28 - 09 - 2024
با برگرداندن اعتماد، دولت منافع زیادی میبرد
یک فعال بازار سرمایه گفت: دولت اگر به دنبال برگرداندن اعتماد به بورس است باید این امر را در تصمیمات خود نشان دهد، به گونهای که به منافع و وضعیت اقتصادی بنگاهها اهمیت دهد و با وضع قوانین بیجا و محدودکننده و اخذ عوارض، مشکلات بنگاهها را فراهم نکند. دولت باید در مسیر حفاظت از منافع سهامداران جزء قدم بردارد که خود یک گام بسیار بزرگ برای برگرداندن اعتماد به بورس است. به گزارش صدای بورس، مصطفی امید قائمی بیان کرد: در سالهای گذشته عوارض، نرخ خوراک پتروشیمیها و وضع مالیاتها به گونهای بود که با توجه به اینکه هیچ وصولی برای دولت نداشت اما ابهامات زیادی برای شرکتهای بورسی ایجاد کرد و باعث شد قیمت سهام شرکتهای بورسی نزول پیدا کند. از طرف دیگر قانون سهم ۲۰درصد تسهیلات مسکن در بانکهاست که اگر اجرا نکنند مالیات سنگینی باید پرداخت کنند و تازه هیچ نتیجهای هم نگرفتند. اگر بانکها تسهیلات به بخش مسکن پرداخت نمیکنند ناشی از عدم استقبال بانکها نیست، مشکلات عدیده دیگر وجود دارد و با فشار آوردن به بانکها نمیتوان این مشکل را حل کرد.
او افزود: ماده ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید که مشکلات مالیاتی زیادی ایجاد کرده و سهام بانکها را با ابهام مواجه کرد، باعث شد این بنگاهها با مشکل روبهرو شوند. در حقیقت همه بانکها با یک ابهام جدی مالیاتی مواجه هستند و مجبورند ذخیرههای بسیار سنگین بگیرند. افزایش قیمت خوراک برای پالایشگاهها و پتروشیمیها هم نمونه دیگری است. همه این موارد باعث شد تا گفته شود هر صنعتی که جای رشد و بالندگی دارد دولت عوارض و مالیاتی وضع میکند تا کسری منابع خود را از طریق فشار آوردن به این بنگاهها حل کند و اینگونه کلا اعتماد از بورس خارج شد. برگرداندن اعتماد به بورس کار سادهای نیست، گرچه وزیر اقتصاد پیشانی مبارزه با بیاعتمادی در بورس است اما دست ایشان به تنهایی نیست و باید همه قوا این هم و غم را نشان دهند. باید به سهامداران نشان دهند که به دنبال حل کسری بودجه خود از فشار آوردن به بنگاهها نیستند.
این فعال بازار سرمایه اظهار کرد: بورس هنوز موضوع اصلی دولت نشده است. هر زمان بورس بتواند سهم خوبی در تامین منابع دولت ایفا کند قطعا بورس اولویت دولت خواهد بود، مثل سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۸ که ۱۰درصد بودجه دولت از بورس به سادگی تامین شد. امروز با توجه به امکانات و مخاطبان زیادی که بورس دارد اگر دولت موفق شود اعتماد را به بورس برگرداند، حتما خیلی بیشتر از سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۸ میتواند از بورس تامین بودجه کند. با توجه به بیاعتمادی به بورس، این مسیر باید با احتیاط، مدیریت و برنامهریزی طی شود. با ۵۰میلیون سهامدار بورس میتوانست مهمترین کمککننده دولت باشد، به گونهای که با سهام عدالت، دولت میتوانست قسمت زیادی از فقر را در جامعه کاهش دهد، از طرف دیگر بورس میتوانست خیلی نقش مهمی در تامین مالی طرحهای توسعهای و زیربنایی دولت داشته باشد؛ به شرط اینکه دولت هم همزمان به ایفای تعهدات خود بپردازد. دولت همه سهمهای خود را به فروش رسانده و حالا هر روز با افزایش نرخ خوراک، مالیاتها و جریمههای سنگین بنگاهها را تحت فشار قرار میدهد و این باعث میشود سهام این بنگاهها در بورس با مشکلات بسیار زیادی مواجه شود. بورسی که با این حجم از بیاعتمادی مواجه است دیگر نمیتواند نقشی در تامین بودجه دولت داشته باشد اما دولت میتواند با برگرداندن اعتماد به بورس منافع زیادی حاصل کند که به نظرم ارزش سرمایهگذاری دولت در این بازار را دارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد