضا محافظت میشود.» در صنعت خودروسازی انگلیس ۸۱۴ هزار نفر مشغول کار هستند و این موضوع نشاندهنده چالشی است که این کشور در حالی که برای خروج از اتحادیه آماده میشود، با آن روبهرو است.
روشهای مدرن تولید خودرو باعث شده خودروسازان، ماشینآلات خود را در مکانهای متعدد و اغلب در کشورهای مختلفی که مختص تولید یک قطعه خاص میشوند، مستقر کنند. برای مثال کارخانه ماشینآلات دگنهام در شرق لندن، فقط به تولید قطعات موتور دیزلی میپردازد.
برای کالاهایی که بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا جابهجا میشوند، تعرفههای گمرکی لحاظ نمیشود که برهم خوردن این قانون پس از برگزیت، تهدید بزرگی برای خودروسازان انگلیسی به شمار میرود. هر بار که اجزای خودرو از مرزهای بینالمللی عبور میکنند تا بهعنوان خودرویی یکپارچه به نمایشگاههای اتومبیل برسند، باید تعرفه پرداخت کنند.
خودروسازان انگلیسی و بسیاری دیگر از صنایع از دولت این کشور تقاضا دارند پس از خروج از اتحادیه اروپا، توافق «حق تجارت آزاد با بازار اتحادیه اروپا» را حفظ کند. شکست در چنین کاری به این معناست که تعرفهها و سهمیهبندیها براساس قوانین سازمان تجارت جهانی اجرا خواهند شد که باعث میشود وسایل نقلیه گرانتر شوند و این قوانین میتواند قیمت وسایل نقلیه تمامشده را در این کشور تا ۱۰ درصد افزایش دهد.
در ۲۰۱۶ و در حالی که اتحادیه اروپا ۵۶ درصد از صادرات و ۶۹ درصد از واردات خودرو انگلیس را تامین کرده است، صنعت خودروی این کشور به بازار و لوازم اولیه اروپا متکی است. علاوه بر آن اروپا اکثریت اجزای وسایل نقلیه تولیدشده در انگلیس را تامین میکند.
نخستوزیر انگلیس مکررا بیان کرده که ماندن در بازاری واحد، یک انتخاب نیست بلکه لندن در این ماه برای به ثمر رساندن توافقی که اجازه دهد انگلیس «آزادترین و بدون ریزشترین تجارت ممکن» با اتحادیه اروپا را داشته باشد، امیدوار است.
خودروسازان در سراسر جهان تلاش میکنند خودروهایی تولید کنند که هرچه بیشتر با الکتریسیته کار کنند و این کار به سرمایهگذاری بلندمدت عمدهای احتیاج دارد. انگلیس در حال حاضر بیش از ۵/۲ میلیون موتور در سال تولید میکند در حالی که تعداد خودروهای الکتریکی این کشور سالانه به ۱۳ هزار میرسد و دولت قصد دارد تا سال ۲۰۴۰ فروش ماشینها و ونهای دیزلی را ممنوع کند. همچنین نگرانیهایی وجود دارد که همزمان با افزایش محبوبیت طرح به اشتراک گذاشتن خودرو (طرحی که در آن مالکان خودرو صندلیهای خالی خودروی خود را با سایر مسافران به اشتراک میگذارند تا از حجم آلودگی هوا، ترافیک و هزینهها کاسته شود) بازار خودرو ممکن است رشد چندانی نداشته باشد. از سوی دیگر بلومبرگ مینویسد خودروهای انگلیس با دوراهی نگرانکنندهای روبهرو هستند؛ وسایل نقلیه تولیدی این کشور ممکن است به اندازه کافی انگلیسی نباشد تا از تعرفههای گمرکی سنگین برگزیت در امان بماند.
براساس توافقات تجاری کنونی، عمدتا نیاز است صادرکنندگان ثابت کنند ۵۰ تا ۶۰ درصد از اجزای یک محصول در اصل متعلق به کشور خودشان است تا از پرداخت تعرفههای گمرکی معاف شوند در حالی که خودروهای انگلیسی به گفته شورای اتومبیل این کشور بهطور میانگین تنها ۴۴ درصد ساخت داخل هستند.
Sadaf.abbassi@yahoo.com
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد