11 - 01 - 2023
برای مبارزه با بحران یکپارچه عمل کنید
مونا مشهدی رجبی- در روز بیستویکم ماه سپتامبر سال ۲۰۱۱ میلادی روسای صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی به همراه وزرای اقتصادی کشورهای عضو این دو نهاد گردهم آمدند تا در مورد مشکلات اروپا و راههای برطرف کردن آن به بحث و بررسی بنشینند. تداوم بحران در قاره اروپا سبب شد تا صندوق بینالمللی پول خبر از ارایه کمک مالی تازه به یونان بدهد تا مانع از تشدید بحران اقتصادی در این قاره شود.
کریستین لاگارد، رییس صندوق بینالمللی پول در مورد دلیل ارایه این کمک مالی گفت: اقتصاد دنیا همچون بخشهای مختلف یک کشتی است و اگر اقتصاد یک کشور آسیب جدی ببیند، یک بخش از کشتی از کار میافتد و به تدریج زمینه را برای غرق شدن کل کشتی فراهم میکند.
وی در شرایطی این سخنرانی را ایراد کرد که وزرای اقتصادی دنیا در جلسه آخر هفته گذشته در مورد ارایه کمک مالی به یونان به نتیجه مثبتی نرسیدند و اظهار داشتند باید تا زمانی که نشانههای بازسازی اقتصادی در یونان مشاهده شود یا به تعبیر بهتر نتیجه مثبت ناشی از کمکهای قبلی جامعه جهانی به یونان عیان شود، صبر کرد.
رییس صندوق بینالمللی پول با اشاره به پیشبینیهای اخیر این مرکز مبنی بر کاهش نرخ رشد اقتصادی دنیا در سال ۲۰۱۲ میلادی نسبت به برآوردهای اخیر گفت: شرایط اقتصادی دنیا بسیار بیثبات است و اروپا و آمریکا به دلیل رکود اقتصادی قبلی و بحرانی که به دلیل رشد بدهیهای دولتی در اروپا ایجاد شده است یک دهه اقتصادی را از دست خواهند داد. کاهش نرخ رشد اقتصادی و رشد بیکاری در تمامی کشورهای صنعتی این پیام را مخابره میکند که نمیتوان بیتفاوت بود و حل کردن مشکلات را به آینده موکول کرد. دولتها باید از همین امروز برای حمایت مالی از بنگاههای اقتصادی و بازارهای مالی وارد عمل شوند. کمک به کشورهای بحرانزده اروپایی نیز بخشی از برنامه سازمانهای جهانی در حمایت از اقتصاد است.
رییس صندوق بینالمللی پول از وزرای اقتصاد کشورهای اروپایی خواست تا همراه با هم وارد عمل شوند زیرا بحران کنونی روی تمامی بازارها اثر منفی برجا گذاشته است و بدون یکپارچگی نمیتوان به نتیجه مطلوب دست یافت. همچنین وی از تمامی سیاستگذاران خواست تا برای مبارزه با بحران بانکی اقدام به تزریق سرمایههای تازه به نظام بانکی کنند و تمام ضعفهای موجود در نظام بانکی را برطرف سازند. همچنین تعطیل کردن بانکهایی که قدرت رقابت در بازار را ندارند و باقی ماندن تعداد معدودی بانک که قدرت کافی برای حضور در بازار را دارند از مسایلی است که توسط رییس صندوق مطرح شد.
به هر حال بحران اقتصادی اروپا به اندازهای بزرگ و مخرب است که موضوع اصلی جلسات سازمانهای جهانی در دو سال اخیر بوده است و با توجه به ابعاد گسترده این بحران پیشبینی میشود که تا انتهای سال آینده هم ادامه داشته باشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد