1 - 01 - 2024
بحث درباره حضور گردشگر خارجی در ایران
ایسنا- نشست هماندیشی جمعی از تشکلهای صنفی و حرفهای دفاتر خدمات مسافرتی و هتلداری کشور، در حالی با حضور مدیران گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در یکی از هتلهای تهران برگزار شد که معاون گردشگری با تاخیر به این جمع پیوست و همین موضوع بهانهای شد تا محمدحسن کرمانی رییس پیشین انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران به اختلافات درون صنفی گردشگری اشاره کند. او گفت: نمیشود وزیر و معاون گردشگری و مدیران این وزارتخانه با بعضیها بنشینند و با دیگران ننشینند. این کار غلط است. نمیگوییم در کار بخش خصوصی دخالت کنید، اصلا با دخالت دولت در بخش خصوصی مخالفم، اما درخواست ما این است که در روابط، تعادل را حفظ کنید.
علیاصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی وقتی با تاخیر به این جمع پیوست، در واکنش به این گله گفت: در دو سال و دو سه ماهی که مسوولیت گرفتم، تحقیقی درباره تشکلها کردم و همواره تاکیدم این بود که دودستگی ایجاد نکنم، در حالی که اولین چالشی که با بعضی از استانها داشتم این بود که تشکلهای صنفی را به رسمیت نمیشناختند. با وجود این تلاش کردم گروهها و تشکلها به هم نزدیک شوند و موضعم این است که در ایجاد یا تلفیق، دخالتی نکنیم. او سپس درباره یکی از احکام برنامه هفتم توسعه درباره صدور مجوز تشکلهای صنفی گردشگری که اختیارات وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی را کمرنگ کرده است، سخن گفت و بیان کرد: زمانی دغدغه ما این بود که برخی از بخشهای گردشگری زیر نظر تشکل صنفی چلوکبابیها و جگرکیها بودند. این مسیر را به آسانی پشتسر نگذاشتهایم که دوباره زیرمجموعه جای دیگری باشیم.
پیش از این سخنان هم، مسلم شجاعی سرپرست دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی درباره لغو یکطرفه روادید ایران با ۳۳ کشور گفت: فهرست کشورها برای لغو روادید بلندتر از این بود، اما از فیلتر دیپلماسی گذشت. از میان این فهرست با بعضی کشورها خیلی مراودهای نداریم، ولی حدود ۱۰ تا ۱۵ کشور قوی در همین فهرست هستند، از جمله ژاپن.
او با اشاره به فرصتی که در هفدهمین نمایشگاه گردشگری تهران در اختیار دفاتر خدمات مسافرتی برای تبلیغ این اقدام ایران قرار گرفته است، اظهار کرد: این نمایشگاه از ۲۳ تا ۲۶ بهمن برگزار میشود. حدود دوهزار متر از زمین این نمایشگاه قرار است رایگان در اختیار قرار گیرد که فرصتی برای بخش خصوصی است تا برای تهاتر با کشورهای دیگر یا دریافت امتیاز از آنها برای همکاریهای گردشگری استفاده کنند. شاید مستقیم نمیتوانستیم از بخش خصوصی حمایت کنیم، اما این موقعیت فرصتی است که در اختیار بخش خصوصی گذاشته شده است.
در ادامه این سخنان، محمدحسن کرمانی رییس پیشین انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران گفت: مگر مشکل گردشگر خارجی ویزا بود؟ آیا زمانی که این طرح را پیشنهاد میکردید علت نیامدن گردشگران را بررسی نکردید؟ با چند کارشناس صحبت کردید؟ از ما که سالهاست به نمایشگاههای خارجی میرویم و با آنها در ارتباط هستیم، پرسیدید چرا گردشگران خارجی به ایران نمیآیند؟
او سپس به آمارهای گردشگری که از افزایش و رشد سفر گردشگران خارجی به ایران خبر میدهد، اشاره کرد و افزود: یاد گرفتهایم آمار ساختگی بدهیم. زمانی بود که میگفتیم آمار گردشگران ورودی به ایران ۸۰۰ هزار نفر است، اما در دورهای یکی از معاونان گردشگری میگفت سه میلیون و ۸۰۰ هزار نفر! اصلا با این آمارها کاری نداشته باشیم، فقط کافی است ظرفیت هتلها را ببینید. با مسوولان قبلی هم سر این آمارها دعوا داشتیم. کرمانی سپس از سرپرست دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی که درباره لغو یکطرفه روادید ایران به انگیزه جذب گردشگران بیشتر گزارش داد، پرسید که چقدر برای بازاریابی بودجه دارید و بازار هدف گردشگری ایران کجاست؟ در کدام کشور میخواهید بازاریابی کنید؟ و در ادامه گفت: شما در نمایشگاه گردشگری پاریس نبودید، در نمایشگاه لندن نبودید، احتمالا در نمایشگاه اسپانیا هم نخواهید بود. در هیچ نمایشگاهی از حوزه توریسم سلامت حضور نداشتید، حتی در نمایشگاههای گردشگری فرهنگی هم حضور ندارید، ولی ما به عنوان بخش خصوصی در تمام این نمایشگاههای گردشگری هستیم و با آژانسداران خارجی صحبت میکنیم، آنها میگویند تا دولتهایشان تایید نکنند به ایران نمیآیند. در حالی که ما (بخش خصوصی) نمایشگاه میرویم و تلاش میکنیم، شما (بخش دولتی) در این نمایشگاه حضور ندارید، یا بودجه ندارید یا بودجه دارید و در جای دیگر هزینه میکنید. از دهه ۷۰ مدام این حرفها را تکرار میکنیم و هنوز در کلاس اول ماندهایم.
رییس پیشین انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران با این پرسش که فرآیندی که قرار است از این ۳۳ کشور که لغو روادید شدهاند، گردشگر جذب کنیم، چیست؟ اظهار کرد: آیا قرار است از میانمار و ویتنام توریست بیاورید؟ آیا مطالعه شده که از این کشورها اصلا گردشگری به ایران میآید؟ به نظر میرسد دنبال بازاری هستید که گردشگری برای ایران ندارد.
او سپس گفت: میخواستیم از کشوری گردشگر به ایران بیاوریم، آژانسداران آنجا گفتند نمیآیند، چون نگران سفرشان به آمریکا بودند. فکر نکنید ویزای کاغذی میدهید رکورد نمیشود.
کرمانی گفت: اگر در بازاریابی خارجی با همین نگاه پیش بروید در همین وضعیت میمانید. گردشگری پول و اهتمام سیاسی میخواهد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد