8 - 04 - 2025
بحران بدهی در کمین بریتانیا
اتاق ایران آنلاین- بحران بدهی، رکود احتمالی و تورم بالا سه تهدید اصلی هستند که در پی اعمال تعرفههای جدید دونالد ترامپ، اقتصاد انگلیس را درگیر کردهاند. اگر این روند ادامه یابد، انگلیس ممکن است با بحرانی مشابه بحران بدهی یونان در دهه گذشته روبهرو شود. یکی از بزرگترین شرکتهای سرمایهگذاری جهان، کلمبیا تردنیدل (Columbia Threadneedle)، اقتصاد ضعیف انگلیس در کنار بدهی 7/2هزار میلیارد پوندی این کشور که از اندازه اقتصادش فراتر رفته، انگلیس را در برابر رکود جهانی ناشی از تعرفههای ترامپ آسیبپذیر کرده است. نیل رابسون، رییس بخش سهام جهانی در این شرکت، هشدار داد در صورت کاهش رشد اقتصادی انگلیس، احتمال ورود این کشور به یک چرخه منفی مالی مشابه بحران مالی یونان بسیار بالاست. او تاکید کرد که رشد اسمی کمتر از نرخ بهره بدهی، کشور را بهسوی بحران سوق میدهد.
این هشدار در حالی مطرح شده که تعرفههای تازه ترامپ که تحتعنوان روز رهایی اعمال شدهاند، پنجهزار میلیارد دلار از بازارهای جهانی را نابود کردهاند و پیشبینیهای رشد اقتصادی را کاهش دادهاند. ترامپ تعرفهای ۱۰درصدی برای همه کشورها اعمال کرده که در برخی موارد تا ۵۰درصد نیز افزایش مییابد. هرچند انگلیس با نرخ پایه ۱۰درصد مواجه شده اما به دلیل وابستگی شدید به اقتصاد جهانی، ممکن است بازار بدهی این کشور تحتفشار قرار گیرد.
برونو شنلر از شرکت مدیریت سرمایه ارلن هشدار داده که ترکیب رشد پایین، تورم بالا و نگرانی سرمایهگذاران میتواند هزینههای استقراض انگلیس را بهشدت افزایش دهد. او گفت که این تنها یک اثر جانبی جنگ تجاری نیست، بلکه یک شوک خارجی است که میتواند بازارهای بدهی شکننده را فروبپاشد.
درپی این بحران، بانک سرمایهگذاری جیپی مورگان احتمال رکود جهانی را از ۴۰درصد به ۶۰درصد افزایش داده است. همزمان، اداره مسوولیت بودجه انگلیس هشدار داده که در صورت ادامه جنگ تجاری، دولت این کشور ممکن است مجبور به افزایش مجدد مالیاتها در بودجه پاییز شود. در حالی که ترامپ به ادامه سیاستهای تعرفهای خود پافشاری میکند، رهبران اقتصادی جهان ازجمله رییس صندوق بینالمللی پول و رییس فدرالرزرو آمریکا نسبت به اثرات منفی این اقدامات هشدار دادهاند. در همین حال، کسبوکارهای انگلیسی نیز در تنگنا قرار گرفتهاند. نرخ بهره بالا، مالیاتهای جدید و کاهش اعتماد به اقتصاد موجب شده که نیمی از شرکتها سرمایهگذاری خود را در سال جاری کاهش دهند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد