19 - 01 - 2017
برجام از نظر سیاسی موفق شد
رییسجمهور در نشست خبری خود با
رسانه های داخلی و خارجی که به مناسبت سالگرد اجرای برجام برگزار شد،گفت: ما رشد ۴/۷ درصدی داشتهایم، و ما در منطقه چنین رشدی را ندیده ایم و در حال حاضر در سطح جهان هم با توجه به شرایط رکود اقتصادی نمونههای خیلی زیادی از این رشد وجود ندارد. البته باید از مردم و کارآفرینان تشکر کنیم که توانستیم در اشتغال قدم بزرگی برداریم گرچه تا مقصد نهایی و مطلوب فاصله داریم.
روحانی اضافه کرد: اینکه طی یک سال بیش از ۷۰۰ هزار شغل خالص درکشور ایجاد شده نظایر زیادی ندارد و تنها شش کشور هستند که در این سالها بالای ۶۰۰ هزار شغل به طور متوسط ایجاد کردهاند. البته برای کشور ما به خاطر انباشت مسایل گذشته نیاز به اشتغال بیشتر است.
وی به مذاکرات هستهای و برجام اشاره کرد و یادآور شد: موفقیت ما در برجام متعلق به دولت یازدهم یا شخص خاصی نیست، بلکه ازآن ملت بزرگ ایران، رهبری مقتدر کشور، شهیدان و شهدای هستهای و دیگر فداکاران است و تعلق به استقامت یک ملت دارد و یک دستاورد بزرگ ملی است. روحانی همچنین تصریح کرد: کسی فکر نکند به خاطر انتخابات سال آینده باید نسبت به برجام بیش از حد سخن بگوید یا کمتر از حد لازم حرفی بزند. برای ما از برجام مهمتر حق و موفقیت یک ملت است چراکه در پیشگاه خدا باید نسبت به موفقیتمان شاکر باشیم. البته هیچ کس مدعی موفقیت ۱۰۰ درصد در هیچ کاری نیست و باید برآیند کار را در نظر گرفت که جمع این کار موفقیت بزرگ برای ملت عزیز و بزرگ ما بود.
وی اضافه کرد: ما در برجام در اخلاق پیروز شدیم. ما به دنیا گفته بودیم که به دنبال سلاح هستهای و کشتار جمعی نیستیم و آنچه نسبت به دولت و حکومت ایران درباره سلاح کشتار جمعی گفته میشود دروغ است. ما در برجام به اثبات رساندیم که نظام ایران راستگو است و آنها که علیه نظام ما به ناروا سخن گفتند در تاریخ جهان و پیشگاه اخلاق باید سرافکنده باشند.
رییس دولت یازدهم در ادامه یادآور شد: کمتر تحلیلگری فکر میکرد مسأله PMD حل شود و آژانس رسما اعلام کند مسایل هستهای گذشته ایران پایان یافته و نسبت به آینده کار را ادامه میدهیم. پایان این پرونده به معنی موفقیت اخلاق ملت ایران بود. ما در برجام از نظر سیاسی موفق شدیم چون به دنیا گفتیم ایران نظامی نیست که بتوان با آن رفتار امنیتی کرد و کشوری است که میتواند به عنوان بازیگر فعال در صحنه باشد و غیبت ایران در صحنههای جهان یک خسارت برای همه جهانیان بود.
وی اضافه کرد: ما خواستیم به دنیا بگوییم ایران هراسی نادرست است و از ایران نترسید. ایران به دنبال صلح و امنیت در جهان است و استحقاق آن را ندارد که تحت فصل هفت سازمان ملل به عنوان کشوری که صلح و امنیت جهان را به خطر انداخته، قرار گیرد. ما از نظر سیاسی پیروز شدیم و قطعنامههای ظالمانه را به دست همانها که آن را وضع کرده بودند، لغو کردیم.
روحانی با بیان اینکه ما در برجام برای احقاق حقوق ملی موفق شدیم، اظهار کرد: ما غنیسازی را حق ملت ایران میدانستیم و میگفتیم مثل هر کشور دیگری حق تلاش در زمینه صلح آمیز هستهای را داریم. این موفقیت حقوقی ما بود که آژانس فعالیت ما را به رسمیت شناخت.
وی با اشاره به موفقیت برجام در زمینه اقتصادی، بیان کرد: ما به مردم گفتیم که زمانی توافق را میپذیریم که همه تحریمهای هستهای را دولتهای مذاکره کنند بالمره کنار بگذارند و آماده نیستیم که تحریمها را قدم به قدم کنار بگذارند. یعنی یک روز پتروشیمی، یک روز نفت، یک روز فلزات گرانبها، یک روز حمل و نقل، یک روز بیمه و یک روز روابط بانکی را آزاد کنند، بلکه گفته بودیم تحریمها باید بالمره برداشته شود.
روحانی همچنین تاکید کرد: به ملت بزرگ ایران میگویم همه تحریمهای هستهای بعد از اجرا شدن برجام ۲۷ دی سال گذشته برداشته شد. امروز در نفت، گاز، حمل و نقل و بیمه تحریمی نداریم و مسایل بانکی ما با دولتها و بانکهای بزرگ دنیا به صورت عالی است. البته بانکهایی که دارای سهام خصوصیاند گاهی احتیاطهای بیش از حدی انجام میدهند و برخی کشورهای بزرگ به ویژه آمریکا در اجرای برجام سنگاندازی میکنند، توقع ما هم اینچنین بود چون وقتی یک دولت خصم است طبیعی است که از همه توان خود استفاده نکند.
اگر برجام نبود، حقوق اقشار مختلف جامعه را از کجا باید تامین میکردیم
رییسجمهور افزود: اگر برجام ۲۷ دیماه سال گذشته اجرا نمیشد و تحریمها نیز به حالت قبلی باقی میماند و تصاعدی پیشرفت نمیکرد درآمد نفتی امسال ما به حدود ۳۳ هزار میلیارد تومان میرسید اما با اجرای برجام تا پایان این سال درآمد نفتی ما حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود و اگر این پول را نداشتیم حقوق اقشار مختلف جامعه را از کجا باید تامین میکردیم؟
وی با بیان اینکه آنهایی که نقد میکنند، لوکس نقد میکنند و نقد لوکس خیلی جایگاه ندارد، خاطر نشان کرد: کسانی که نقد میکنند باید به مردم بگویند اگر برجام نبود چه میشد؟
روحانی تصریح کرد: در زمستان سرد امسال که البته برخی موارد به خاطر مسایل شرکتی گاز قطع شد، بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب در روز گاز مصرف کردیم که اگر نتوانیم سرمایهگذاری کنیم چطور میتوانیم زندگی مردم را
تامین کنیم.
وی به دستاوردهای برجام برای حاشیهنشینان اشاره کرد و گفت: حاشیهنشینان را بیمه کردیم و ۱۱ میلیون حاشیهنشین که بسیاری از آنها بیمه نداشتند امروز تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و بهداشت و درمان به آنها خدمات میدهد پس برجام و آثار آن متعلق به همه مردم است و برجام موضوعی ملی است.
رییس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه اگر گوشههایی از اجرای برجام مورد نقد قرار گیرد طبیعی است و اشکالی ندارد، اظهار کرد: برجام تنها موضوع مربوط به دولت نیست که کسی فکر کند اگر میخواهد با دولت مقابله کند باید با برجام مقابله کند چون راههای دیگری نیز برای نقدهای تند نسبت به دولت وجود دارد.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه برجام موضوعی ملی است اظهار کرد: اگر کسی بخواهد آثار برجام را کوچک نشان دهد یعنی کار ملت را کوچک نشان داده و معنای آن واضح است. روحانی با تاکید بر اینکه یکی از اهداف بزرگ ما در موضوع برجام ایجاد اشتغال برای جوانان بود، اظهار کرد: کوشیدهایم بخشهای مختلف اقتصادی را فعال کنیم و از هفت، هشت ماه گذشته تاکنون بخش کشاورزی و صنعت رشد خوبی داشته است به شکلی که وقتی سال گذشته و در همین روزها مصاحبهای کردم تا تلاش کنیم جنسهای مانده در انبار را به فروش برسانیم امروز انبارهایمان تقریبا از جنسهای باقیمانده خالی شده است. روحانی ادامه داد: به آنهایی که میگویند در کشور رکود وجود دارد و ما چیزی در راستای رونق اقتصادی نمیبینیم، میگویم که عینکی برای خود تهیه یا خود را درمان کنید. حداقل بروید، وضعیت صنعت را در سال گذشته از جمله در ذوبآهن ببینید و با امروز مقایسه کنید. البته نمیگویم در همه جا توفیق حاصل شده است چرا که هنوز بخشهای غیرفعال در اقتصاد ما بسیار است و ما نیز نمیتوانیم تسهیلات را به طور کامل در اختیار همه بخشها قرار دهیم. روحانی در پاسخ به بخش دیگری از سوال ایلنا مبنی بر وجود زمزمههایی برای ردصلاحیت رییسجمهور در انتخابات ۹۶، اظهار کرد: ما را با شورای نگهبان نیندازید. روابط ما با شورای نگهبان خوب بوده و خوب هست. اینها شایعات است و انتخابات فرآیندی دارد که تا رسیدن به آن نیز فرصت فراوانی باقی است. امروز باید برای خدمت به نظام و جامعه کمربندهایمان را محکم کنیم. وی همچنین در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر برنامههای دولت برای ایجاد اشتغال برای فارغالتحصیلان دانشگاهها، اظهار کرد: متاسفانه از نیمه دوم دهه ۸۰ روند اشتغالزایی متوقف شد و اشتغال خالص از سالهای ۸۴ به بعد چیزی نیست و حدود صفر به شمار میآید. میزان اشتغال در آن دوره ۱۴ هزار شغل در سال بوده است این در حالی است که در آن سالها وضع فروش نفت ما بسیار خوب بود اما به جای ایجاد اشتغال، واردات افزایش پیدا کرد که آثارش نیز همچنان وجود دارد. روحانی با بیان اینکه باید آثار رویه قبلی را در اداره جامعه جبران کنیم، اظهار کرد: از طرفی فضای دانشگاهی در سالهای اخیر با رونق گرفتن و ایجاد دانشگاههایی چون پیام نور، علمی کاربردی و. . . افزایش و توسعه یافت و این دانشگاهها جوانان را جذب کردند تا حدی که امروز جمعیت دانشگاهیان ما به حدود ۵ میلیون نفر رسیده است و این دانشجویان به ترتیب فارغالتحصیل میشوند به شکلی که سالانه تقریبا ۸۰۰ هزار فارغالتحصیل از دانشگاهها خارج میشوند و از تابستان پارسال تا تابستان امسال بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر فارغالتحصیل شدهاند که این آمار، آمار کمسابقهای است. رییسجمهور در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار صدا و سیما در مورد اقدامات ویژه و جهشی دولت در سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل، در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی توضیح داد: اقتصاد مقاومتی برای همه کشور حائز اهمیت است و در تلاش برای تحقق همه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی هستیم.
رییسجمهور با بیان اینکه مساله برجام فضای فعالیت را برای اقتصاد مقاومتی آسانتر کرده است، تصریح کرد: برجام یک سرمایهگذار یا تولیدگر نیست بلکه برجام فضا راآماده میکند و موانع را برمیدارد و همه باید در چنین فضایی دست به دست هم دهیم و تلاش کنیم. او با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل خاطرنشان کرد: موضوع نفت و گاز امسال بسیار مورد توجه قرار گرفت و در شرایط برجام توانستیم تولید نفت را از دو میلیون به سه میلیون بشکه برسانیم. همچنین صادرات نفت از یک میلیون و ۱۰۰ هزار به بالای دو میلیون بشکه رسید که کار آسانی نبود و صنعت نفت در این زمینه اقدامات بزرگی انجام داد. روحانی همچنین به جهشهای انجام شده در حوزه پتروشیمی و افتتاح پروژههای پتروشیمی اشاره کرد و گفت: اقتصاد مقاومتی به معنی بالای رفتن تولید، صادرات و اشتغال است و در این راستا در حوزه کشاورزی تحولات بسیار خوبی داشتیم و به خودکفایی در تولید گندم رسیم.
رییسجمهور با اشاره به اینکه تولیدات کشاورزی از ۹۵ میلیون به ۱۱۷میلیون تن رسیده است که جهش بزرگی به حساب میآید افزود: در صنعت ماشینسازی و تولید خودرو جهشهایی در ماههای اخیر داشتیم و خودروهایی با مشارکت شرکتهای داخلی و خارجی تا پایان اسفند به تولید خواهد رسید که ۳۰ درصد آن صادر خواهد شد. روحانی با اشاره به اقدامات خوب انجام شده در حوزه گردشگری اظهار کرد: خرید هواپیما در حوزه گردشگری بسیار تاثیرگذار خواهد بود و برای همه مردم از جمله رانندگان تاکسی، هتلداران، مغازهدارها و همه کسانی که به نحوی با حوزه گردشگری ارتباط دارند نتیجهبخش خواهد بود. وی با تاکید بر اینکه صنعت هوایی از پایههای گردشگری است، گفت: در سال بالای چهار میلیارد دلار به شرکتهای هواپیمایی کشورهای همسایه میدهیم و چه اشکال دارد این پول را شرکتهای داخلی به دست آورند. رییسجمهور در ادامه نشست خبریاش در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه بلومبرگ که پرسید آمدن ترامپ چه تاثیری بر انتخابات ایران میگذارد و آیا تایید میکنید که برای انتخابات آینده حضور مییابید یا نه، اظهار کرد: راجع به قسمت آخر سوال، جواب دادن سخت است. وی ادامه داد: وجود رییسجمهور جدید در کاخ سفید تاثیر خاصی در انتخابات آینده ایران نخواهد داشت و ایران روند خودش را دارد. مردم تلاش خودشان را میکنند و آنچه خواست مردم ایران باشد در انتخابات انجام میشود. روحانی در پاسخ به این سوال که اگر ترامپ تصمیم بگیرد درباره برجام مجدد مذاکره کند واکنش شما چیست، تاکید کرد: آقای ترامپ به عنوان رییسجمهور منتخب آمریکا تا به حال اظهاراتی درباره برجام کرده که خوشحال نیست یا این توافق خوبی نیست و. . . . اینها بیشتر شعار است و بعید میدانم در مقام عمل وقتی وارد کاخ سفید شود، اتفاقی بیفتد چون این توافق دو جانبه نیست. وی در ادامه تصریح کرد: مذاکره مجدد که اصلا معنا ندارد. مذاکرات مقدمهای برای توافقی بوده و سالها طول کشیده، از سال ۸۲ شروع شده و مذاکرات مختلف در این دولت هم حدود دو و نیم سال به طول انجامیده که بر سر بند بند و کلمه کلمه توافق بحث شده است، مثل اینکه کسی بگوید پیراهنی که داریم میخواهیم تبدیل به پنبه کنیم و دوباره ریسندگی شود و از ابتدا خیاط بدوزد.
ایران قصد دخالت در مسایل داخلی عربستان را ندارد
رییسجمهور تصریح کرد: ایران قصد دخالت در مسایل داخلی عربستان را ندارد و نمیخواهد این کشور در منطقه حذف شود. حسن روحانی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به پرسش خبرنگار شبکه الجزیره در خصوص خروج از بحران سوریه و برگزاری اجلاس آستانه گفت: مساله منطقه ما و به ویژه سوریه مساله بسیار مهمی است که درگیریهای پنج ساله در آن کشتار زیادی داده است و اکنون خوشحال هستیم که بین دولت و برخی گروههای مسلح غیر از داعش و جبهه النصره آتشبس صورت گرفته است.
وی با تاکید بر حفظ این آتشبس افزود: پیش از این مذاکرات برای حل بحران سوریه این بود که عدهای خارج نشین مینشستند و صحبت میکردند اما امروز مذاکره میان دولت سوریه و گروههای مسلح در صحنه است که میتواند مذاکرهای واقعی و جدی باشد.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: سه کشور ایران، روسیه و ترکیه نیز در اجلاس آستانه تلاش میکنند اساس مذاکرات سوری- سوری باشد. همه تلاش ما این است که قدم اول در آستانه، قدم پایانی نبوده بلکه آغازی برای پایان یافتن مسایل سوریه باشد. روحانی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار روسیه الیوم در خصوص رابطه ایران و عربستان سعودی و بحثهای مربوط به میانجیگری کویت و عراق برای حل این مساله، گفت: اساس سیاست جمهوری اسلامی ایران و به خصوص دولت یازدهم برقراری رابطه نزدیک با همسایگان به ویژه کشورهای اسلامی است.
وی ادامه داد: در میان کشورهای شورای هماهنگی خلیج فارس نیز مستثنا وجود ندارد و همیشه تلاش بر روابط بهتر است. عربستان بود که مشکل را با حمله به یک کشور همسایه که هیچ مبنا نداشت و ندارد، شروع کرد و اکنون به نفع عربستان است که حملات به یمن و مداخله در بحرین را پایان دهد.
روحانی یادآور شد: ما با عربستان از نظر روابط دوجانبه مشکلی نداریم که حل کنیم و مشکلات به مداخلات این کشور در بحرین، حمله به یمن و مداخله در مسایل منطقه بر میگردد. در موضوع حمله به سفارت عربستان نیز، این کشور به صورت یکجانبه روابط خود را قطع کرد که از همان زمان کشورهای مختلفی خواستند بین ایران و عربستان میانجیگری کنند، کویت، عراق و مسوولان حدود هشت کشور دیگر در این رابطه صحبت کردند. امیدواریم ریشههای مساله حل شود چون میخواهیم در منطقه صلح و ثبات برقرار شود. رییسجمهور کشورمان تاکید کرد: ایران قصد دخالت در مسایل داخلی عربستان را ندارد و نمیخواهد این کشور در منطقه حذف شود. اما وقتی به کشورهای همسایه خود حمله و مداخله میکند و تروریسمها از منابع آنها استفاده میکنند مشکل ایجاد میشود. بنابراین اگر عربستان تصمیمهایی بگیرد ما نیز حاضریم به عربستان کمک و در کل منطقهای با ثبات و وحدت بیشتر ایجاد کنیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد