30 - 08 - 2017
برخی باید از جهرمی حلالیت بطلبند
گروه فناوری- مراسم تودیع واعظی، وزیر سابق ارتباطات و معارفه جهرمی، وزیر ارتباطات دولت دوازدهم با حضور معاون اول رییسجمهور برگزار شد.
در این مراسم اسحاق جهانگیری معاون اول رییسجمهور، با اشاره به اقدامات صورت گرفته در دولت در بخشهای مختلف اقتصادی، اجرایی، سیاسی و فرهنگی گفت: باید شرایط دولت یازدهم در ابتدا و انتها را با دید منصفانه بنگریم.
همچنین آذریجهرمی در این مراسم با بیان اینکه یکی از انتقادات مجلس به وزارت ارتباطات این بوده که در حوزه فناوری اطلاعات آمارهای شفافی وجود ندارد گفت: بر این اساس قصد داریم با راهکارهای حمایتی وضعیت این بخش را شفافسازی و برآورد کنیم.
محمود واعظی، وزیر اسبق وزارت ارتباطات نیز در این مراسم گفت: در سال ۹۲ که وزارت ارتباطات را تحویل گرفتم از نظر شاخصهای مختلف نسبت به منطقه و دنیا عقب بودیم، هنوز هم کشور نیاز به خدمات بیشتری دارد و باید فعالیت این بخش افزایش یابد.
جهانگیری: ICT رکن اولیه اقتصاد مقاومتی است
معاون اول رییسجمهور با بیان اینکه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، مسیر برای توسعه بازشده و این مسیر باید با قوت بیشتری ادامه یابد، اضافه کرد: فناوری اطلاعات یکی از بخشهای پیشران توسعه است و نقش موتور محرک برای سایر بخشهای کشور را دارد. به همین دلیل، توسعه این بخش میتواند توسعه شتابان کشور را به همراه داشته باشد.
اسحاق جهانگیری با اشاره به اولویتهای اصلی کشور مطابق با تاکیدات مقام معظم رهبری در حوزه مسایل اقتصادی گفت: مساله اقتصاد مقاومتی یکی از اولویتهای اصلی است و فناوری اطلاعات و ارتباطات در پنج رویکرد این سیاست، رکن اولیه را دارد.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از بخشهای مرتبط با نرمافزار و سختافزار در مساله اقتصاد مقاومتی، گفت: باید صادرات نرمافزار و سختافزار در این بخش به نقاط قوت اقتصاد کشور تبدیل شود. در همین حال موضوع اقتصاد متکی بر دانش و استفاده از استارتآپها نیز دیگر ارکان این بخش است.
جهانگیری موضوع عدالت محوری و مردمی بودن را از دیگر محورهای اصلی توسعه در جهتگیریهای اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و افزود: اگرچه این حوزه ممکن است با آسیب و تهدید هم همراه باشد اما هر ابزاری میتواند به ابزاری برای خدمت تبدیل شود و برعکس. به همین دلیل باید از فرصتهای فناوری اطلاعات استفاده مطلوب داشته باشیم.
داشبوردی برای رصد لحظهای پیشرفت دولت الکترونیک ایجاد کنید
وی با تاکید بر لزوم استقرار دولت الکترونیک برای ارائه خدمات آنلاین به مردم و ایجاد شفافسازی در نظام اداری و اقتصادی کشور، گفت: فساد باید از نظام اداری اقتصاد کشور برداشته شود. اطلاعات بسیاری در مورد فساد اداری در اختیار ماست و لازم باشد آن را اعلام میکنیم اما هماکنون بیشتر به دنبال مبارزه با این مساله هستیم.
معاون اول رییسجمهور از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت دوازدهم خواست تا با ایجاد «داشبورد اندازهگیری وضعیت دولت الکترونیک»، امکان رصد لحظهای پیشرفت دولت الکترونیک را برای وی و رییسجمهور فراهم کند و درصورتی که این پروژه با سرعت مناسب پیش نرفت، مشخص شود که کدام دستگاهها در این زمینه کوتاهی کردند.
جهانگیری مطالبه بعدی دولت از وزارت ارتباطات را تکمیل شبکه ملی اطلاعات برشمرد و خاطرنشان کرد: باید کمبود و نواقص این پروژه مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به انتخاب آذریجهرمی به عنوان وزیر ارتباطات دولت دوازدهم، گفت: در دولت پیرمردها، ایشان جوان هستند اما ما هم که در ابتدا وزیر شدیم همین سن و سال را داشتیم اما از آنجایی که مهندس جهرمی نخستین وزیر متولد بعد از انقلاب هستند، یک بدعت در دولت محسوب میشود.
معاون اول رییسجمهور با دفاع از هوش و ابتکار عمل آذریجهرمی برای تصدی پست وزارت ارتباطات گفت: اطمینان دارم کسانی که در زمان معرفی و انتخاب ایشان برای وزارت ارتباطات، دغدغه داشته و به هر دلیل مطالب ناحق در مورد مهندس جهرمی گفتهاند روزی مجبور خواهند شد از وی حلالیت بطلبند. مطمئن هستم که وی با عمل، به تمامی این دغدغهها پاسخ خواهد داد.
جهرمی: درآمد شرکتهای IT را واقعی میکنیم
آذریجهرمی، وزیر ارتباطات دولت دوازدهم نیز در این مراسم از برنامهریزی برای رفع موانع کسب و کارهای فناوری اطلاعات و ارتباطات و ایجاد قوانین حمایتی در این بخش خبر داد و گفت: یکی از انتقادات مجلس به ما این بوده که در حوزه فناوری اطلاعات آمارهای شفافی وجود ندارد، ما معتقدیم به دلیل موضوعات مالیاتی و مقرراتی پیش پای فعالان این بخش بسیاری از شرکتها درآمد خود را اعلام نمیکنند. بر این اساس قصد داریم با راهکارهای حمایتی وضعیت این بخش را شفافسازی و برآورد کنیم و در بازههای مختلف زمانی طی چهار سال آینده در هر سال آماری از وضعیت بازار و خدمات این شرکتها به صورت شفاف به مردم ارائه کنیم.
رویکرد شورای عالی فضای مجازی برای مذاکره با شبکههای اجتماعی خارجی
جهرمی همچنین در خصوص آخرین وضعیت رفع فیلتر شبکههای اجتماعی مانند توئیتر و یوتیوب گفت: رویکرد شورای عالی بر این است که با سرویسها و شبکههای فیلتر شده در ایران مذاکره صورت گیرد چرا که ما معتقدیم این شبکهها برای فعالیت در ایران باید به قوانین و خواست ما احترام بگذارند و اجازه نمیدهیم شبکههایی که معضلات جدی داشته باشند در ایران فعالیت کنند.
وی ادامه داد: برای مثال همانطور که شبکه یوتیوب موارد غیراخلاقی را بلاک میکند باید این سیاست را برای کاربران ایرانی متناسب با فرهنگ ما به صورت محلی پیادهسازی کند. بر این اساس ما در دولت آمادگی داریم این محدودیتها را در صورتی که خواستههای ما اجابت شود، برداریم.
وی گفت: در مورد توئیتر هنوز مذاکرهای آغاز نشده اما توئیتر درخواست همکاری در این زمینه داده است. برای مابقی شبکهها نیز آمادگی خود را برای مذاکره با مدیران این شبکهها آغاز کردهایم.
بررسی سیاسیکاری اپل در حذف اپلیکیشنهای ایرانی
آذریجهرمی همچنین در خصوص آخرین وضعیت بررسی موضوع حذف اپلیکیشنهای ایرانی از فروشگاه اپل گفت: تحلیل ابعاد این مساله در حال انجام است چراکه معتقدیم این رفتاری نیست که مطابق با مقررات شرکت اپل باشد.
وی با بیان اینکه تا پیش از این سیگنالهای مثبت مختلفی را در خصوص این شرکت برای احترام به حقوق شخصی کاربران ایرانی دریافت کردیم، افزود: برای مثال حدود دو هفته پیش آخرین ورژن منتشر شده سیستم عامل اپل، زبان فارسی را پشتیبانی میکرد.
جهرمی ادامه داد: البته چند ماه پیش اپل به برداشتن برخی اپلیکیشنهای ایرانی از فروشگاه اپلیکیشنهای خود اقدام کرده بود که این موضوع مربوط به حقالسهم این شرکت برای تضمین درآمدش بود که شرکتهای ایرانی مطابق با مقررات این شرکت و منطبق با چارچوبهای آن این مساله را حل کردند اما هماکنون طی چند روز اخیر ایمیل جدیدی به شرکتهای توسعهدهنده اپلیکیشن ارسال شده که از نظر ما مفهوم حقوقی ندارد و ما آن را درک نمیکنیم.
به گزارش مهر،وزیر ارتباطات ادامه داد: ما نمیدانیم مشکل از کجاست و اینکه اعلام میکنند اپلیکیشنهای کشورهای تحریم شده از اپ استور حذف شدهاند موضوع درستی نیست چراکه برخی شرکتهای ایرانی برای آنکه برای خود بازار بینالمللی متصور بودند، اپلیکیشنهای خود را به صورت بینالمللی ثبت کردند اما آنها نیز از اپ استور اپل حذف شدهاند پس نمیتوان تحریم را دلیل این اقدام دانست.
وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: طبیعتا ما بر اساس مقررات و قانون حقوقی در حال پیگیری این موضوع و حمایت از شرکتهای ایرانی هستیم. در همین حال با مذاکره صورت گرفته با وزارت امور خارجه دکتر ظریف نیز به صورت جدی پیگیر این موضوع است و اگر لازم باشد به لحاظ حقوقی برای این پرونده وکیل میگیریم.
کمک به شرکتهای خصوصی با تسهیل قوانین
آذریجهرمی با اشاره به وعده ایجاد پنج شرکت بینالمللی در این چهار سال، گفت: نگاه ما این است که در پایان چهار سال بین سه تا پنج یونیکوم داشته باشیم. در حوزههای تجارت الکترونیک و خرید و فروش آنلاین و سرویسهای خدماتی در حال حاضر این ظرفیت وجود دارد. بزرگترین کمکی که ما میتوانیم انجام دهیم این است که موانع کسب و کار آنها را برطرف کنیم. بخشخصوصی ما توانمندی دارد که این کار را انجام دهد، بنابراین اگر ما موانع را از سر راه آنها برداریم و قوانین حمایتی مناسبی داشته باشیم، آنها میتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
واعظی: وزارت ارتباطات آماده جهش است
محمود واعظی نیز در مراسم تودیعش از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید براینکه اگر مشکلی در وزارت ارتباطات در طول این چهار سال وجود داشته را به شخصه بر گردن میگیرم اما اقدامات مثبت نتیجه همکاری کل مجموعه وزارت ارتباطات است، اظهار داشت: اعتماد به بخشخصوصی یکی از مهمترین نقاط قوت دولت یازدهم در حوزه ارتباطات بود و اهداف ما با توجه به بودجه اندکی که وجود داشت، بدون حضور این بخش محقق نمیشد.
به گزارش فارس،وی با اشاره به اینکه در سال ۹۲ که وزارت ارتباطات را تحویل گرفتیم از نظر شاخصهای مختلف نسبت به منطقه و دنیا عقب بودیم، تاکید کرد: هنوز هم کشور نیاز به خدمات بیشتری دارد و باید فعالیت این بخش افزایش یابد.
واعظی با اشاره به اینکه وظیفه وزرای دولت دوازدهم است که از نیروهای جوان استفاده کنند، گفت: فضای وزارت ارتباطات، با وجود یک مدیر جوان، آماده جهشی اساسی است.
همچنین در پایان این مراسم با حضور خانواده شهید حججی از تمبر یادبود و گرامیداشت این شهید معظم، رونمایی شد و نیز لوح و تصویر تمبر گرامیداشت شهید حججی از سوی معاون اول رییسجمهور به خانواده وی اعطا شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد