23 - 12 - 2019
بحران و تحول جوامع سرمایهداری
مجتبی صدریا- در سال ۱۹۰۴ بود که فرانسه تصمیم گرفت چهره بینالمللی خود را به مثابه پایتخت مد جهانی آرایش کند و این کوشش از سال ۱۹۰۴ ادامه داشته است. در قرن بیستویکم اصل و فرع کیف دستی یکی از برندهای معروف فرانسوی، علامت شخصیت هر بانوی شیکپوش شد؛ این ماجرا حتی ابعاد فکاهی هم به خود گرفت، شعبه شانزهلیزه این برند معروف یک محل محبوب برای عکسهای سلفی شد، حتی به مراتب بیشتر از جلوی درب ورودی موزه لوور.
اگر به نظر برندهای فرانسوی گران هستند و هزینه زیاد میآفرینند، مهم است بدانیم که چهل و دو درصد البسهای که خود فرانسویها خریداری میکنند در مغازههای بزرگ حراجی مراکز تجاری شهرهاست، این نکته شاید مهمتر باشد که بدانیم سی درصد فرانسویها در همهپرسیها میگویند البسهای که برای خود خریدهاند دست دوم است.ده سال است که فروش البسه نو در فرانسه افت داشته است و پیشبینی بر این قرار است که این افت ادامه پیدا خواهد کرد. تعداد زیادی از برندهای مشهور فرانسوی یا ورشکست شدهاند یا مجبور شدهاند چشمانداز بینالمللی نوینی برای تولید و ارائه کالای خود در نظر بگیرند تا شاید بقا یابند. نمیخواهم مساله شورش و حمله جلیقهزردها را به مغازههای تجملی شهرهای فرانسه نادیده بگیرم، ولی بازرگانان فرانسوی چه خردهفروش و چه عمدهفروش سودشان را این روزها با اصطلاح گاو لاغر مقایسه میکنند و معتقد هستند که گاو سودشان به این زودی چاق نخواهد شد.
خوب است بدانیم که ارزش البسه دست دومی که در فرانسه مورد معامله قرار میگیرد بالغ بر یک میلیارد یورو است، یک بعد دیگر این ماجرا که ترکیبی از بحران اقتصادی، جریانهای اجتماعی و پیشرفت و تحول فناوری است خرید و فروش البسه توسط شهروندان در شبکههای اجتماعی اینترنتی است، به نحوی این تحول جایگاه فروشگاههای البسه را نیز مورد تهدید قرار داده است. این بحران جدیدی است در سیستم توزیع و تولید جوامع سرمایهداری در پایان دهه دوم قرن بیستویکم.
Modjtaba.sadria@yahoo.co.uk
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد