15 - 12 - 2022
بازدهی بورس تهران در جهان اول شد
بازدهی بورس ایران در چند ماه گذشته تاثیر مهمی بر جایگاه همیشگی این بورس در رتبهبندیهای جهانی داشته است. هرچند همیشه بورس تهران جزو صدرنشینهای این آمار بود اما با رشدهای اخیر این بار جایگاه این بورس مستحکمتر از همیشه شده است. در همین زمینه با استناد به آمار منتشر شده از سوی بلومبرگ، شاخص بورس اوراق بهادار تهران با کسب رشد ۴/۲ درصدی در هفته گذشته میلادی، بالاترین رشد را در میان بورسهای جهان به خود اختصاص داد. به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، شاخص بورس اوراق بهادار تهران با رشدی معادل ۱۲۴۷ واحدی در هفته گذشته به رقم ۲۹ هزار و ۵۰۲ واحد رسید تا متوسط بازدهی ۴/۲ درصدی عاید سرمایهگذاران شود. بورسهای مالزی و ابوظبی امارات به ترتیب با ۳۳ و ۲۰ درصد در رتبههای دوم و سوم قرار گرفتند این درحالی است که روند منفی بورسهای آمریکا و اروپا در هفته گذشته ادامه یافت به طوری که شاخص بورسهای داوجونز، S&P500 و نزدک به ترتیب ۱/۷۷، ۱/۴۸ و ۵۹ درصد کاهش یافتند و شاخص بورسهای فوتسی لندن ۱/۵۲ درصد، کک فرانسه ۱/۹۸ درصد و داکس آلمان ۲۰ درصد افت کردند. همچنین شاخص بورس مصر ۱۷، کویت ۲/۳۶، بحرین ۶۳، عربستان ۳۰ و اردن با ۲۱ درصد کاهش را تجربه کردند.
رشد با پشتوانه بورس
شاخص بورس با دلایل منطقی و قابل توجیه بر مدار صعودی قرار گرفته است. به گزارش سنا، نصرالله برزنی، مدیرعامل کارگزاری بانک اقتصاد نوین با اشاره به اینکه شاخص بورس با توجه به دلایل منطقی و براساس واقعیتها مثبت شده است، تصریح کرد: در اقتصاد مبتنی بر بازار، رشد بورس نشان از رشد اقتصادی بوده و این موضوع قابل تردید نیست. برزنی با اشاره به اینکه بیش از چهار قرن است که بورس به عنوان بخشی از اقتصاد کشورها وجود دارد، اظهار داشت: بر این اساس بورس در تمام اقتصادهای دنیا به عنوان نماگر اقتصادی شناخته شده و در این بازار است که قیمتها براساس عرضه و تقاضا مشخص میشود. وی با اشاره به اینکه قیمتها با افزایش تقاضا بالا میرود و این خود نشاندهنده منطق اقتصادی است، خاطرنشان کرد: این موضوع کاملا طبیعی به نظر میرسد که با افزایش تقاضا قیمت بالا برود. مدیرعامل کارگزاری اقتصاد نوین با تاکید بر اینکه بورس نماگر اقتصادی است، اظهار داشت: در اقتصاد مبتنی بر بازار این موضوع که گفته میشود بورس نماگر اقتصادی است کاملا درست است.
اجلاس سران بورس را دگرگون کرد
برزنی با اشاره به بحران مالی سال ۲۰۰۸ خاطرنشان کرد: در این سال جایی که بیشترین آسیب را دید بازار سرمایه بود چراکه شاخصها در بازار سرمایه براساس واقعیتهای اقتصادی نوسان مییابند. وی با تاکید بر اینکه بورس نشاندهنده شرایط اقتصادی کشورهاست، خاطرنشان کرد: این موضوع در تمام کشورهای دنیا یکسان است چراکه کارکرد بورس در همه دنیا یکسان است.
مدیرعامل کارگزاری اقتصاد نوین مهمترین دلایل رونق بازار سرمایه را مدنظر قرار داد و تصریح کرد: یکی از مهمترین دلایل رونق بورس برگزاری اجلاس سران غیرمتعهدها بود؛ اتفاقی که نشان از عدم انزوای سیاسی ایران در میان کشورهای دنیا داشت.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۴۰۰ شرکت در بورس تهران حضور دارند، تصریح کرد: برخی از این شرکتها موتور محرک بازار سرمایه هستند و این شرکتها اثر مستقیمی از رشد قیمت دلار میبینند. برزنی با بیان اینکه شرکتهای صادراتی با افزایش نرخ دلار به لحاظ سودآوری منتفع میشوند، خاطرنشان کرد: بر این اساس با رشد نرخ ارز این شرکتها که صادرکننده هستند سودآوری خود را بالا برده و در نهایت تاثیر مستقیمی هم بر رشد شاخص بورس بر جای میگذارند.
افزایش سود همگام با رشد قیمت ارز
برزنی با تاکید بر اینکه صادرکنندهها تا پیش از این سود خود را با دلار ۱۵۰۰ یا ۲۰۰۰ تومان به بازار اعلام میکردند، اظهار داشت: این در حالی است که سود این شرکتها در شرایط فعلی با دلار ۳۵۰۰ تومان افزایش قابل توجهی را تجربه خواهد کرد موضوعی که در تعدیلهای اعلامی از سوی پتروشیمیها و فولادیها قابل توجیه است. برزنی تصریح کرد: زمانی که سود بالا باشد، P/E پایین باشد در مجموع بازدهی شرکتها افزایش مییابد و با توجه به آیندهای که برای سهام شرکتها پیشبینی میشود تقاضا هم برای سهم خاص افزایش مییابد و این یعنی افزایش قیمت سهام. وی افزود: از سوی دیگر شرکتهای سرمایهگذاری در بورس تهران حضور دارند که سبدی از سهام متنوع را در لیست داراییهای خود دارند و در زمان رشد قیمت سهام حاضر در پرتفویشان قیمت سهام این شرکتها هم افزایش مییابد. مدیرعامل کارگزاری اقتصاد نوین خاطرنشان کرد: با این افزایش قیمت سهام رشد شاخص بورس دلایل منطقی و توجیهی پیدا میکند و دیگر نمیتوان گفت بورس نماگر اقتصاد نیست.
رشد دو برابری ارزش جایگزینی
وی با تاکید بر اینکه از دیگر دلایل رشد شاخص بورس افزایش ارزش جایگزینی شرکتهاست، اظهار داشت: با رشد قیمت ارز ارزش جایگزینی شرکتها بالغ بر دو برابر شده که این به معنی افزایش ارزش ذاتی قیمت سهام شرکتهاست. برزنی با اشاره به شرایط حاکم بر شرکتهای واردکننده از جمله خودروییها اظهار داشت: این شرکتها هم که به دلیل رشد قیمت ارز هزینههایشان بالا رفته است، اگر بتوانند محصولاتشان را مثل صادراتیها براساس قیمتهای جهانی به فروش برسانند شرکتهای سوددهی خواهند شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد