4 - 12 - 2019
بازگشت طلای سبز به بازار
«گران است دست نزنید». این نوشته در روزهای شلوغ و کساد خرید عید در آجیلفروشیها بسیار دیده شد. گرانی آجیل و بالاخص پسته در کنار بقیه کالاهای خوراکی به گونهای بود که فروشندگان از کاهش بیش از ۴۰درصدی فروش شب عید خبر دادند. البته کمبود پسته بر اثر خشکسالی یکی از دلایل گرانی این محصول بود که با توجه به بارندگیهای سال آبی به نظر میرسد این کمبود در سالجاری وجود نداشته باشد. پسته که یکی از کالاهای صادراتی استراتژیک غیرنفتی است سالانه حدود ۲/۱ میلیارد دلار برای کشور ارزآوری داشته است. برداشت پسته در کرمان به عنوان یکی از قطبهای پسته کشور از مرداد ماه آغاز میشود. این محصول استراتژیک از هماکنون مورد تقاضای تاجران کشورهای مختلف قرار گرفته است. یکی از تولیدکنندگان پسته در کرمان افزایش «چشمگیر» تولید پسته در سالجاری را پیشبینی کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان به «مهر» گفت: سال گذشته شاهد خسارت هنگفت به صنعت پسته شهرستان رفسنجان بودیم، کاهش ۸۰ درصدی تولید پسته در این شهرستان روی داد و برخی از بازارهای جهانی را به دلیل کمبود پسته از دست دادیم.
حسین رضایی افزود: رفسنجان بیشترین میزان تولید محصول پسته را در کشور داراست و به قطب تولید طلای سبز در جهان شهرت دارد. او ادامه داد: در سال ۹۷ به دلیل عوامل جوی در فروردینماه و افزایش دما به بالای ۳۰ درجه محصول دچار افت تولید شد.
رضایی بیان کرد: بخش عمده پسته کشور در استان کرمان تولید میشود که رفسنجان در این میان نقش تعیینکننده دارد، اقتصاد شهرستان رفسنجان بر پایه اقتصاد تکمحصولی پسته است که البته این محصول در بازار جهانی ارزش قابلتوجهی دارد.
او افزود: میزان تولید محصول پسته در رفسنجان در سالجاری به سطح نرمال برگشته است.
رضایی از پیشبینی برداشت ۱۵۰ کیلوگرم پسته از هر هکتار باغ پسته طی سالجاری خبر داد.
محمد احمدپور یکی از تولیدکنندگان پسته در شهرستان رفسنجان به «مهر» گفت: خوشبختانه در سالجاری منابع آبی استان کرمان نسبت به سال قبل وضعیت بسیار بهتری دارند و از سوی دیگر سرمازدگی و گرمازدگی نیز روی نداده است و پیشبینی ما افزایش چشمگیر تولید است.
او افزود: باغهای رفسنجان، انار، زرند، سیرجان و کرمان در وضعیت مطلوب قرار دارند و افت تولید در هیچیک از این مزارع نداریم اما مشکل کشاورزان به عدم پرداخت دقیق خسارتهای افت تولید سال گذشته توسط بیمه است.
این تولیدکننده ادامه داد: ما باید در سال گذشته و ابتدای سالجاری هزینههای بالای تامین کود و سم را با دستهای خالی تامین میکردیم و در مقابل هیچ حمایتی هم از سوی دولت از کشاورزان خسارتدیده نشد.
ابوذر میرزایی یکی دیگر از تولیدکنندگان پسته است که در رفسنجان فعالیت میکند، او با انتقاد از نرخهای افسارگسیخته کود و سم در بازار استان کرمان گفت: مسوولان روند قیمتگذاری را رصد کنند و اجازه ندهند رانتهای واردات سم و کود قیمتها را افزایش دهد.
او گفت: خدا را شکر بارندگیها در کرمان ادامه دارد و وضعیت چاههای آب نسبت به سالهای گذشته بهتر شده است و میزان محصولی که هماکنون در باغها وجود دارد قابلتوجه است و به دلیل افزایش عرضهای که در مردادماه روی میدهد عملا نرخ پسته در ارقام مختلف کاهش چشمگیر خواهد یافت. با اینوجود نوسانات ارز، افزایش قیمت نهادههای تولید و افزایش عمومی قیمتها موجب میشود که نسبت به سال گذشته شاهد افزایش قیمت باشیم.
میرزایی ادامه داد: به دلیل اینکه هماکنون میزان عرضه کالا در بازار اندک است، روند کنونی قیمتها حداقل تا مردادماه ادامه خواهد یافت.
همچنین فرماندار شهرستان زرند که یکی دیگر از قطبهای تولید پسته در استان کرمان است به «مهر»گفت: میزان بارندگیها در شهرستان زرند در سالجاری افزایش قابلتوجهی دارد و باغها بهخصوص در بخش تولید پسته در شرایط بسیار مطلوبی قرار دارند.
حبیبالله خنجری افزود: در این شهرستان ۴۰ هزار هکتار باغ پسته وجود دارد که ۳۷ هزار هکتار از این باغها بارور هستند و پیشبینی ما برداشت ۲۲ تن پسته در مجموع باغهای شهرستان است.
او تصریح کرد: وضعیت باغها با نظارت جدی کارشناسان جهاد کشاورزی مطلوب است و اقتصاد شهرستان رونق گرفته است.
او با اشاره به اینکه در سال ۹۷ فقط ۲۰۰ تن محصول از باغهای شهرستان برداشت شده است، بیان کرد: علیرغم تحریمها اما روند صادرات پسته در شهرستان زرند مطلوب است و هیچ مشکلی پیش روی کشاورزان قرار ندارد.
روزهای خوب کشاورزی استان کرمان این روزها در حالی لبخند را بر لبهای مردم و کشاورزان استان نشانده است که شاهد رونق در صنایع وابسته به کشاورزی در استان هستیم و کار و تلاش برای تولید بیشتر در استان ادامه دارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد