29 - 11 - 2022
بازگشت بخش خصوصی به معادن
لیلا ناطقی – موج تغییرات مدیران در بدنه وزارت صنعت، معدن و تجارت این بار به ایمیدرو رسید. امیر امینی، مدیر عامل این سازمان جای خود را به مهدی کرباسیان داد. کرباسیان که در کارنامه کاری خود عناوینی چون مدیرعاملی سازمان تامین اجتماعی در دولتهاشمیرفسنجانی، عضویت در شورای عالی تامین اجتماعی، قائممقامی وزیر اقتصاد در دولت خاتمی، رییس کل گمرک و همچنین رییس هیات مدیره صندوقهای بازنشستگی و رفاه کارکنان صنعت نفت را دارد به تعبیر وزیر صنعت خالق شستاست. نعمتزاده در مورد او میگوید: خالق شستا و متحولکننده گمرک را به ایمیدرو آوردم. سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران که اینک با توقف پروژهها و چالشهای بیشماری روبهرو است پذیرای مدیری است که تا دیروز هنوز حکمش قطعی نشده بود، چه آنکه به گفته وزیر صنعت تا دیروز و قبل از برگزاری مراسم معارفه و صدورحکم مهدی کرباسیان از وزارتخانههای کار و اقتصاد تماسهایی داشته و پیشنهادی را برای پذیرش به وی ارایه کرده بودند اما او به ایمیدرو آمد. بزرگترین سازمان دولتی معادن کشور با ورود کرباسیان در انتظار تحول و بازسازی منطبق بر سیاستهای کلان اقتصادی و صنعتی است.به گزارش ایسنا، در حالی که تاکنون اسامی مختلفی به عنوان نامزدهای کسب ریاست ایمیدرو معرفی شده بودند در نهایت مهدی کرباسیان برای این سمت انتخاب شد. مراسم تودیع و معارفه امیر امینی و مهدی کرباسیان با حضور وزیر صنعت برگزار شد.
سیدهادی رحیمی، دبیر خاکهای صنعتی خانه معدن ایران در گفتوگو با خبرنگار ما در زمینه تغییرات مدیریتی این سازمان و تحولات پیش روی آن گفت: تا آنجا که میدانیم آقای کرباسیان مدیری قوی و کارآمد است که در مجموعه کاری خود کارنامه درخشانی داشته است. وی افزود: پس از ادغام معادن با وزارت صنایع خیلیها تصور میکردند که مدیریت معدن در وزارتخانه جدید به حاشیه برود اما مدیریت ایمیدرو تا زمان آقای هراتینیک بسیار قوی بود ولی متاسفانه در زمان مدیریت دولت دهم مدیران قوی و کارکشتهای برای بخش حاکم نشدند.رحیمی ادامه داد: ایمیدرو یک شرکت توسعهای است که در زمینه کارهای اساسی معدن وظایف بزرگی دارد از جمله اکتشاف، سرمایهگذاریهای بزرگ، فرآوری و صنایع معدنی که باید به آن توجه داشت.
وی با بیان اینکه فعالیتهای معدنی در اقتصاد ایران به خصوص در زمینه فلزات و صنایع معدنی از جمله ذوب فلزات مثل صنایع فولاد، مس و سیمان رشد خوبی داشته است، افزود: حتی گفته میشود بخش معدن میتواند جایگزین نفت شود هرچند که فاصله زیادی دارد اما پتانسیل لازم را داراست.
این کارشناس حوزه معدن خاطرنشان کرد: گمان میکنم با استقرار آقای نعمتزاده در وزارت صنعت، معدن و تجارت و انتخاب مدیرانی چون کرباسیان شرایط بخش معدن هم رو به بهبود رود.
وی از عمده مشکلات بخش معدن را ممانعتها و موانعی که برخی از ارگانها از جمله منابع طبیعی و محیطزیست و اعمال سلیقهها که بر سر راه آن ایجاد میکنند، عنوان کرد.
به گفته وی، دیگر مشکل عمده این بخش تجهیز ماشینآلات معدنی است. وی گفت: معادن برای به روز شدن جهت استخراج و اکتشاف نیازمند ماشینآلات به روز و نو هستند چراکه ماشینآلات مستعمل و کهنه علاوه بر تحمیل هزینههای بیشتر راندمان کار را پایین میآورند.
به اعتقاد وی، بحث بیمه معدنی و ادغام آن با سایر بیمهها در تشکیلات وزارت صنعت نیز از دیگر معضلات این بخش به شمار میرود.
خالق «شستا» و متحول کننده «گمرک» را به ایمیدرو آوردم
اما وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم معارفه وی گفت: صبح روز معارفه یکی از وزرای دولت در تماس با بنده خواستار منقضی کردن مراسم معارفه مهدی کرباسیان برای ریاست ایمیدرو شد تا به وی بخشی از مجموعه وزارتخانه متبوع خود را بسپارد.
محمدرضا نعمتزاده با بیان این مطلب در مراسم معارفه رییس جدید هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: کرباسیان اهل فکر و کار است و بنده اوایل انقلاب با وی آشنا شدم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت که در مراسم معارفه مهدی کرباسیان سخن میگفت، اظهار داشت: همانطور که میدانید وی در کارنامه کاری خود قائممقامی وزارت امور اقتصادی و دارایی، تامین اجتماعی، رییس کل گمرک و متحول کننده آن، وزارت نفت، … و کسی که «شستا» یادگاری اوست را یدک میکشد.
وی همچنین با اشارهای کوتاه به این موضوع که شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) متاسفانه طی سالهای گذشته لطمه دیده است، ادامه داد: در حکم رییس جدید ایمیدرو آوردهام که در فعالیتها و پروژههایی که زمین گیر شده است از کمک بخشخصوصی نیز غافل نشویم چراکه در نهایت این طرحها واگذار خواهد شد و بهتر است از ابتدا از وجود بخشخصوصی در کنار خود بهرهمند باشیم.
نعمتزاده با بیان اینکه شاید گفته شود که بخشخصوصی توان حضور و همیاری در پروژههای زمین مانده ایمیدور رو نداشته باشد، یادآور شد: بنده در زمان حضور در پتروشیمی از همیاری و همکاری بخشخصوصی در پروژههای یک میلیارد دلاری پتروشیمی بهره بردم و به طور حتم حضور این بخش برای پروژههای ۲۰۰ میلیون دلاری فولاد امکانپذیر است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت دیدگاه خود در بخش معدن و صنایع معدنی را دستیابی به صادرات بالای محصولات معدنی عنوان کرد و گفت: من زمانی به همراه مهندس زنگنه وزیر وقت نفت کشور با حضور در دفتر وزیر وقت صنایع و معادن (اسحاق جهانگیری) طرحهای تولید یک میلیون تن آلومینیوم، ۵۰ میلیون تن فولاد و ۱۰۰ میلیون تن سیمان را تقدیم و پیشنهاد کردم.
وی خواستار برنامهریزی برای یک یا دو طرح توسعهای در معدن و صنایع معدنی کشور نشد و خطاب به مدیران ایمیدرو تاکید کرد باید با کمک و همیاری بخشخصوصی تا ۱۰ برابر نسبت به تعریف و اجرای پروژههای جدید در این بخش اقدام کنید.
از خام فروشی معادن جلوگیری شود
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: باید از خام فروشی معدن جلوگیری کرد و اجرای هفت طرح فولادی را در دستور کار قرار داد.
محمدرضا نعمت زاده گفت: باید در اجرای هفت طرح فولادی از توان بخشخصوصی استفاده شود؛ همان طور که نمونه چنین کاری در شرکت ملی صنایع پتروشیمی انجام شده و با موفقیت همراه بوده است.وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: سالانه شش تا هفت میلیون تن کمبود فولاد وجود دارد که از طریق واردات تامین میشود بنابراین باید راهکاری اندیشید که علاوه بر تامین، نیاز داخل جلوی خام فروشی مواد معدنی گرفته شده و صنایع پایین دستی سنگ آهن نیز توسعه یابد.
وی تصریح کرد: در سالهای گذشته به دلیل عدم اجرای اصل «۴۴» قانون اساسی مشکلاتی پیش روی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران به وجود آمده که امیدواریم بتوانیم در شرایط فعلی آن را مرتفع کنیم.
مشکل تامین مالی طرحهای فولادی
نعمتزاده در ادامه با بیان اینکه عملکرد ایمیدرو در برخی موارد نشان داده علاقهای به حضور بخشخصوصی در طرحها ندارد، گفت: باید روشی به کار گرفته شود که هم کار ایمیدرو صحیح باشد و هم بخشخصوصی علاقهمند به کار، وارد فعالیتهای معدنی شود زیرا ایمیدرو با منابع مالی محدود نمیتواند همه پروژهها را اجرایی کند.
وزیر صنعت در ادامه با تاکید بر لزوم جلوگیری از صادرات مواد معدنی خام گفت: نباید سنگ آهن به صورت کنسانتره صادر شود بلکه باید به فولاد تبدیل شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تشریح جزییات جلسه خود با وزیر اقتصاد گفت: در این جلسه مقرر شد کارگروهی برای شناسایی و رفع موانع تولید به ریاست وزارت اقتصاد تشکیل شود.
محمدرضا نعمتزاده در حاشیه مراسم تودیع و معارفه روسای سابق و جدید ایمیدرو اظهار داشت: قرار بود جلسهای را با وزیر اقتصاد داشته باشیم که به دلیل حضور مهمان خارجی برگزاری این جلسه به تعویق افتاد.
وی ادامه داد: در جلسه صبح دیروز با وزیر اقتصاد قرار شد کارگروهی به ریاست وزارت اقتصاد موضوع موانع تولید را پیگیری کند و ما نیز پیشنهادات خود را ارایه دادهایم و در این زمینه مشارکت خواهیم داشت.
وی توضیح داد: این کارگروه موانع موجود بر سر راه تولید را طی دو هفته آینده شناسایی و اعلام خواهد کرد و راهکارهای لازم برای حل این موانع را نیز تدوین خواهد شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه خودروسازان پیشنهاد جدیدی برای افزایش قیمت به این وزارتخانه ندادهاند، گفت: دوستان ما در وزارتخانه اعتقاد دارند که بازار خودرو انحصاری نیست به همین دلیل باید قیمتگذاری آن از شورای رقابت گرفته شود.
محمدرضا نعمتزاده با اشاره به اینکه این وزارتخانه در تلاش است وضعیت صنعت خودرو را به حالت طبیعی بازگرداند، گفت: اختلاف بر سر شیوه قیمت گذاری خودرو همچنان باقی است به طوری که شورای رقابت اعتقاد دارد بازار خودرو انحصاری است اما دوستان ما در وزارتخانه چنین اعتقادی ندارند.
مهدی کرباسیان، رییس جدید ایمیدرو نیز در این مراسم با اشاره به اینکه از همه نیروهای کارشناسی موجود در ایمیدرو استفاده میکنم، گفت: من مدیری نیستم که با اتوبوس افراد خود را بیاورم و هر فرد با صلاحیتی باشد از او استفاده میکنم.
امیر امینی، رییس سابق ایمیدرو نیز دراین مراسم با اشاره به اینکه با یک پوشه به ایمیدرو آمدهام وحالا دست خالی از این سازمان میروم، گفت: در دوران پنج ماه مدیریتم در این سازمان کمترین تغییرات را ایجاد کردم.
وی افزود: برخی در دولت به بهانه خصوصی سازی آرزوی حذف ایمیدرو را دارند که نباید اجازه تحقق این آرزو را داد.
وی همچنبن با اشاره به اینکه به عنوان یک غریبه وارد ایمیدرو شدم، گفت: نمودار کلی و جدید ایمیدرو نهایی شده و نمودار تفصیلی آن نیز به زودی نهایی خواهد شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد