21 - 12 - 2022
بازار را دچار التهاب نکنید
گروه صنعت- التهاب بازار خودرو سرانجام واکنش وزیر صنعت را به دنبال داشت. مهدی غضنفری با اتمام حجت به خودروسازان به آنها هشدار داد که بازار را دچار التهاب نکنند و با تولید فراوان نیاز مردم را تامین کنند.
تعرفه ۴۵ درصدی واردات خودرو
وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد اتمام حجت با مدیران عامل دو خودروسازی بزرگ کشور انجام شده و آنها موظف هستند انواع برندها و مدلهای مورد نیاز مردم را به فراوانی تولید کنند تا بازار دچار التهاب نشود.
مهدی غضنفری روز سهشنبه در حاشیه نشست ارتباط صنعت و دانشگاه با اشاره به وضعیت بازار خودرو و اقدامات نظارتی در این خصوص اظهار داشت: این اتمام حجت با مدیران عامل دو خودروسازی بزرگ کشور انجام شده که موظف هستند انواع برندها و مدلهای مورد نیاز مردم را به فراوانی تولید کنند.
وی تاکید کرد: خودروسازان از کمبود نقدینگی یا عدم دریافت تسهیلات بانکی به عنوان مشکل یاد میکنند که ما سعی کردیم تمام مصوبات لازم را برای رفع مشکلات آنها دریافت کنیم بنابراین انتظار میرود هیات مدیره و مدیران این دو شرکت مجدانه وارد شوند و اجازه ندهند با عرضه ناکافی دوباره بازار دچار التهاب شود.
غضنفری در مورد امکان کاهش تدریجی قیمت خودرو در آینده بیان کرد: اگر قیمت فروش خودرو بالاتر از قیمت محاسباتی باشد، نرخها به تدریج کاهش پیدا میکند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین پرسشی مبنی بر اینکه سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در انجام وظایف خود کوتاهی میکند، گفت: آمارهایی که این سازمان و تعزیرات حکومتی ارایه میدهند نشاندهنده افزایش تشکیل پروندههای تعزیراتی بسیار بیشتر از گذشته است.
وی همچنین در مورد تعرفه واردات خودرو بیان کرد» بعد از اینکه قرار شد در سازمان گمرک ایران محاسبه تعرفهها از طریق ارز مبادلهای صورت گیرد تمام تعرفههای کشور تقریبا به نصف کاهش پیدا کرد و در حال حاضر تعرفه واردات خودرو ۴۵ درصد است و طبق مصوبه دولت سالانه پنج درصد از این میزان کاسته میشود.
دلایل گرانیهای اخیر خودرو از زبان عضو کمیته خودرو
از سوی دیگر عضو کمیته خودرو با اشاره به دلایل گرانیهای اخیر خودرو در بازار گفت: علت این گرانیها عدم تامین قطعات و به صرفه نبودن تولید برای خودروسازان بود که هماکنون بخشی از این معضل برطرف شده است ضمن اینکه اگر دولت ورود نمیکرد باید به دنبال قیمت خودرو در بازار میدویدیم.
شهرام میرآخورلو در گفتوگو با مهر گفت: مطابق با بندی از مصوبه جدید دولت، خودروسازان مجازند که قیمتهای خود را بر مبنای قیمت ارز مبادلهای محاسبه کرده و نیز قیمت خود را به نرخ تجاری خودرو یعنی حدفاصل قیمتهای آزاد و قیمتهای محاسباتی تعیین کنند.
عضو کمیته خودرو افزود: در این میان، بازار نمیتواند با قیمت بازی کند چراکه روح این مصوبه این است که فضای دلالی را از بین ببرد ضمن اینکه اگر در عمل، خودروساز تولید خود را به میزان نیاز بازار برساند که البته این موضوع به عنوان یکی از شروط تعهداتی است که باید به سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اعلام کند چقدر افزایش تولید خواهد داشت و برنامه تولید خود را به سازمان اعلام کند، به طور قطع قیمتها کاهش خواهد یافت.
وی درخصوص دلایل گرانیهای اخیر خودرو در بازار تصریح کرد: خودروساز از زاویه اینکه روی تولیدات خود زیان میداد، عرضه را کم کرده بود که خود این عامل باعث میشد عرضه مستمر داشته باشد و قیمت نیز براساس حاشیه بازار تعیین شود ضمن اینکه عملا واسطه و دلالان تا به حال در قیمت برخی از خودروها جولان میدادند.
به گفته میرآخورلو، هماکنون قیمت رسمی خودرو وجود ندارد و قیمتها به نرخهای تجاری که خودروسازان اعلام کرده و سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان تعیین کرده است در بازار اعمال میشود.
فضای دلالی باید برداشته شود
میرآخورلو اظهار داشت: در گام اول این مصوبه، تلاش شده تا فضای دلالی ایجاد شده را از میان برداریم؛ به این معنا که اجازه ندهیم شرکت ضرر کند. در این صورت خودروساز نیز عرضه را افزایش خواهد داد؛ این در شرایطی است که فشارهای اقتصادی و تحریم سبب شده بود تا خودروسازان قطعات را به موقع تامین نکنند و از سوی دیگر، به دلیل محاسبه نرخها از سوی دولت، تولید برای خودروساز صرفه اقتصادی نداشته باشد.
میرآخورلو گفت: هماکنون که قیمتها به نرخ محاسباتی تعیین میشود، خودروسازان شیفت کاری خود را افزایش خواهند داد و دست دلالان نیز از بازار کوتاه میشود ضمن اینکه بساط حوالههای ۲۰۰ و ۵۰۰تایی خودرو و نیز رانتهای فروش حوالههای ۵۰۰ هزار تومانی نیز از میان برداشته خواهد شد.
به اعتقاد وی، اگر قرار بود که مجدد، افزایش قیمت خودرو به صورت پلکانی و با افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی باشد در بازار به واسطه عدم استمرار عرضه باید به دنبال قیمت در بازار میدویدیم به همین دلیل بود که دولت ورود یافت.
عضو کمیته خودرو در پاسخ به این سوال که چه تضمینی وجود دارد که عرضه خودروسازان در بازار به میزان کافی صورت گیرد، خاطرنشان کرد: یکی از شروط تعهدات، ارایه برنامه یکساله تولید است که در این برنامه وضعیت تولید مشخص باشد، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نیز قرار است بازار را پایش و تخلفات را شناسایی کند.
وی اظهار داشت: به طور قطع، راز موفقیت این مصوبه استمرار عرضه است به این معنا که اگر عرضه به موقع خودرو صورت نگیرد، شرایط به مراتب بدتری خواهیم داشت؛ خودروسازان تضمین دادهاند که بازار را تضمین کنند.
میرآخورلو گفت: به طور قطع اگر افرادی به عنوان سرمایهگذاری وارد بازار خرید خودرو شوند ضرر خواهند کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد