26 - 11 - 2022
برایتون هیچ پیشنهادی به مجید جلالی نداده است!
جاوید جعفریفراهانی- لندن| در روزهایی که فوتبال ایران در سراشیبی ناامیدی و بیمحصولی سیر سقوط پیش گرفته است، هیچ چیز هیجانانگیزتر از شنیدن خبر موفقیت بازیکنان یا مربیان ایرانی خارج از کشور نمیتواند باعث کاهش دلسردی از وضعیت فوتبال در ایران شود. سالهای نهچندان دور، بازیکنانی مثل علی دایی، علی کریمی، مهدی مهدویکیا، کریم باقری، وحید هاشمیان، جواد نکونام، مسعود شجاعی و خیلیهای دیگر را در سطح اول فوتبال ایران داشتیم که با درخشششان در لیگهای معتبر اروپا باعث امیدواریمان به کیفیت فوتبال ایران میشدند اما امروز دیگر شاهد حضور بازیکنان بزرگ فوتبال ایران در سطح اول یا سطوح پایینتر اروپا هم نیستیم. فوتبال ایران افت کرده است و حتی در میان مربیان ایرانی هم هرگز چهره بزرگی را نداشتهایم که در سطح اول فوتبال اروپا یا حتی آسیا و دیگر قارهها، شانس حضور در کادر فنی یک حرفهای را داشته باشد و روی نیمکت یک تیم در لیگهای کشورهای صاحب فوتبال مانند انگلیس، آلمان، اسپانیا یا ایتالیا بنشیند. چند روز پیش وقتی خبر مذاکرات بین باشگاه برایتون انگلیس و مجید جلالی در سایتهای مختلف فارسیزبان منتشر شد، تازگی این رخداد در فوتبال ایران به قدری جذاب بود که توجهها را جلب کرد. البته خود جلالی مصاحبه کرده و گفته بود پیشنهاد حضورش در برایتون، باشگاهی که در چمپیون شیپ انگلستان حضور دارد باعث افتخار مربیان ایرانی است اما یک اشکال وجود داشت، آن هم تایید شدن خبر بود که رسانههای ایرانی به دنبالش نرفته بودند. گروه ورزش روزنامه جهان صنعت اولین تیم رسانهای بود که خواستار چرایی ماجرا و سوال از باشگاه برایتون شد و همه اینها در حالی بود که نگارنده به طور جالب و همزمان هم به دنبال تایید خبر از خود باشگاه یا منابع انگلیسی خبر بود تا جزییات بیشتر و اخبار جدیدتر در مورد این خبر منتشر شود اما بجز سایتها و روزنامههای فارسیزبان ایرانی، خبر در روزنامهها، سایتها یا حتی بوردهای خبری انگلستان منتشر نشده بود و هیچ فکتی در این باره وجود نداشت تا نگارنده به نتیجهای نرسید. حضور یک مربی ایرانی در یک باشگاه بزرگ چمپیون شیپ و مدعی صعود به لیگ برتر انگلستان و سکوت خبری؟ امکان نداشت!
مجید جلالی هم پاسخ نداد
در هر حال گروه ورزش روزنامه جهان صنعت در ایمیلی از باشگاه سوال میپرسد اما پاسخی که از برایتون دریافت میکند تشکر به خاطر روحیه جستوجوگری است و باشگاه اعلام میکند که طی روزهای آینده ماجرا را پیگیری میکند. به خاطر عجله سرویس ورزش روزنامه و تماس با نگارنده به جهت حضور در لندن، کار پیگیری به نگارنده سپرده میشود. اول به وبسایت مجید جلالی ایمیلی با مضمون تبریک نوشته میشود و سپس درباره صحت خبر سوال پرسیده میشود که تا این لحظه بیپاسخ مانده است. تصمیم بعدی تماس با باشگاه برایتون است. ایمیل با این متن فرستاده میشود:
Subject: need your urgent reply regarding a claim about your Club
To: customerservices@bhafc. co. uk
,Dear Sir/ Madam
In recent days, some of Iranian websites and newspapers claimed that Brighton & Hove Albion Football Club offered a position of manager to an Iranian coach
. سwhose name is Mr. Majid Jalali
this ش would you mind confirming offer if it is true or informing me if you never had negotiation with
? him please
خلاصهاش به این شرح است: باشگاه برایتون، در روزهای گذشته در برخی روزنامهها و سایتهای ایرانی، خبر مذاکره یا توافق باشگاه برایتون با یک مربی ایرانی به نام مجید جلالی منتشر شده است، آیا میشود در ایمیلی، درستی یا نادرستی خبر را تایید کنید؟ پاسخ همانی بود که برای «جهان صنعت» آمده بود:
for your record. he will reply
.زback soon
به زودی قرار بود پاسخ بدهند اما ندادند!
وقتی همه ماجرا زیر سوال رفت
پس از اینکه شماره مسوول رسانهای باشگاه از روی سایت برداشته شد، با وی تلفنی گفتوگویی جالب انجام شد البته وی اول میخندید و از اینکه چرا در برخی رسانههای فارسیزبان رسمی چنین خبری بدون تایید باشگاه به چاپ رسیده یا منتشر شده تعجب کرد. جملات او را بخوانید: «ما در انگلیس چند هزار مربی طراز اول با مدرک معتبر از یوفا داریم آن وقت برویم از آسیا مربی وارد کنیم؟ شوخی میکنی؟» از وی خواسته شد تا به صورت رسمی و از سوی مسوولان باشگاه در اینباره موضعگیری انجام شود. شاید آنها مذاکره کرده باشند و مدیر رسانهای بیخبر است. حتی نمونههای ترجمه شده خبر یا منابع خبر از جمله بخش فارسی سایت بینالمللی گلداتکام به وی ایمیل شد. اخبار او را به شک انداخت. از نگاه ژورنالیسم ایرانی ممکن بود که مدیران نظر متفاوتی داشته باشند اما در اروپا به ندرت چنین اتفاقاتی میافتد. تقریبا یک روز بعد این ایمیل از طرف باشگاه آمد. همین ایمیلی که عکس یک گزارش شده است»:
“Hi Javid, I’ve spoken to the club secretary who has confirmed this is definitely not true at all. Whilst the investigations at the club are on-going, we would certainly not offer anyone else a position. I can’t comment any further .I’m afraid
,Kind Regards
Amro Shaker
ترجمهاش هم این است:
سلام جاوید، من با دبیرکل باشگاه صحبت کردم و او تایید کرد که این خبر به هیچ عنوان صحت ندارد. تا زمانی که داخل خود باشگاه تحقیقات در حال انجام است ما قطعا به هیچکس دیگری پیشنهادی ارایه نخواهیم کرد. من بیش از این نمیتوانم اظهارنظر کنم، متاسفم. با احترام، امرو شیکر» این ایمیل پایان تلخی بود بر رویای شیرینی که برخی همکاران رسانهای با نوشتن خبری بدون چک کردن منبع اصلی ساخته بودند.
برایتون از اتفاقاتی که افتاده ابراز تاسف کرد
ظاهرا این پیشنهاد از سوی یک فرد ایرانی به مجید جلالی داده شده و البته جلالی به تنهایی در مقابل دوربین مخفی این ایرانی از لندن آمده نایستاده است. گروه ورزش جهان صنعت از نگارنده خواست تا درباره هویت یک فرد ایرانی که اخیرا خودش را نماینده باشگاه برایتون معرفی کرده است و حتی به یکی دو مربی زحمتکش پایه فوتبال ایران، قول برگزاری مراسم تقدیر از آنها توسط باشگاه برایتون و اینکه به چند بازیکن هم وعده تست در باشگاههای انگلیسی داده است، تحقیق کند. مجددا با باشگاه تماس گرفتم و در مورد اینکه آیا در این باشگاه، فردی ایرانی کار میکند که به نمایندگی از باشگاه در ایران به دنبال استعداد باشد سوال کردم، پاسخ مجددا منفی بود، اینبار با گلایه از اینکه متاسفیم که از نام باشگاه ما برای ایجاد اعتبار دروغین برای خود استفاده میکنند!» طرف طوری صحبت کرد که آبرویمان از دست رفت!
به یاد قلعهنویی و پیروانی
خبر دروغ بود، به همین سادگی شایعهای در شهر میپیچد و کسی هم از خود سوال نمیکند اروپا که هیچ، کجای فوتبال ما در سطح همان فوتبال آسیا است که بتوانیم مربی به خارج از کشور صادر کنیم؟ به یاد داستان دروغین پیشنهاد میلیون دلاری ازبکها به امیر قلعهنویی نیفتادید که وقتی پیگیری شد نتیجهای مشابه آنچه برای باشگاه برایتون و مجید جلالی اتفاق افتاد به دست آمد؟ دروغی که با استهزای ازبکها مواجه شد! یا به یاد داستان گرفتن دکترای مدیریت افشین پیروانی از امریکا نیفتادید که ادعا کرده بود: «من دانشجوی دوره دکترای دانشگاه فینکس آمریکا در رشته تربیت بدنی هستم. خوشبختانه امتحانات سال دوم دانشگاهم در این مقطع را هم به تازگی تمام کردم و به ایران برگشتم و چیزی نمانده که اگر بخواهد مدرک دکترای تربیت بدنی خود را از این دانشگاه بگیرم. من در این دانشگاه که در نزدیکی شهر واشنگتن است، به صورت مکاتبهای درس میخوانم و در کلاسها شرکت نمیکنم اما حتما باید برای امتحاناتم حاضر باشم. اگر چه به کلاسها نمیروم اما در امتحانات شرکت میکنم. رشتهای که میخوانم گرایش مدیریت ورزشی است.» ماجرا پیگیری شد و مشخص شد دانشگاه فینکس اصلا نزدیک واشنگتن نیست و رشته مدیریت ورزش هم ندارد و دوره دکترا هم در آمریکا بیش از چهار سال طول میکشد! او این ادعا را در تاریخ ۹ بهمن ۱۳۸۹ کرده بود، خرداد ۱۳۹۲ هم گذشت و کسی به خاطر نیاورد که دکترای مدیریت ورزش افشین پیروانی از آمریکا به کجا رسید. راستی چرا اهالی فوتبال اینقدر ساده دروغ میگویند؟ چرا همین اهالی فوتبال به باور کردن دروغها عادت کردهاند و ما را عادت دادهاند؟ چرا مجید جلالی در دنیای اینترنت و پیگیریهای آنلاین به سراغ ساختن داستان پیشنهاد خیالی باشگاه برایتون برود؟ نکند او هم از این پشنهاد خیالی لذت برده و واقعا باورش شده که برایتون به وی پیشنهاد مربیگری و سرمربیگری داده است؟ به قول فردوسیپور، آدم میخواهد از دست دوستان کلهاش را به میز و در و دیوار بکوبد!
توضیح: در عکس ایمیل گزارش، به تقاضای باشگاه برایتون برخی از اطلاعات و محتویات ایمیل ارسالی (شماره تلفن و آدرس شخص پاسخگو) این باشگاه نشان داده نشده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد