9 - 02 - 2025
برای تامین امنیتمان نه نگرانیم، نه وابسته
«جهانصنعت»- فشار سیاسی-رسانهای شدیدی علیه که طی روزهای گذشته و مشخصا پس از سفر سه روزه محمدجواد ظریف به داووس سوئیس شکل گرفته، کماکان ادامه دارد. فشار و هجمههایی که بهویژه پس از آن آغاز شد که ظریف در بخشی از آن سفر پرحاشیه در یک پنل گفتوگوی تخصصی شرکت کرد و به پرسشهای فرید زکریا، روزنامهنگار و تحلیلگر سیاسی برجسته پاسخ گفت. بهرغم آنکه این فشار سیاسی-رسانهای هنوز فروکش نکرده اما روز گذشته چند مصاحبه از ظریف روی خروجی خبرگزاریهای گوناگون رفت و نشان داد که حتی خبرگزاریهای اصولگرایی همچون تسنیم نیز کماکان تمایل دارند که حتی اگر شده تنها چند ثانیه با ظریف گفتوگو کنند و از او بخواهند تا از اهمیت معاعهده 20 ساله ایران و روسیه سخن بگوید.
این در حالی بود که ظریف در پاسخ به این پرسش تسنیم درخصوص معاهدهی اخیر ایران و روسیه که چشمانداز روابط ۲۰ سالهی دو کشور را ترسیم میکند، گفته «پیشنهاد این سند در دوران وزارت بنده بود و در مذاکره با آقای پوتین آن را طرح کردیم؛ این سند در ادامه سند قبلی است. یقین دارم دوستان ما در وزارت امور خارجه درخصوص این سند، حداکثر تلاش خود را کردهاند.» معاون راهبردی رییسجمهور همچنین گفته «البته این سند در دولت سیزدهم نهایی شد و حداکثر تلاش صورت گرفته تا سندی متوازن تهیه شود و در جهت منافع کشور باشد. در مراحل بعدی و تصویب نیز رعایت نکات لازم اعمال خواهد شد تا هیچ مشکلی که بعضا در سخنرانیها و صحبتها به آن اشاره شده، پیش نیاید.» او در عین حال خاطرنشان کرد: «بخش حقوقی وزارت خارجه و شخص وزیر خارجه کاملا متوجه نکات حقوقی این سند هستند و با توجه به این موارد، سند برای تصویب به مجلس ارائه خواهد شد.» ظریف همچنین به پرسشی درباره نگاه دولت به تقویت روابط با همسایگان و کشورهای منطقه پاسخ داد و گفت: «روابط با منطقه مهمترین اولویت هر دولتی است و دولت چهاردهم نیز این مساله را دنبال خواهد کرد. ما هم در معاونت راهبردی تا حد توان به این حوزه کمک خواهیم کرد.»
ظریف اما علاوهبر تسنیم با ایلنا نیز گفتوگو کرده؛ گفتوگویی که با تمرکز «سیاستنامه وفاق» که اخیرا به همت معاون راهبردی ریاستجمهوری ارائه شد و البته انتقادهایی را نیز درپی داشت. انتقادهایی ازجمله اینکه در این سیاستنامه عمدتا بر مسائل خارجی تمرکز شده و بسیاری از دیگر موضوعات از قلم افتاده است. ظریف اما در پاسخ گفت: «اتفاقا اگر همان متن سیاستنامه ما را از سایت ما بردارید، قسمت آخر آن تماما به سیاست داخلی مربوط میشود و اینکه در داخل باید چه کارهایی انجام دهیم.» معاون راهبردی رییسجمهور همچنین گفت: «بحث ما یک نگاه راهبردی است که الان ماشالله با این امکانات، کشور ما توان تامین امنیت خود را بهدست آورده و دیگر برای تامین امنیتمان، نه نگران هستیم و نه وابسته به خارج.» ظریف در عین حال تصریح کرد: «الان نیاز داریم که یک گام به جلو برداریم و بتوانیم برای تقویت بنیه اقتصادی و توان تکنولوژیکیمان تلاش کنیم و کار را به پیش ببریم.»
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد