16 - 11 - 2023
بانک مرکزی از افزایش ۲۳ درصدی تسهیلات خبر داد
ایرنا- طبق اعلام بانک مرکزی، تسهیلات پرداختی بانکها طی هفت ماه ابتدای امسال مبلغ ۹/۲۸۴۷۸ هزار میلیارد ریال است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ ۴/۵۴۸۴ هزار میلیارد ریال (معادل ۹/۲۳ درصد) افزایش داشته است.
از کل تسهیلات پرداختی مبلغ ۱/۲۳۷۰۳ هزار میلیارد ریال معادل ۲/۸۳ درصد به صاحبان کسبوکار (حقوقی و غیرحقوقی) و ۸/۴۷۷۵ هزار میلیارد ریال معادل ۸/۱۶ درصد به مصرفکنندگان نهایی (خانوار) تعلق گرفته است.
سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخشهای اقتصادی طی هفت ماهه امسال مبلغ ۲/۱۸۲۲۴ هزار میلیارد ریال معادل ۹/۷۶ درصد کل تسهیلات پرداختی به صاحبان کسبوکار است. همچنین سهم تسهیلات پرداختی در قالب خرید کالای شخصی توسط مصرفکننده نهایی (خانوار) مبلغ ۹/۱۸۹۱ هزار میلیارد ریال معادل ۶/۳۹ درصد از کل تسهیلات پرداختی به مصرفکنندگان نهایی (خانوار) است.
سهم تسهیلات پرداختی بابت تامین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در هفت ماهه سال ۱۴۰۲ معادل ۸/۷۰۲۵ هزار میلیارد ریال بوده که حاکی از تخصیص ۶/۳۸ درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه در گردش کلیه بخشهای اقتصادی (مبلغ ۲/۱۸۲۲۴ هزار میلیارد ریال) است.
از ۲/۸۵۲۹ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن معادل ۴/۸۲ درصد آن (مبلغ ۸/۷۰۲۵ هزار میلیارد ریال) در تامین سرمایه در گردش پرداخت شده که بیانگر توجه و اولویتدهی به تامین منابع برای این بخش توسط بانکها در سال ۱۴۰۲ است.
تسهیلات خرد (کمتر از ۳۰۰۰ میلیون ریال)
از کل تسهیلات پرداختی در دوره یادشده، مبلغ ۶/۶۲۹۶ هزار میلیارد ریال معادل ۱/۲۲درصد به صورت تسهیلات خرد اعطا شده است.
همچنین مبلغ ۶/۵۴۳ هزار میلیارد ریال در قالب کارتهای اعتباری انجام شده است که با احتساب این مبلغ، کل تسهیلات پرداختی خرد (کمتر از سه میلیارد ریال) به مبلغ ۲/۶۸۴۰ هزار میلیارد ریال معادل ۶/۲۳ درصد کل تسهیلات پرداختی را شامل میشود.
با توجه به اینکه تسهیلات پرداختی در قالب کارتهای اعتباری در بخش خانوار پرداخت شده است، با این اوصاف سهم بخش خانوار از ۸/۱۶ درصد به ۳/۱۸ درصد کل تسهیلات پرداختی افزایش یافته است.
البته همچنان باید در تداوم مسیر جاری، ملاحظات مربوط به کنترل تورم را در نظر گرفت و همواره مراقب قدرت گرفتن پتانسیل تورمی ناشی از فشار تقاضای کل در اقتصاد نیز بود.
بر این اساس، ضروری است به افزایش توان مالی بانکها از طریق افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه بانکها، کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگرداندن آنها به مسیر صحیح اعتباردهی بانکها، افزایش بهرهوری بانکها در تامین سرمایه در گردش تولید، پرهیز از فشارهای مضاعف بر دارایی بانکها و ترغیب بنگاههای تولیدی به سمت بازار سرمایه به عنوان یک ابزار مهم در تامین مالی طرحهای اقتصادی (ایجادی) توجه ویژهای کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد