21 - 07 - 2020
بحران جانشینی در کویت
ایسنا- با بستری شدن امیر سالخورده کویت در بیمارستان، بحث و جدل درباره آینده حکومت کویت داغ شده است. برخی منابع رسانهای میگویند با مرگ احتمالی امیر کویت ممکن است میان خاندان حاکم بر این کشور جنگ قدرت اتفاق بیفتد. برخی رسانههای فرامنطقهای به نقل از منابع کویتی اعلام کردند که حال امیر کویت وخیم نیست و بنابراین، فعلا هیج خطری متوجه جان او نیست. با این حال، امیر کویت ۹۱ سال سن دارد و طبیعی است که دیر یا زود بیماریهای او مزمن خواهند شد.
با رسانهای شدن بیماری امیر کویت، بحث جانشینی در این کشور ثروتمند مجددا در محافل رسانهای مطرح شد. معمولا در برخی کشورهای منطقهای هنگامی که حاکم فوت میکند یا به بیماری صعبالعلاج مبتلا میشود، نزاع بر سر جانشین بلافصل او شدت میگیرد. اما در کویت ماجرا کمی فرق دارد. روزنامه العرب به نقل از منابع کویتی اعلام کرد بحث جانشینی شیخ صباح قطعی شده و هیچ تردیدی وجود ندارد که برادرش- یعنی ولیعهد فعلی- شیخ نواف الاحمد جانشین او خواهد شد.
اما از آنجا که ولیعهد فعلی به یک بیماری خونی نادر مبتلا شده است، بحث جانشین او توجه ناظران را به خود جلب کرده است. چندین گروه در خاندان حاکم بر سر سمت ولیعهد آینده با هم در رقابت هستند که هر کدام سعی میکنند شخص مورد نظر خود را به جایگاه ولیعهد ارتقا دهند.
هنوز معلوم نیست که چه کسی ولیعهد آینده کویت خواهد شد. اما ظاهرا با مرگ امیر فعلی این کشور، رقابتها میان کانونهای مختلف قدرت برای تحکیم جایگاه خود شدت خواهد گرفت. رقابتی که با توجه به سه رقیب فوق، ممکن است بیطرفی نسبی کویت در منازعات منطقهای و بینالمللی را نیز تحتالشعاع قرار دهد. کویت به میانجیگری میان کشورهای عربی و خصوصا کشورهای شورای همکاری خلیجفارس معروف است. این کشور در کنار عمان، از جانبداری از طرفهای بحران کنونی شورای همکاری میان قطر از یک طرف و عربستان، مصر، امارات و بحرین از طرف دیگر خودداری کرد و در مقابل به سختی تلاش کرد دو طرف را آشتی دهد، اما موفق نشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد