1 - 01 - 2023
باز هم تابستان و قربانی گرفتن دریا
گروه شهر و جامعه- باز هم فصل گرما و تعطیلات از راه رسید و رسانهها مرتبا خبر از غرق شدن هموطنانی میدهند که در شرایط و مناطق نامناسب به آب میزنند. چندی پیش در حالی که هنوز از تعطیلات مدارس چند روزی نمیگذشت اعلام شد در شمال و جنوب کشور ۳۹ نفر در آبهای کشور غرق شدهاند.
فصل گرما و تعطیلات تابستانی که از راه میرسد بسیاری مایلند حتما سفری به شمال کشور داشته باشند، این سفرها اکثرا دوستانه یا خانوادگی است و افراد به محض مستقر شدن در یک شهر ساحلی به سراغ دریا میروند. از آنجا که بهویژه در سفرهای خانوادگی زن و بچه حضور دارند بسیاری از خ انوادهها ترجیح میدهند قسمتی از ساحل دریا را برگزینند که به دور از چشم سایرین خلوت باشد تا بتوانند خانوادگی به آب بزنند برخی دیگر از خانوادهها هم که پس از کلی برنامهریزی وقتی به کنار دریا میرسند- بهویژه در شمال کشور- با هوای بارانی و پرچم سیاه که نشانه ممنوعیت شناست مواجه میشوند، ترجیح میدهند در همان شرایط بالاخره تنی به آب بزنند و در این هنگام است که مشکلات عدیدهای به وجود میآید.
علی کریمی، یکی از مسوولان امنیت ساحلی دریای خزر در اینباره به خبرنگار ما گفت: ساحلها در اوایل بهار و تابستان پاکسازی و حتی ایمنسازی و نجاتغریقهایی در ساحل مستقر میشوند تا در صورت بروز حادثه جان شناگران را نجات دهند.
به گفته وی، اما ساحلهایی که خلوت هستند مثلا بین شهرهای استانها هیچ امنیتی ندارند و ممکن است دارای سنگهای بزرگ یا حتی چاههای آب قدیمی باشند و برای مسافران زن و بچه دردسرساز شوند و آنها را دچار حادثه و در نهایت غرقشدگی کند.
کریمی میافزاید: حتی ممکن است به لحاظ بهداشتی آب این نقاط سالم نباشد و به واسطه ورود فاضلاب، موجب بروز بیماریهای قارچی و پوستی در فرد شود یعنی حتی اگر فرد غرق نشود دچار انواع بیماری میگردد.
وی سپس با اشاره به اینکه برخی در هوای بارانی وارد دریا میشوند، گفت: وقتی در ساحل که شهرداریها آن را مدیریت و نگهداری میکند پرچم سیاه میزنیم نشانه آن است که دریا برای شنا مناسب نیست اما متاسفانه بسیاری از مسافران که به شوق دریا آمدهاند با لباس و در بین دو محدوده مختص خواهران و برادران داخل آب میشوند.
به گفته کریمی، این مساله باعث میشود این افراد هم به خاطر وجود موجهای بلند مورد تهدید قرار گیرند و غرق شوند و هم از سوی قایقهای موتوری مخصوص گشتزنی در دریا مورد اصابت قرار گرفته و دچار سانحه شوند.
وی در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان میزان غرقشدگی را کاهش داد، گفت: ما پلیسهایی داریم که در روزهای غیرمجاز در سطح ساحل حضور مییابند و از خانوادهها میخواهند که از آب خارج شوند یا حتی به فرض وجود شرایط نامناسب باز هم غریقنجات حضور دارد اما واقعیت این است که وقتی دریا متلاطم و شرایط نامساعد است کاری از دست نجاتغریق برنمیآید و جان او هم در خطر میافتد.
به گفته کریمی، بهترین راهکار این است که مسافران با توجه به وضعیت هوا اقدام به سفر کنند و اگر شرایط دریا مناسب نبود لذت چند لحظه را به مصیبتی دایمی تبدیل نکرده و ریسک نکنند.
وی در پاسخ به اینکه شاید باید تعداد پلاژهای ساحلی ایمن شده شهرداریها در سواحل دریا افزایش یابد گفت: علت غرقشدگیها، ازدحام و شلوغی نبوده است بلکه عموما به علت بیتوجهی به پرچم سیاه و خارج از محدوده بودن اتفاق افتاده است بنابراین این مسافر و شناگر است که باید در وهله اول خود مراقب اوضاع باشد.
با این همه نمیتوان انکار کرد که در روزهای تعطیلات مکانهای تعیین شده شهرداریها شلوغ نیستند. اکثر آنها فاقد امکانات مناسب و بهداشتی مثل جا برای دوش گرفتن و تعویض لباس هستند.
از سوی دیگر افزایش تعداد ساحلهای ایمن شده و افزایش تعداد افراد غریقنجات و حتی استقرار اورژانس در سواحل یقینا خواهد توانست جلوی غرق شدن هموطنان را تا حد قابلتوجهی بگیرد.
همچنین گفتی است بنابر گزارش خبرنگار ما مشاهده شده که مسوولان امنیت جانی سواحل اتفاقا در روزهایی که پرچم سیاه زده میشود اصلا حضور ندارند تا به مسافران ناوارد هشدار بدهند که واقعا ضروری است در این روزها حضور جدیتری داشته باشند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد