15 - 02 - 2017
برجام عاملی برای رونق گردشگری
اقدامات دولت یازدهم برای توسعه حوزه گردشگری در نزدیک به چهار سالی که از عمر این دولت میگذرد، منجر به رشد گردشگری در ایران شده است. بر پایه تازه ترین آمارهای اعلام شده از سوی دولت، حضور گردشگران در ایران در شش ماهه نخست سال ۹۵ در مقایسه با شش ماه سال گذشته رشد چشمگیری داشته است.
نماینده مسیحیان آشوری و کلدانی و عضو فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی برجام را عامل اصلی این رشد میداند و میگوید: «ایران پس از برنامه جامع اقدام مشترک/برجام/ از سوی بسیاری از سازمانها، مراکز و نشریات معتبر گردشگری دنیا به عنوان یکی از مهمترین مقاصد گردشگری جهان شناخته شد».یوناتن بت کلیا در گفت و گو با ایرنا با تاکید بر اینکه سی ان ان، گاردین، نشنال جئوگرافیک، دیلی میل و نیویورک تایمز تنها بخشی از رسانههای معرفیکننده ایران در این دوران بود، اضافه کرد: «با وجود مصوبه کنگره آمریکا برای ممانعت از ورود گردشگران، افزایش تقاضا برای سفر به ایران از سوی برخی کشورها در پسابرجام سه تا چهار برابر شده است.
او با بیان اینکه برجام در چهار بعد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بر گردشگری ایران تاثیر گذاشته است، گفت: بعد از برجام و تغییر نگاه دنیا به ایران انتظار دوستداران سفر به این سرزمین پس از چند سال وقفه و انزوا پایان یافت و کشور با روند رو به رشد متقاضیان سفر به کشور مواجه شد.
یوناتن بت کلیا با اشاره به اینکه با لغو تحریمها شرکتهای معتبر هتل سازی در دنیا به بازار ایران وارد شدند، اضافه کرد: گروهی از هتلهای زنجیرهای فرانسوی آکور، دو هتل «نووتل» و «ایبیس» را از مهر سال گذشته در محوطه فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) تهران دایر کردند.این نماینده مجلس با بیان اینکه هتل «روتانا» نیز که مقر اصلی آن در امارات است، چهار هتل در حال احداث در ایران دارد، ادامه داد: دو مورد از آنها در تهران و دو مورد دیگر هم در مشهد است. او با بیان اینکه پس از گروه هتلهای آکور و روتانا، جمیره و ملیا هم به ایران آمدند، افزود: گروه هتلهای اسپانیایی ملیا از جمله هتلهای زنجیرهای است که با نام «گراند ملیا فو» در سلمان شهر واقع در سواحل دریای خزر در دست احداث است.نماینده آشوریان ایران در خانه ملت بیان کرد: «در این مدت برای رونق صنعت گردشگری و تسهیل در ورود گردشگران به کشور شرکت هواپیمایی ایر فرانس نیز از اواخر فروردین سال جاری پروازهای خود از پاریس به تهران را برای نخستین بار پس از سال ۲۰۰۸ میلادی از سر گرفت و شرکت هواپیمایی «بریتیش ایرویز» نیز قرار است از ماههای آینده همین رویه را دنبال کند. به گفته او پس از لغو تحریمها ۱۰ وزیر و مقام عالی رتبه گردشگری از کشورهای مختلفی چون فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و صربستان بازار گردشگری ایران را بررسی و برای حضور در بازار ایران اعلام آمادگی کردند.
عضو فراکسیون گردشگری مجلس ادامه داد: «در بعد اقتصادی نیز بر اساس گزارش اتاق ایران و به نوشته روزنامه فایننشال تایمز/چاپ لندن/ هرچند تحریمها به طور مستقیم صنعت گردشگری را هدف قرار نداده اما مانع از انتقال پول به داخل و خارج ایران شده بود و پس از برجام این مانع برطرف شد».این نماینده مجلس اضافه کرد: «ایران در دوران پساتحریم تجربه متفاوتی از گردشگری و گردشگرپذیری را تجربه میکند و برخی معتقدند که برنامه جامع اقدام مشترک نقطه عطفی در تاریخ ۲۰۰ ساله اخیر ایران است و اثرات فرهنگی و اجتماعی برجام در مقایسه با اثرات اقتصادی و سیاسی آن عمیقتر را میدانند».
بت کلیا ادامه داد: «کارشناسانی نیز اصلیترین نوع گردشگری در ایران را که سود اقتصادی به دنبال دارد، گردشگری فرهنگی، مذهبی و مبتنی بر طبیعتگردی میدانند».
عضو فراکسیون گردشگری مجلس با تاکید بر معرفی روزافزون ایران در دوران پسابرجام ادامه داد: «برخلاف باور عامیانهای که درباره موانع توسعه و جذب گردشگر خارجی در ایران وجود دارد، مسایلی مانند الزامات دینی همچون حجاب در صدر نیست و چهره منفی و ناامن نشان داده شده از ایران را میتوان اصلیترین مانع دانست».
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد