8 - 03 - 2018
باید خشکسالی را بپذیریم
وزیر نیرو در جلسه فراکسیون مستقلین ولایی گفت: وزارت نیرو بحران و خشکسالی را نفی نمیکند ولی عقیده دارد بایستی خشکسالی را بپذیریم و در برنامههای خود لحاظ کنیم.
به گزارش انرژی امروز، رضا اردکانیان، وزیر نیرو شب گذشته در جلسه فراکسیون مستقلین ولایی با بیان اینکه کارگروه مشترکی به نام کارگروه ملی سازگاری با کمآبی تشکیل شده که اعضای اصلی آن وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان برنامهوبودجه، وزارت صنعت معدن و تجارت و سازمان حفظ محیطزیست هستند، گفت: مسوولیت این کارگروه به عهده وزارت نیرو است و نخستین جلسه آن نیز در ۱۳ اسفندماه جاری برگزار شده است.
وی با اشاره به اینکه، یکی از وظایف این کارگروه هماهنگی بین دستگاههایی است که مرتبط با آب هستند، اظهار داشت: وزارت نیرو بحران و خشکسالی را نفی نمیکند ولی عقیده دارد بایستی خشکسالی را بپذیریم، در برنامههای خود لحاظ کنیم و برنامههای خود را سازگار با کمآبی تدوین کنیم.
اردکانیان اضافه کرد: به عنوان نمونه ممنوعیت کشت برنج به جز استانهای شمالی در سایر استانها رعایت و برای استانهای مختلف الگوی کشت تعریف شود.
نقش موثر نمایندگان در رفع مشکلات آب و برق
وزیر نیرو ضمن تشکر از قاطبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی به خاطر موضوع بودجه سال ۹۷، اظهار داشت: آنچه که از مجلس دریافت کردیم و امیدواریم با تایید شورای نگهبان نیز مواجه باشد به لحاظ رقم چیزی حدود ۲۰ درصد بیش از آن چیزی بود که به مجلس پیشنهاد شد و این در شرایط فعلی کشور پیشرفت بسیار چشمگیر و قابل تقدیری به همراه خواهد داشت. به لحاظ راهبردی و راهکاری نیز به مراتب بیش از این اعداد و ارقام است و مکانیسمهایی که شما تایید کردهاید گشایش قابل ملاحظهای خواهد داشت تا این مسیر قابل ادامه باشد.
وی ضمن تاکید بر نقش موثر نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در حل مشکلات صنعت آب و برق اظهار داشت: نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی فارغ از سلایق و گروهبندیهای سیاسی، بخش قابل توجهی از راهحلهای ما برای حل مشکلات مربوط به آب و برق کشور هستند.
وی با بیان اینکه نظام آموزش عالی کشور با مشکلات جدی مواجه است، گفت: خانوادههای ایرانی معمولا انتظار دارند فرزندانشان در رشتههای دکتری و مهندسی تحصیل کنند و کمتر به سایر رشتهها میپردازند زیرا شاخههای علوم اجتماعی ضعیف است و برخی مشکلات اقتصادی ما ریشه در همین ضعفها دارد.
رضا اردکانیان با اشاره به این مطلب که با وجود این ضعف کلی، وزارت نیرو از جمله دستگاههایی است که بیشترین بهرهمندی را از نقص فرهنگی در برخورد با آموزش عالی برده است گفت: بهترین نیروهای تخصصی کشور در این وزارتخانه و شرکتهای زیرمجموعه آن حضور دارند.
وی افزود: با توجه به اندوختهای که در این صنعت هست باید از این امتیاز استفاده کنیم تا نهتنها در جهت حل و فصل پایدار چالشهای آب و برق کشور، بلکه برای سایر سازمانهای دولتی نیز نمونه باشیم.
بحران صرفا معطوف به کم بارشی نیست
وزیر نیرو با اشاره به اینکه خشکسالی و کمآبی در کشور مشهود است ولی اینکه، شخصا از لغت بحران و شرایط بحرانی استفاده نمیکنم، بهخاطر تلقی جامعه از این موضوع است، افزود: تلقی جامعه از اینکه بگوییم شرایطمان بحرانی است صرفا معطوف به کمبارشی میشود و اینکه چون بارش کم است، شرایط بحرانی است ولی دلایل مهم دیگری وجود دارد که نشان میدهد شرایط ما قبلا نیز بحرانی بوده و الان نیز بحرانی است و به فرض افزایش بارشها، اگر تغییر رویه ندهیم این بحران ادامه خواهد یافت.
وی خاطرنشان کرد: اینکه کشاورز ما در استانهای شمالی دارای مشکل است، وجود مشکل فاضلاب در استانهای شمالی، وجود حدود ۲۵ درصد تلفات شبکه، مصرف بیش از دو میلیارد مترمکعب آب شیرین برای کشت برنج برخلاف سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی، اینکه کمآبی به ما این مجال را بدهد که به مشکلات بد مصرفی خود توجه کنیم و بپردازیم ولی در یک قرارداد نانوشته، ذهن ما و جامعه به سراغ راههای تامین آب برود ولی به این مسایل توجه جدی نکنیم همگی علامت بحران است.
اردکانیان با بیان اینکه وزارت نیرو مسوول تامین آب است و باید هم به باروری ابرها، هم به آبهای ژرف و هم به شیرین کردن آب دریا بپردازد و هرجا اقتضا کرد و ضرورت داشت به بحثهای کلان انتقال آب نیز بپردازد، گفت: با طرح این مسایل نباید ذهن ما از توجه جدی به بخش سخت مساله که بد مصرفی آب و برق است منحرف شود.
وی اضافه کرد: اگر از واژه بحران استفاده نمیکنم و اسم این کارگروه ملی را که خیلی هم جدی هست کارگروه سازگاری با کمآبی گذاشتهایم به این خاطر است که باید کار فرهنگی نیز در این زمینه انجام شود.
او تصریح کرد: در اولین گام در حال تامین ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان منابع مالی از خارج دولت هستیم و این اعتبار از محل صنایع فولاد کشور برای حل مشکل کشاورزان منطقه اصفهان و حل پایدار مساله کمآبی در شرق اصفهان با همین مکانیسم تامین میشود.
برنامههای وزارت نیرو
وزیر نیرو تاکید کرد: بیش از آنکه بگوییم چه کار میخواهیم بکنیم، به دنبال این هستیم که چکار نکنیم، یکی از کارهایی که قطعا تلاش میکنیم مرتکب نشویم اجازه ندهیم مساله واحد پیچیده آب به قصد سادهسازی تقسیم شود و هر یک از دستگاهها یک بخش را بردارند و بگویند ما مسوول این بخش مساله هستیم، به هیچ عنوان این مشکل با این شیوه حل نخواهد شد.
اردکانیان افزود: وزارت نیرو بنا دارد وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، سازمان حفاظت از محیطزیست، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت کشور به لحاظ موقعیتشان در استانها با هم کار کنیم، با هم هماهنگ باشیم و یکدیگر را تنها نگذاریم و تا لحظهای که بر این مسند هستم از این مسوولیت عدول نخواهم کرد.
اصلاح نگرش در حوزه اجتماعی
وزیر نیرو با تاکید بر برنامه وزارت نیرو مبنی بر مدیریت توامان عرضه و تقاضا گفت: وزارت نیرو هم به فکر تامین آب است، هم مطالعه آبهای ژرف را در برنامه خود دارد، هم به دنبال آب شیرینکن خواهیم بود هم مطالعه سدهایی که باید تکمیل شود انجام میدهیم و هم در بحث مدیریت تقاضا که هنوز بخشهایی از آن هنوز اجرایی نشده جبران مافات خواهد کرد.
وی تاکید کرد: برای بحث مدیریت تقاضا توجه جدی به عرصه علوم اجتماعی خواهیم داشت و به لحاظ ساختاری نیز از آن حمایت خواهیم کرد.در این نشست، نمایندگان فراکسیون مستقلین ولایی کشور موضوعاتی را در خصوص مشکلات کلان صنعت آب و برق و همچنین در حوزههای انتخابیه خود مطرح کردند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد