4 - 12 - 2022
باغداران قربانی رانتخواری
در حالی وزارت جهاد کشاورزی خواستار واردات مرکبات از لبنان به ایران شده است که نهتنها سال گذشته مرکبات داخلی روی دست تولیدکنندگان ماند و فاسد شد بلکه آفت مگس مدیترانه از مناطق مرکبخیز به مناطق سردسیری هم راه یافته و تهدیدی جدی برای باغات کشور شده است.
تولید داخل از بین رفت
اما انگار مسوولان مشکلی که سال گذشته برای مرکبات ایجاد شده را فراموش کردهاند چراکه آفت مگس مدیترانه که مختص مناطق مرکبخیز کشورمان بود به مناطق دیگر منتشر شده است.
در همین رابطه مجتبی شادلو، رییس اتحادیه باغداران درباره رایزنیهای وزارت جهاد کشاورزی برای واردات مرکبات اظهار کرد: سال گذشته بسیاری از مرکباتی که از محل تولید داخل برای تنظیم بازار ذخیرهسازی شده بودند به دلیل واردات بلامصرف ماند و فاسد شد که مسوولان آنها را به جای معدومسازی در بیابانها و مکانهایی که به ظاهر مشکل نداشت، رها کردند و در نهایت باعث ترویج بیماری مگس مدیترانه به مناطق دیگر شدند.
وی تاکید کرد: مگس مدیترانه در مناطق مرکبخیز کشور بود که در اثر دورریختن مرکبات فاسدشده این آفت به باغات سردسیری نیز رسیده است.
به گفته وی، این بیماری با آفتکشهای معمولی قابل کنترل نیست و تهدید جدی برای باغات به حساب میآید و همه علایم و نشانههای مگس مدیترانهای را دارد که بخش تحقیقات در حال بررسی و کنترل این آفت است.
شادلو یادآور شد: مرکبات تا اسفندماه در انبارهای منطقه خزر نگهداری میشوند و اسفندماه که هوا گرم میشود، محصولات به مناطق سردتر از جمله دماوند انتقال داده شده و در همانجا دور ریخته شد که باعث انتقال بیماری مگس مدیترانه به باغات این مناطق سردسیری شد.
رییس اتحادیه باغداران تصریح کرد: وزارت بازرگانی باید پاسخگو باشد که چرا محصولات ذخیرهسازی شده را نتوانسته به موقع به بازار عرضه کند و این مشکلات را به بار آورده است.
وی خاطرنشان کرد: در منطقه دماوند این آفت با استفاده از حشرهکش و سم آلمانی گرانقیمت تقریبا کنترل شد اما باید ماخذ ورود به زنجیره این بیماری را بیابیم.
واردات بیموقع
عضو مجمع خبرگان کشاورزی تصریح کرد: مگس مدیترانه تهدیدی برای مناطق مرکبخیز کشورمان بوده و هرچند که کنترل میشود، باز هم تخم این آفت در کنار محصولات جمعآوری شده میماند و در فصل بهار شیوع پیدا میکند.
وی تصریح کرد: تصمیمگیری برای واردات مرکبات فاجعه دیگری به بار میآورد و مرکبات تازه از گل بیرون آمدهاند که با شرایط فعلی نمیتوان تخمین قطعی برای میزان تولید آنها زد.
رییس اتحادیه باغداران افزود: سال گذشته مسوولان احتمال کمبود محصول را دادند و مرکبات وارد کردند که باعث شد محصول داخلی روی دست تولیدکننده بماند و فاسد شود و علاوه بر این نیز عامل انتشار بیماری مگس مدیترانه نیز در نقاط دیگر شود.
عضو هیات مدیره صندوق حمایت از سرمایهگذاری کشاورزی تصریح کرد: فصل تابستان چه ضرورتی دارد که مرکبات وارد شود در حالی که انواع محصولات تازهچین از قبیل انواع سیب گلاب و سیب دورنگ انواع هلو، انگور، آلو، شلیل، انجیر و. . . وجود دارد. شادلو با انتقاد از اینکه واردات مرکبات در فصل تابستان اصلا قابل قبول نیست، تصریح کرد: این امر حرکتی بسیار اشتباه بوده و به صلاح تولید و اقتصاد کشور نیست.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد