31 - 03 - 2020
برخورد با پوشاک قاچاق، بازار را به هم نمیریزد
قاچاق کالا راه نفس تولید و واردات قانونی پوشاک را بسته است اما به گفته کارشناسان، عدهای میخواهند با آدرسدهی غلط وانمود کنند که برخورد با عرضه پوشاک قاچاق، آرامش و تنظیم بازار را به هم میریزد. نایب رییس اتحادیه تولید و صادرات پوشاک و نساجی با بیان این مطلب گفت: با این حال اجرای طرح مبارزه با برندهای محرز عرضه پوشاک قاچاق این بار بسیار جدی است و در بستر قانونی در سطح عرضه با پوشاک قاچاق مبارزه میشود.
بهرام شهریاری بیان کرد: بسیاری از برندها و عرضهکنندگانی که پیش از این در فروشگاههای خود پوشاک قاچاق عرضه میکردند، با اجرای این طرح به سمت عرضه پوشاک ایرانی روی آوردهاند.
وی با بیان اینکه در مرحله اول اجرای طرح مبارزه با عرضه پوشاک محرز قاچاق ۱۰۰ تا ۱۵۰ فروشگاه عرضهکننده پوشاک قاچاق در سطح تهران شناسایی شده است، گفت: طبیعتا با جمعآوری پوشاک قاچاق در این فروشگاهها، این فروشگاهها اقدام به عرضه پوشاک ایرانی خواهند کرد و برندهای ایرانی پوشاک جای برندهای خارجی پوشاک را خواهند گرفت.شهریاری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به ممنوعیت واردات پوشاک، برندهایی که پیش از ممنوعیت واردات مجوز فعالیت گرفتهاند و مجاز به عرضه پوشاک خارجی بودهاند، از چه طریق کالاهای خود را تامین میکنند و آیا کالاهای این گروه قاچاق است یا خیر گفت: ستاد مبارزه با قاچاق کالا قدم به قدم طرح خود را آغاز کرده و در مرحله بعد مسائل مربوط به این گروه را بررسی خواهد کرد.وی در واکنش به مشکلات صنعت پوشاک و موضوع تامین مواد اولیه، گفت: مشکلات تامین مواد اولیه و نقدینگی در حال حاضر تنها مربوط به صنعت پوشاک و نساجی نیست، بلکه با افزایش نرخ ارز تمام صنایع دچار مشکل شدهاند. نایب رییس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران همچنین در مورد تامین مواد اولیه اظهار داشت: همکاریهای لازم در وزارت صنعت برای ثبتسفارش واردات مواد اولیه انجام میشود، اما آنچه در این بخش وقفه ایجاد میکند، مساله تخصیص ارز است.وی با بیان اینکه خواسته ما این است که اجازه دهند مواد اولیه تولید پوشاک و نساجی بدون انتقال ارز آزاد شود، گفت: مشکل ما تامین ارز از طریق سامانه نیماست چراکه برای تامین ارز از این طریق باید ماهها در نوبت بود.شهریاری همچنین در مورد وضعیت صادرات پوشاک بیان کرد: با مشخص شدن چگونگی رفع تعهد ارزی به تدریج جریان صادرات پوشاک دوباره آغاز خواهد شد، اما باید مشکلات تامین مواد اولیه حل شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بازار پوشاک هنوز هم در شرایط رکود به سر میبرد، به فارس گفت: عموم فعالان این بخش از وضعیت بازار این بخش نسبت به سال گذشته راضیتر هستند. شهریاری اظهار داشت: با کاهش حجم قاچاق پوشاک در این بخش با وجود مشکلات و گرانیها تا حدی رونق به بازار پوشاک بازگشته است.
جعفری عضو اتحادیه پوشاک کشور نیز در خصوص شرایط بازار پوشاک در کشور بیان کرد: صنعت پوشاک کشور ما سودآور نیست زیرا قاچاق کالا راه نفس تولید و واردات قانونی را تنگ کرده است. به این علت میتوان گفت که صنعت و حوزه پوشاک جذابیت چندانی برای سرمایهگذاری ندارد. از سوی دیگر ایجاد برندینگ در صنعت پوشاک هزینههای مضاعفی به همراه دارد. به گفته ویف در چهار سال اخیر قاچاق پوشاک رتبه نخست بازار قاچاق کشور را به خود اختصاص داده است. قاچاق پوشاک توسط مافیایی حمایت و هدایت و این حمایتها سبب میشود قاچاق پوشاک ارزانقیمت شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد